Yani sonuç olarak bu artışa spekülasyondan çok bu düşüncelerin hâkim olduğu kanaatindeyim.
Almanya verecek parayı yunanistandaki krizi erteleyecek. Olacak olan bu. Eğer Almanya destek olmazsa önce yunanistan, sonra ispanya, sonra italya sonra tüm Avro bölgesi çökecek. Almanya bile krize girer böyle bir durumda.
Yunanistan olayı ile Bitcoin tamamen spekülasyon. Umursamayın böyle tırt haberleri.
Bitcoinin bütün hareketleri spekülasyon. Önemli olan bu haberleri iyi kullanarak daha yüksek fiyatlara gelmek.
Parası çok değerlenen ülkelerde de "resesyon" (durgunluk) başlar. Bu durgunluğu aşmak için bankalar "eksi faiz" uygulaması başlatırlar. Nedir bu eksi faiz? "bankada parası olanlar normalde her ay %1 parası artarken bu sefer tam tersi olur her ay %1 parası alır" bu durumda kişilerden o paralarını "harcamaları" beklenir.
Özetle; bitcoin harcamaları olmadığı sürece spekülasyonlarla 1000$ balonu gibi anlık yükselişler yaşanır ardından sert düşüşler olur, ve fiyatlar tekrar normal seviyelere düşer.
Ben ne diyorum sen ne diyorsun. Ne demek hiçbir anlamı yok. Bal gibi var işte fiyat yükselecek ki ben başkalarına satıp para kazanacağım. Fiyat yükselmezse ben kime şimdi ucuza aldığım Bitcoini satıp para kazanabilirim? Daha yüksek fiyatlara gelmek Bitcoinin tek anlamıdır.
greater fool teorisi: https://en.wikipedia.org/wiki/Greater_fool_theory