Daca nu te agasez prea tare cu ignoranta, poti sa-mi spui si mie unde vezi tu tot jocul (razboiul) asta? Asa, ca pentru dummies, eventual chiar pe exemplul tau (FTC pe BTC-E), ca m-am uitat acolo si nu inteleg ce se intampla Vad doar ca se vehiculeaza sume enorme, primul ordin pe lista de cumparare e de peste 1400 BTC! WTF?!
Uite ca recunosti singur fenomenu`...desi acolo lupta a fost transata din vara de cineva (se pare) chiar din staff-ul BTC-E (ipoteza, care are deja iz de certitudine, a aparut ca urmare a inabusirii comentariilor facute in camera de discutii alaturata)
Razboiul a fost dat in primavara-vara lui 2013...unul din cele mai lungi, de fapt.
Acum ordinele sunt imense ca o dovada de aroganta mai ales ca BTC-E bolduieste ordinele mari venite din aceeasi sursa (adica ele nu s-au format din mici aditii numeroase)
Azi FTC-ul e dictat sever de acolo (toate ordinele sunt disproportionat de mari pentru o asa moneda parlita...nu ai nici un loc de manevra decat in limita lor)
Un razboi in desfasurare il recunosti dupa sume si viteza (inainte sa inceapa au loc marunte si numeroase achizitionari de moneda de pe toate casele de schimb si un ciudat interes crescut de minat)...botii nu prea primesc voie sa actioneze cu sume mari.
Scopul este acapararea unei monezi pe care o joci cum vrei (castig corespunzator aproape garantat) pana la sfarsitul ei...sau la sosirea altui card de balene.
Pe cryptsy insa e jale...carduri de balene actioneaza inclusiv impreuna cu atacuri DDoS cand vor ele si cum vor, producatorii de ASIC-uri, casele de schimb, interese guvernamentale si univers mafiot intr-o hora stransa si apasata.
Concluzia mea este ca mercantilismul crypto a inabusit demult ingenua credinta in incontrolabilitatea lui.
E chiar controlat mai dur decat orice afacere din lumea reala.