Pages:
Author

Topic: BTC/USD ve BTC/TRY Fiyat Takibi, Spekülasyon, Tartışma Alanı - page 20. (Read 1109215 times)

legendary
Activity: 2198
Merit: 1232
Artık bitcoin yarılanmasına bir seneden az bir zaman kaldı. 20 bin dolar üstünde iyi tutundu artık ne kadar korku ibareleri olsa da yatırımcılar daha iyi bir alternatif bulamıyorlar bu sebepten ötürü aşırı bir satış baskısı olmuyor artık. Bugün itibariyle tekrardan bir toparlanma ivmesi yakaladı gibi bitcoin düşüş durdu ve tekrardan yön değiştirdi yaz sonuna kadar bu fiyatlar arasında sıkışıp kalacak gibi aşağı yada yukarı sert bir hareket beklemiyorum. Yarılanmadan sonra benimde beklentim 100k usd aşması bu sefer.
sr. member
Activity: 644
Merit: 392
Instant cryptocurrency exchange with own reserves!
FED faizleri sabit tuttu uzun zaman sonra. Beklenen, beklediğim bi gelişmeydi. Bu şekil bi açıklama markete iyi de gelecekti. Ama önümüzdeki aylar için faiz artışı uyarısı da verdi. Bu uyarı bütün kripto para marketini mahvetmeye yetti. Gerçi sadece kripto para marketini mahvetmedi. Borsalar, ons altın da etkilendi bu açıklamadan. Yine her şey etkilendi diyebiliriz. Sonraki toplantı Temmuz'un sonunda olacak. Ben yine Temmuz'un sonuna kadar pek bi hareketlilik beklemicem Bitcoin'den. Amerikan merkez bankasının takip etmeye devam edicem. FED yetkilileri güvercine dönüne kadar daha bi temkinli olmak daha iyi bana kalırsa.

Serbest piyasa, bağımsız merkez bankası diyorlar ama her şey birkaç kişinin iki dudağı arasına bakıyor. Bu haliyle FED büyük bir merkezi güç olarak piyasalara müdahale ediyor ve belirleyici rol üstleniyor. FED diye bir kurum olmasa piyasalardaki aşırı dalgalanma da olmaz. Ekonomik açıdan eşitsizliğin en büyük nedeni de FED'in para politikaları. Faizleri arttırdığında parasal sıkılaşmaya neden olduğu için işsizliğe ve daha derin yoksulluğa neden oluyor. Bitcoin'i dolar ile alıp satmak yanlış bence. Bitcoin'in dolardan başka bir şey ile alınıp satılmasını sağlamak gerekiyor.
legendary
Activity: 994
Merit: 968
FED faizleri sabit tuttu uzun zaman sonra. Beklenen, beklediğim bi gelişmeydi. Bu şekil bi açıklama markete iyi de gelecekti. Ama önümüzdeki aylar için faiz artışı uyarısı da verdi. Bu uyarı bütün kripto para marketini mahvetmeye yetti. Gerçi sadece kripto para marketini mahvetmedi. Borsalar, ons altın da etkilendi bu açıklamadan. Yine her şey etkilendi diyebiliriz. Sonraki toplantı Temmuz'un sonunda olacak. Ben yine Temmuz'un sonuna kadar pek bi hareketlilik beklemicem Bitcoin'den. Amerikan merkez bankasının takip etmeye devam edicem. FED yetkilileri güvercine dönüne kadar daha bi temkinli olmak daha iyi bana kalırsa.

Bu seviyeler iştah kabartıyor ama bende. Bunca şeye rağmen 25 bin usd seviyelerini koruması, bitcoin için artık büyük çöküşlerin bir tık daha az ihtimali olduğuna işaret ediyor bana kalırsa. Borsalardaki bitcoinlerin sayısı da iyice azaldı. 5 senedir böyle az bitcoin olmamış borsalarda. Bunun devamında al al stratejisi gelir ve boğayı tetikleyen bir şey başlarsa işte o zaman çok uzun bir boğa maratonuna merhaba diyebiliriz çünkü 10 ay sonra bir Halving var ve büyük bir yatırımımı buna göre planlıyorum. Umarım batmayız ve kötü günlere girmeyiz. Eğer tahminlerim doğru çıkarsa 2025 bitcoin hedef fiyatım 100k üstü. O beni rahatlatacak seviye olacak. 2025 Mayıs ayına kadar fedakarlığa devam…
hero member
Activity: 1162
Merit: 719
hero member
Activity: 1092
Merit: 631
Borsalardaki Bitcoin arzı son 5 senenin en düşük seviyesine gelmiş.

https://twitter.com/BitcoinMagazine/status/1668949520355319810?s=20

Artık herkes bitcoinlerini kendi cüzdanlarına çekmeye başladıysa, borsalarda bir hareket beklentisi başlayabilir. Sonuçta arz azalıyorsa ve talep varsa o şey değerlenir. Hepimizin bildiği gibi yarılanmaya da az bir süre kaldı bir yerde bitcoin mutlaka patlama yapacak. Benim beklentim hem bu hem de altcoinler boğasının ne zaman geleceği. Altcoinlerde kazançlar dudak uçuklatıyor çünkü.
hero member
Activity: 1078
Merit: 537
Borsalardaki Bitcoin arzı son 5 senenin en düşük seviyesine gelmiş.

https://twitter.com/BitcoinMagazine/status/1668949520355319810?s=20
legendary
ABD Merkez Bankası FED faiz kararını açıklayacak yarın. 15 aydır faizleri artırıyorlar. Bi sabit tutsalar. Çok önemli bi değişim sinyali vermiş olacaklar. Tüm dünyadaki yatırımlar etkilenecek. Borsalar, kripto paralar, altın, petrol fiyatları etkilenecek. Tabii bana kalırsa para doğrudan borsalara girmez. Önce altın, petrol değerlenebilir. Ardından gelişmeler iyi devam ederse para önce borsalara girer. Son olarak kripto paralara girer. Bizim beklediğimiz boğa da gelir. Faizleri arttırılarsa diyecek sözüm yok. Kırılgan yapımız artar. Fiyatlarda sert düşüşler görebiliriz. Çünkü kritik bölgelerdeyiz. Düşüşlere dayanamayıp Bitcoinlerini satma noktasına gelen çok kişi olur böyle dönemlerde.

Sabretmek lazım hocam biraz daha sabır. Düşüyor gözümüzün önünde biliyorum ama bu piyasa sabırsızları affetmezken, sabırlıları ödüllendiriyor. Sabırlılar kazanıyor. Örneğin büyük 18 bin dolar seviyesindeki boğadan sonra uzun süre o fiyatların yanına bile yaklaşamamıştı ama sonra 60 bin doları da gördü. Hala oradan bitcoin alanlar var ve onlar da aldıkları yeri tekrar görecekler ben buna eminim. 20 bin dolardan bitcoin satmayı kendi adıma düşünmüyorum.

Elbette sabırlılar kazanıyor ama sabretmek kadar bu süreçte kayıpları da en aza indirmek önemli olan şeylerden birisi. Örneğin diyorsunuz ya 60 bin dolardan bitcoin alanlar var diye, bu alanlar bitcoin 60 bin dolara gelene kadar hiç bir şey yapmazsa koyduğu parayı geri almaya yetecek kadar beklemiş olacaklar. Halbuki bu süreçte fiyatlar düşmüşken bir miktar daha yatırım yapıp ortalama düşürseler tekrar 60 bin doları gördüğünde bitcoin, kendileri 2x kar bile yapacak olabilirler. Sabretmek oturup beklemek değildir bu konuda da yanılıyoruz. Sabretmek, bu süreçte karşımıza çıkacak fırsatları da değerlendirmektir aynı zamanda.
hero member
ABD Merkez Bankası FED faiz kararını açıklayacak yarın. 15 aydır faizleri artırıyorlar. Bi sabit tutsalar. Çok önemli bi değişim sinyali vermiş olacaklar. Tüm dünyadaki yatırımlar etkilenecek. Borsalar, kripto paralar, altın, petrol fiyatları etkilenecek. Tabii bana kalırsa para doğrudan borsalara girmez. Önce altın, petrol değerlenebilir. Ardından gelişmeler iyi devam ederse para önce borsalara girer. Son olarak kripto paralara girer. Bizim beklediğimiz boğa da gelir. Faizleri arttırılarsa diyecek sözüm yok. Kırılgan yapımız artar. Fiyatlarda sert düşüşler görebiliriz. Çünkü kritik bölgelerdeyiz. Düşüşlere dayanamayıp Bitcoinlerini satma noktasına gelen çok kişi olur böyle dönemlerde.

Sabretmek lazım hocam biraz daha sabır. Düşüyor gözümüzün önünde biliyorum ama bu piyasa sabırsızları affetmezken, sabırlıları ödüllendiriyor. Sabırlılar kazanıyor. Örneğin büyük 18 bin dolar seviyesindeki boğadan sonra uzun süre o fiyatların yanına bile yaklaşamamıştı ama sonra 60 bin doları da gördü. Hala oradan bitcoin alanlar var ve onlar da aldıkları yeri tekrar görecekler ben buna eminim. 20 bin dolardan bitcoin satmayı kendi adıma düşünmüyorum.
hero member
legendary
Activity: 1358
Merit: 1313
Bitcoin için Amerikadaki borç limiti anlaşması önemli, eğer bu anlaşma gerçekleşirse piyasada yükseliş bekliyorum ben.
Büyük ihtimalle anlaşma olacak ama biraz uzayabilir eğer anlaşma olmassa Amerika sıkıntıya girecek yani eninde sonunda anlaşma olacak ve Bitcoinde yükseliş gelecek bir miktar.
Mega Bull'un da yakın olduğunu düşünüyorum.
hero member
Ben buralarda bir miktar daha takılacağını düşünüyorum Bitcoinin dolar olarak, çok uçup kaçmaz ama çokta düşmez.
TL bazlı çok yoruma gerek yok, TL bazlı artış devam eder yarın piyasalar açıldığında.
Ayrıca elinizde TL tutmaktansa Bitcoine girip o şekil beklemek çok mantılı geliyor bana. YTD

TL olarak parayı bekletme yapılabilecek en yanlış strateji olabilir belki de. Türk lirası olarak bekletmekle paramızı çöpe atmak şu anda aynı. Araba alın, ev alın, Bitcoin alın, dolar alın, altın alın ama Türk lirasında tutmayın hocam.

Konuya dönecek olursak Bitcoin buralarda daha takılacak gibi. Şu sıralarda bazı altcoinlerle çok sık oynar durumdalar. Bitcoin aşamasında biraz daha yatay seyredecek gibi.
legendary
Activity: 1358
Merit: 1313
Ben buralarda bir miktar daha takılacağını düşünüyorum Bitcoinin dolar olarak, çok uçup kaçmaz ama çokta düşmez.
TL bazlı çok yoruma gerek yok, TL bazlı artış devam eder yarın piyasalar açıldığında.
Ayrıca elinizde TL tutmaktansa Bitcoine girip o şekil beklemek çok mantılı geliyor bana. YTD
sr. member
Activity: 1036
Merit: 276
Uzun süredir kimse bir şey paylaşmamış  Grin Bu uzun ayı sezonu hepimizin hevesini kırdı. Günlükte EMA 200'ü test edeceğimizi düşünüyorum. Eğer bir yükseliş başlayacaksa bu bölgeden gelecek alımlar önemli.

sr. member
Activity: 714
Merit: 407
paribu'da btc/usdt'nin %2.5 düşüp, btc/tl'nin %2.5 yükseldiği fantastik bir gün oldu  Undecided

Seçimden sonra duruma göre daha yüksek dolar ile de karşılaşabiliriz. Şu anda dolar için ikinci bir piyasa olduğunu gözlerimle gördüm. İnternette 19.57 görünse de, satışını 22 liradan, 23 liradan yapıyorlar. Alışı ise 21 lira civarlarında. Bu yüzden Bitcoin düşerken TL daha fazla düştüğünde otomatik olarak değer kazandığını görüyoruz.
full member
Activity: 287
Merit: 100
paribu'da btc/usdt'nin %2.5 düşüp, btc/tl'nin %2.5 yükseldiği fantastik bir gün oldu  Undecided
legendary
bitcoini öyle bir kullanıyorlar ki 300 dolar çıkıyor, az bişi altlar çıkıyor, 250 dolar düşüyor altların anasını belliyor. BTC 15k'dan 30k'ya çıktı altlar perişan bi de tekrar 10k'lara gelirse alt malt kalmaz piyasada..ytd

Beklendiği gibi gelişti gelişmeler. FED faizi artırdı. Bitcoin biraz düştü. Gerçi çok düşmedi. Ama bi türlü aşamadığımız 30 bin dolar seviyesinden iyice geri döndük. Bana kalırsa 30 bin doları aşamayacağız yakın zamanda. Çünkü Bitcoin için karamsar bi tablo var kısa vadede. Altların iyi bi durumda olmasını beklemek de hata olur biraz. Bu dönemde kırılgan davranmaları normal. Uzun vadeli yatırım yaptığınız alt varsa o başka bi konu tabiki. Ona bişi diyemem.

Haziran'ın ortasında yapılacak FED toplantısına kadar olumlu bi gelişme beklemiyom ben. Faizlerin zirvesi %6'yı geçerse wolwoo'nun dediğine yakın bi şeyler olur sanırım. Bitcoin daha da bi düşer. Altlar daha da çok zarar görür. FED faiz arttırımlarını durdurmadan iyi bi gelişme beklemiyorum pek.

Hani nerede piyasadan bağımsız hareket etme istekleri? Belli olmaz hocam her şey FED’e endeksli değil. Bakarsın bir anda yeşillenir ortalık. Her şey şu anda belirsizliğini korusa da Bitcoin ve diğer kripto paralarda kısa süreli çekilme yakın gelecekte yerini pozitif etkiye bırakabilir ytd.

Ben bu piyasadan umutluyum. Seneye gerçekleşecek kritik Halving ile birlikte ödül sisteminde ciddi düşüş olacak. Maliyetlerde ciddi yükselişler olacak. Ben düşüşleri bir fırsat görüyorum.
hero member
bitcoini öyle bir kullanıyorlar ki 300 dolar çıkıyor, az bişi altlar çıkıyor, 250 dolar düşüyor altların anasını belliyor. BTC 15k'dan 30k'ya çıktı altlar perişan bi de tekrar 10k'lara gelirse alt malt kalmaz piyasada..ytd

Beklendiği gibi gelişti gelişmeler. FED faizi artırdı. Bitcoin biraz düştü. Gerçi çok düşmedi. Ama bi türlü aşamadığımız 30 bin dolar seviyesinden iyice geri döndük. Bana kalırsa 30 bin doları aşamayacağız yakın zamanda. Çünkü Bitcoin için karamsar bi tablo var kısa vadede. Altların iyi bi durumda olmasını beklemek de hata olur biraz. Bu dönemde kırılgan davranmaları normal. Uzun vadeli yatırım yaptığınız alt varsa o başka bi konu tabiki. Ona bişi diyemem.

Haziran'ın ortasında yapılacak FED toplantısına kadar olumlu bi gelişme beklemiyom ben. Faizlerin zirvesi %6'yı geçerse wolwoo'nun dediğine yakın bi şeyler olur sanırım. Bitcoin daha da bi düşer. Altlar daha da çok zarar görür. FED faiz arttırımlarını durdurmadan iyi bi gelişme beklemiyorum pek.
legendary
Activity: 2128
Merit: 1148
demin yine long short patlatmaca yaptılar
tam ... bunlar
hero member

Altlarda durmak şu anda çok büyük bir risk. Bu riski alan alana ama çünkü genelde kazandıran da altlar oluyor böyle. Bitcoin, şu anda yatay seyirde devam ediyor. Çok büyük artışlar veya azalışlar göremedik. Düşüş yaşanırsa, senin dediğin gibi piyasada en çok kan ağlayacaklar altlarda duranlar olacak. Altlarda durduktan sonra eğer büyük bir düşüş yaşanırsa o zaman da krizi fırsata çevirmeyi bilmeliyiz. Er yada geç boğa gelecek, sabırlı olup alttan maliyet düşürürsek daha kazançlı olabiliriz.
legendary
Activity: 2128
Merit: 1148
Pages:
Jump to: