Benim düşüncem bitmain bunu bilerek yapıyor. Bu sayede eski cihazı olan herkes zaten oyun dısı kaldı. Ekran kartıyla kazım tarih oldu(hala karlı kazılan coinler var ama surekli coini takip edip o coinden oburune gecmeniz lazım) bitmainde elindeki demode cihazları kapatıp daha verimli cihazları kullanımda tutmaya devam ediyor.bu sayede hem maliyet azaltıyorlar hemde daha verimli cihazları kullanıyorlar. Tahminim yakında yeni bir cihaz ile ortalıga cıkıp hem madenciliği kökleyecekler hemde bu cihazları satmak icin fiyat yukseltecekler.
güzel bir teori, açıkçası inanmak da işime geliyor bir duyum var mı, yoksa kendi düşünceniz mi?
bir duyum yok ama mantıklı olan bu olur. Ben bitmainin sahibi olsam işime bu gelirdi. bu piyasada şuan beni tehdit edebilecek kimseyi bırakmazdım. Eski cihazlarımıda geri donusume gönderip yenisini yaptırırdım. Hem yer acardım hemde millet cihaz kapadıkca benimde kapamamla beraber toplam hash üzerindeki % olarak kazım gücüm aynı kalırdı. Eğer bu şekilde düsünmüyorlarsa zaten üzerimize toprak atmalarına az kaldı. sonu RIP