Author

Topic: BTC/USD ve BTC/TRY Fiyat Takibi, Spekülasyon, Tartışma Alanı - page 699. (Read 1109549 times)

legendary
Activity: 1108
Merit: 1002
Yunanistan'da ki referandumla bitcoinin ne alakası var?
Adamlar nakit paralarını kurtarmaya çalışıyorlar. Nereye para yatırıp da BTC alacaklar. öylesine klasik hafta sonu pumpu işte, boşuna heyecanlanıyorsunuz bence. 
hero member
Activity: 625
Merit: 500
sanmıyorum yunanlar btc alsaydı btcgreece sitesinin hacminde artış olurdu.
legendary
Activity: 2338
Merit: 1070
son artışı yunanistan 'ın refarandum kararı ile ilişkilendirenler de var

legendary
Activity: 1020
Merit: 1027
Yunanistan'da halk ATM'lere saldırmış durumda, toplam 7000 ATM'den 500 tanesinde para bitmiş durumda, güncel sayı çok daha fazladır. Reddit'de en çok tartışılan konu arasında.

https://www.reddit.com/r/Bitcoin/comments/3bawus/bank_run_is_real_now_in_greece_shouldve_bought/

http://www.bloomberg.com/news/articles/2015-06-27/greeks-line-up-at-banks-and-drain-atms-after-tsipras-calls-vote

hero member
Activity: 840
Merit: 1000
250$ geçilmek üzere. Smiley

250 dolar artik psikolojik sinir oldu, cok guclu direnc var, insani huylandiriyor.. tedirgin olan kisi veya kisilerde, 250 dolari gorunce hemen satisa geciyorlar.. yeni oyuncularin katilmasi lazim.
sr. member
Activity: 574
Merit: 253
Uçuşa hazır olun. Ben sattım ya bugün, 1k bile görebilir.
legendary
Activity: 1596
Merit: 1014
250$ geçilmek üzere. Smiley
full member
Activity: 155
Merit: 100
Haftasonu sebebiyle exchange'lere nakit para girişi olmadığı için fiyatın artması gayet normal.
Pazartesi veya salı 240$'ı aşağı yönde kıracaktır fiyat.

Haftasonu para girişi olmuyorsa para çıkışı da olmuyor. O zaman fiyatın artması neden normal? Fiyat düşseydi yine normal olacaktı. Bu mesajınızda hiçbir mantık yok.
Hafta sonu exchangelerden para girişi çıkışı olmaması "para harcanmadığı" anlamına gelmez, "Bitcoin" de bir para birimidir. Yukarıdaki mesajımda özellikle nakit para girişinden bahsetmişim zaten.

İnsanlar haftasonları daha çok bitcoin harcıyorlar. Bu bitcoinler de exchangelerdeki satışlardan alınan bitcoinlerdir. Satış sütunları hafta sonları daha çok boş kalır çünkü kimse satmaya yeltenmez.

Pazar gecesi çin borsaları açıldığında fiyatta hafif bir düşüş görebilirsiniz, bunu sırayla avrupa ve amerika borsalarının açılışı takip eder. TR'de salı günü olduğunda amerika'daki borsalar nakit çıkışlarına başladığı anda bu düşüş hissedilir.

Koyu renkli bölüm için kaynak gösterebilir misiniz hocam?

http://www.ofnumbers.com/2015/04/17/a-gift-card-economy-breaking-down-bitpays-numbers/

Bu yazı olması lazım, hafta sonları exchanglerde hacim düşüşü olduğu falan da yazıyor.
legendary
Activity: 952
Merit: 1000
Haftasonu sebebiyle exchange'lere nakit para girişi olmadığı için fiyatın artması gayet normal.

Haftasonu para girişi olmuyorsa para çıkışı da olmuyor. O zaman fiyatın artması neden normal? Fiyat düşseydi yine normal olacaktı. Bu mesajınızda hiçbir mantık yok.
Hafta sonu exchangelerden para girişi çıkışı olmaması "para harcanmadığı" anlamına gelmez, "Bitcoin" de bir para birimidir. Yukarıdaki mesajımda özellikle nakit para girişinden bahsetmişim zaten.

İnsanlar haftasonları daha çok bitcoin harcıyorlar. Bu bitcoinler de exchangelerdeki satışlardan alınan bitcoinlerdir. Satış sütunları hafta sonları daha çok boş kalır çünkü kimse satmaya yeltenmez.

Pazar gecesi çin borsaları açıldığında fiyatta hafif bir düşüş görebilirsiniz, bunu sırayla avrupa ve amerika borsalarının açılışı takip eder. TR'de salı günü olduğunda amerika'daki borsalar nakit çıkışlarına başladığı anda bu düşüş hissedilir.

Koyu renkli bölüm için kaynak gösterebilir misiniz hocam?
hero member
Activity: 636
Merit: 500

Geçen hafta çin borsalarında 260 doları geçtiği halde batı borsalarında 250 dolar da kalmıştı. Demek ki Çin piyasayı manipüle edecek kadar güçlü değilmiş. Asıl balinalar batıdaymış. Sanırım çin sadece üretip satıyor ve üretimde büyük bir paya sahip. Ama biriktirmiyor gibi geliyor.

Çin piyasasında işlem yapan hesapların neredeyse yarısı Amerikan vatandaşlarının kontrolünde. Kesin olarak bölgesel bir ayrım yapmamız mümkün değil.
legendary
Activity: 1470
Merit: 1024

Geçen hafta çin borsalarında 260 doları geçtiği halde batı borsalarında 250 dolar da kalmıştı. Demek ki Çin piyasayı manipüle edecek kadar güçlü değilmiş. Asıl balinalar batıdaymış. Sanırım çin sadece üretip satıyor ve üretimde büyük bir paya sahip. Ama biriktirmiyor gibi geliyor.
full member

Bu mantığa göre para girişi olmayıp fiyat artıyorsa,para girişi olduğunda fiyatın daha da artması gerekir.Para girişi olsun olmasın btc aşağı yöne 240$ ı neden kıracaktır orasıda ayrı bir muamma.
nakit para girişinin olması nakit para çıkışının da olmasını gerektiri. İnsanlar para girişi yapabiliyorsa para çıkışı da yapabilmekte. Bu durumda al-satlar dengelenmiş gibi görünse de panik satışçıları fiyatı aşağı yönde baskılarlar. Balinalar da onları desteklerler.
legendary

Bu mantığa göre para girişi olmayıp fiyat artıyorsa,para girişi olduğunda fiyatın daha da artması gerekir.Para girişi olsun olmasın btc aşağı yöne 240$ ı neden kıracaktır orasıda ayrı bir muamma.
member
Activity: 65
Merit: 10

full member
legendary
Activity: 2338
Merit: 1070
240 usd de tutundu gibi ,  yeni bir yukarı hareket bekliyorum  ben , en azından gönlümden öğle geçiyor diyelim
sr. member
Activity: 448
Merit: 250
1500 yuanda çok iyi tutundu 10 gündür.Birçok kez anlık aşağı sarkmalar olmasına rağmen güçlü alım baskısı fiyatı 240$ dan aşağı düşüremedi.Bunun haricinde 260$ a çıkan Çin borsaları da batı borsalarını yukarı çekemedi.Şu anda stabil seyir devam etmekte ben ufak ufak artacağını düşünüyorum bu hafta için.

Artmasa bile 240$'ı sağlam destek yaptı. Aşağı salınmasını beklemiyorum.
legendary
 1500 yuanda çok iyi tutundu 10 gündür.Birçok kez anlık aşağı sarkmalar olmasına rağmen güçlü alım baskısı fiyatı 240$ dan aşağı düşüremedi.Bunun haricinde 260$ a çıkan Çin borsaları da batı borsalarını yukarı çekemedi.Şu anda stabil seyir devam etmekte ben ufak ufak artacağını düşünüyorum bu hafta için.
legendary
Activity: 2912
Merit: 1150
Haziran gelince dolara gecip eylule kadar bekleyip hem kafa daitican hemde kafan rahat takilicaksin.buyuk ihtimal eylulde daha avantajli fiattan sattiginida geri koyarsin.ytd
legendary
Activity: 2982
Merit: 1485
Dünyada fiyatı aynı kalsa da doların düşmesiyle Türk piyasası biraz gevşedi.
Jump to: