18.500 dolardan bir liramı bile koymam buna. Ancak yükseleceğe benziyor alan alsın başarılar dilerim. Artık 22.000 mi olur 38.000 bilemiyorum. İşi abartacaklarsa Aralık'ta 30 bine çıkarırlar onlar için pek sorun değil. İsterlerse 100.000 yaparlar
Ama dikkat edin düşmeye başladığında bir gecede %50 siler. 30 bine tam geldik derken 15 binde açarız sabah gözümü orada da tutunabilirse iyi
(Ytd)
Biz buna REKT diyoruz kripto dilinde hocam. Size halving'in psikolojik etkilerinden, borsalardaki bitcoin'lerin miktarının normaldekinden çok daha hızlı azalacağından bahsettim. Psikolojik etkileri yok sayarak yol haritası çizemezsiniz. Sizin için bitcoin 5000 - 6000 -10000 - 12000 - 14000 -16000 seviyelerinin hepsinden geri dönmeliydi. Hatta 4000'e yakın olduğu günlerde bile daha dibe gitmeliydi. 18500 dolardan bitcoin alınır mı alınmaz mı bu tartışmaya açık bir konu her zamanki hareketlerinden birisini gerçekleştirip fiyatı buradan dönüp 10000 dolara da değebilir hiç dönmeden devam da edebilir. Benim yada buradaki bir çok kişinin bitcoin ile ilgili karamsarlığa düştüğü anlar mutlaka olmuştur ama siz çok uzun zamandır negatiftiniz bitcoin konusunda, hatta son dönemdeki bazı mesajlarınız hariç bitcoin'e gerçekten bir düşmanlık beslediğinizi düşünmeye başlamıştım (Sonradan öyle olmadığınızı kısmen anladım).
Bugün, yarın yada geçmişteki fiyatından bağımsız olarak bitcoin şu ana kadar yaptıklarıyla zaten bir devrimdir. Kar ederim, zarar ederim ortam şartlarına göre değişir ama ben bu devrimin parçası olmaktan zevk alıyorum. Dünyayı getirebileceği noktayı hayal etmek hoşuma gidiyor. Bir gün bitcoin gerçekleştirmek istediği şeyleri başaramasa bile savaşta ilk atılan kurşun gibi antika olarak dahi çok değerli olacağını düşünüyorum.
Neden düşman olduğunuzu düşündüğümle ilgili altın ve gümüşle kıyaslayıp yerin dibine soktuğunuz postları çok kurcalamadan çoğu bu başlık altındaki postlarınızın bir kısmı:
Bu para birimin öne sürdüğü tüm savlar bugün kendisiyle beraber tarih olmuştur benim gözümde. Bitcoin bugün kendi hikayesini bitirdi bence.
Yarın
13 Mart Cuma 2020
Hisseler borsalar böyle devam ederse gerisini getirmeyeceğim.
Herkes kendine malına mülküne borcuna harcına bakıp önüne bir yol çizmeli.
Artık borsa umrumda değil. Çünkü şuan borsada pozisyon açmam. Açabilen varsa saygı duyarım! Benim korkum bugün dip felan olmadığı anlaşıldı. Bugün yaşanan kıyım 20-50 belki de en son 1929 da görüldü. Korkmalımıyız ben korkuyorum sizi bilemem. Bitcoin vs artık umrumda değil bugün geleceğe dair kişisel bütçe değerlendirmemi yapıp önüme yeni bir yol çizeceğim.
YTD
Bitcoin alım seviyesi bence; 3700 dolardı alan aldı x2 x3 yaptılar herkesin kendi tercihi buradan 20.000 dolara bile yürüse tat vermez bana, maliyetler çok yüksek 4000 dolarlara düşerse belki almayı planlarım. şimdilik altcoinlerdeyim ytd
Ben Altın ve Gümüş gibi metaller hariç artık hiç bir malı hisseyi sahiplenmiyorum. Yok şirket buyuyecekmis büyüsün banane yok bitcoin madencilik yarilancakmis yarinlansin banane. Yok o sektörde büyük fırsat varmış olsun banane.
Biraz avcı olmak lazım mesela
2020 Ocak ayında
Gümüş 17.5 dolarlardayken şuan 27 dolarda getirisi %50
Bitcoin 9000 dolarlardayken şuan 10 bin dolarda getirisi %10 %20
Bu çıkışlar hayra alamet değil. Bitcoin genelde gapları kapatır ama bilemedim. 9700 lerde bir gap var yanılmıyorsam(yanılıyorsam düzeltin) Şimdilik hala uzak duruyorum. Altcoinlerde bu çıkışı desteklemiyor gibi. Normalde bitcoin yükselirken Altcoinler senlenirdi. Süreç nasıl ilerleyecek göreceğiz. YTD.
Bitcoine gelince yükseliş beklemiyorum artık tepe 16 bin dolarlarda görünüyor, altcoinlerde baya çöktü zaten tarihi diplerde çoğu. Dominasyonu 70-80 lere vurduracaklarsa bilemem tabi. Ytd.