bende aynı hislere kapılıyorum fakat bir yandanda görmemiz gerektiğini düşünüyorum.
İstatistikler büyük cüzdan miktarının artmaya devam ettiğini söylüyor çok kısa vadeli hareketler için bir şey söylemek mümkün değil. Tabi ki bu istatistikler verileri bize sadece olaylar gerçekleştikten sonra verebilir ancak genel eğilim bizim tahminimizden farklı ilerliyor.
2018 ocak ayından itibaren 1000+
BTC sahibi cüzdan sayısı 1600'den 2000 üzerine çıkmış ve son dönemde bu cüzdanlardaki satış eğilimi çok düşük. Ve artışın tamamı 2018 sonundan itibaren yaşanmış. 100+
BTC sahibi cüzdanları ise en büyük azalışı yaşayan cüzdanlar, 17000'den 15000 adete düşmüş. Fiyatın küçükte olsa aşağı doğru seyrettiği tarihlerde ana satışların 10+ ve 100+ bitcoin sahibi cüzdanlardan geldiği görünüyor. 1000+ cüzdanların bir kısmının kayıp yada ölü cüzdanlar olduğu düşünülse bile ana artışın sebebi büyük yatırımcılar.
Diğer yandan grayscale çok büyük iş başarıyor, piyasaya çekmeyi başardığı yatırımcılar günlük kazılan bitcoinden daha fazlasını satın alıyorlar. Grayscale aracılığıyla bitcoin yatırımı yapmak için SEC bildirimi gerçekleştiren büyük yatırım fonları ortaya çıkmaya devam ediyor. Ben bu bilgiler ışığında havayı olumlu görüyorum hatta yaşanan süreci 2017 ATH deneme sürecine benzetiyorum, belki bitcoini bu fiyatlarda bir daha hiç görmeyebiliriz.
@by rallier üstad senin her söylediğin benim için değerli, aramızdaki en tecrübeli kişilerden birisin ve kripto dünyasında tecrübeli olup fikirlerini hala burada paylaşan çok az kişi var. Piyasa olumlu bile görünse bitcoin fiyatı artabilir yada azalabilir, zaten kesinlikle artacağını bilsem şu an evimi arabamı bile satar alırım. Ama her şey risk yönetimi dairesi içinde kalmalı. Arkadaşa anlatmak istediğim temel nokta eldeki miktarın %100'ü ile hareket etmenin yanlış olması, alış pozisyonu için de yanlış satış pozisyonu için de yanlış.
@vispilio benzer fikirdeyiz bu yıl sonuna kadar başaramasa bile 2021'in çok güçlü bir bitcoin senesi olacağına inanıyorum.
*Görsel kaynağı: glassnode