Μιας και λέμε περί straw man...
Ευτυχώς, οι άνθρωποι δε συμπεριφέρονται σα ρομπότ, σαν αριθμοί, σαν άβια όντα.
Συμφωνώ σε αυτό, αλλά it goes both ways:
Και το έμβρυο δεν είναι άβιο ον, ούτε η μάνα ρομπότ να πατήσει ένα killswitch άνευ επιπτώσεων.
Έχει και μακροχρόνιες ψυχολογικές (και βιολογικές) επιπτώσεις η έκτρωση, τις οποίες τις κρύβουν... δεν υπάρχει ζευγάρι που να έκανε έκτρωση και να μην χώρισε.
Κάποιες μάλιστα το παρακάνουν με τις εκτρώσεις (λες κι είναι PayPal chargebacks για χόρταση
), διαλύουν την μήτρα τους και μετά δεν μπορούν να πιάσουν παιδί! Ωραίο; Αυτό δεν διαλύει την ψυχολογία την γυναίκας; Γιατί δεν το αναφέρει κανείς;
Άρα μήπως να στειρώνουμε προκαταβολικά τις γυναίκες (όπως κάνουμε με τα γατιά <-- ούτε αυτά τα ρωτάμε, ενώ το παίζουμε δήθεν «φιλόζωοι»); Έτσι ώστε να χαίρονται το σεξ ελεύθερα χωρίς επιπτώσεις; Και παιδιά μόνο μέσω εργαστηρίου IVF. Θα το έβρισκα πιο τίμια λύση.
Η γνώμη μου είναι ότι η «φιλεύσπλαχνη» Δύση δεν έχει μέλλον με τέτοια μυαλά (και δεν πρέπει να έχει μέλλον). Είναι καλύτερα να σβήσει (όπως έσβησε η Ρώμη κάποτε και το κέντρο εξουσίας μεταφέρθηκε προς Ανατολάς -> Βυζάντιο).
Το ίδιο θα γίνει θα γίνει και τώρα: το μέλλον είναι σε Ασία και Αφρική. Σε νεανικούς πληθυσμούς, όχι σε γερασμένους. Κατά τα άλλα θέλουμε και πόλεμο με Ρωσία/Κίνα, τρομάρα μας!
Δεν πάνε οι συνταξιούχοι στον πόλεμο, μιας και ο Στρατός είναι Ponzi (θέλει γεννήσεις/στρατιώτες).
Αυτό το Ponzi δεν θα συντηρηθεί για πολύ ακόμα. Και δεν είναι μόνο τα CBDCs. Είναι πολυδιάστατο το ζήτημα.
Όσο για το BTC, είμαι σίγουρος ότι αν ρωτήσω το community, θα βρω αρκετούς χαροκαμένους που θα ήθελαν πολύ να υπάρχει chargeback και δεν χάρηκαν καθόλου που τα έκαναν «δώρο» στον θείο Satoshi!
Σε κάποιους καταστράφηκε η ζωή (οικονομική ευμάρεια) από ένα λάθος της στιγμής... κάποιοι μπορεί να είχαν και οικογένεια να ζήσουν, δεν το ξέρεις. Άνετα, πολύ άνετα θα ήθελαν να γυρίσουν τον χρόνο πίσω και δεν τους ψέγω. Εγώ όμως που δεν είμαι υπέρ του rollback, μιλάω από θέση ισχύος, μιας και transaction mistakes δεν έχω κάνει ποτέ.
Προσωπικά είμαι άνθρωπος της ωμής ειλικρίνειας και θέλω να μου λένε το και το: έχουμε υπερπληθυσμό (παγκοσμίως σε macro scale) και για αυτό στηρίζουμε εκτρώσεις, LGBT, εντομοφαγία κλπ. Μπορεί να διαφωνήσω μεν, αλλά θα το σεβαστώ. Πάντα σέβομαι την ειλικρίνεια, όσο κι αν με χαλάει. Για αυτό και οι πολιτικοί δεν με καλύπτουν, γιατί κατά 99% λένε ψέματα για να χαϊδέψουν ευαίσθητα αυτιά.
Τα λοιπά περί "freedom" τα θεωρώ brainwashing φληναφήματα για «ευαίσθητους» δήθεν «ανθρωπιστές» (οι ίδιοι που κουνάνε σημαιάκια Ουκρανίας, κι ας μην έχουν να φάνε σε λίγο). Ευχαριστώ, αλλά δεν θα πάρω!
Όπως δεν θα πάρω UBI, CBDCs, mRNA και άλλα «ανθρωπιστικά». Σας τα χαρίζω.
ΥΓ: Άλλη μια ειρωνεία είναι ότι τα χρήματα/πλούτος αυξάνουν τις γεννήσεις.
Στην πραγματικότητα ισχύει το αντίθετο! Η πλούσια Δύση δεν γεννάει, ενώ η φτωχή Αφρική μια χαρά γεννάει με μηδέν επιδόματα.
Δεν είναι τυχαίο ότι οι πλούσιοι κάνουν λιγότερα παιδιά συγκριτικά με τους φτωχούς...
Τώρα αν κάποιος θεωρεί ότι το παιδί του πρέπει να ζει μέσα στα λούσα και για αυτό δεν κάνει παιδιά (ή δεν θέλει να στερηθεί τα λούσα του: διακοπές στην Μύκονο, iPhone, PS5 κλπ.), αυτό είναι άλλο θέμα και άκρως υποκειμενικό!
Όπως είπα, οι πλούσιοι δεν κάνουν πολλά παιδιά, κι ας έχουν λούσα... έχει αποδειχτεί ξανά και ξανά ότι όσο αυξάνεται ο πλούτος μιας κοινωνίας, τόσο λιγότερα παιδιά κάνει.
Σε 30 χρόνια που Αφρική/Ασία θα είναι στην κορυφή της οικονομικής πυραμίδας, ούτε αυτοί θα κάνουν πολλά παιδιά. Πολύ πιθανό η τριτοκοσμική Ευρώπη του τότε να γεννάει περισσότερο!