Pages:
Author

Topic: Çiftlik Bank - page 14. (Read 5174 times)

full member
Activity: 672
Merit: 110
November 24, 2017, 06:44:12 AM
iyi de arkadas daha gecen hafta butun bu haber sıtelerı ciftlikbank reklamları yapıyordu basaralı ceo dıye verıyorlardı ? işte turk medyası daha pazar gubnu atv nın ekopazar programında reklamını yaptılar 2 gunde ne degişti..konustuk dıolar sız her denene ınanıyormusunuz medya cıkan.o zaman hergun reklamını vermeyı neden kesmıyor show tv kanal d star ?  sistemde referans gelırlerı kalktı .ayrıca bır dunya scam oyun varken paraları alıp kacmısken onların degılde neden cıftlıkbank öne cıktı adam cıftlık acıoz demese kımse konusmazdı demek kı bır kıskanclık var bu ıste.genede para ytrmayın parası kıymetlı olan bu kadar basıt.bnm degıl ben ytrm yaptım Cheesy
member
Activity: 182
Merit: 10
November 24, 2017, 04:36:52 AM
Anaparasını çıkaranın ağzı iyice suçlanacak ve fazlasıyla dönecek sisteme hocam onuda hesaplamak lazım.

O süreç önemli . Katılımcı çoğaldıkça sistemini döndürebilecek . Bir müddet sonra tamam artık yeter bu kadar para 3 kuşak bizi götürür dedikleri anda tası tarağı toplayıp tüyerler .
member
Activity: 70
November 24, 2017, 04:31:52 AM
Anaparasını çıkaranın ağzı iyice suçlanacak ve fazlasıyla dönecek sisteme hocam onuda hesaplamak lazım.
member
November 24, 2017, 04:24:34 AM
Konuşmaları okudum baştan aşağıya da adam öyle bir savunmuş ki ponzi sistemini kendiside inanmış. 5 ay sonra koyunları kurt kaptı paraları ödemiyor diye ağlamaya başlarlar.

5 ay dayansa zaten anaparası cıkıyor Smiley
member
November 24, 2017, 04:14:29 AM
Konuşmaları okudum baştan aşağıya da adam öyle bir savunmuş ki ponzi sistemini kendiside inanmış. 5 ay sonra koyunları kurt kaptı paraları ödemiyor diye ağlamaya başlarlar.
legendary
Activity: 2912
Merit: 1150
November 24, 2017, 02:07:10 AM
http://www.hurriyet.com.tr/on-binlerce-uyesi-olan-ciftlik-bank-mercek-altinda-40656318

PARALAR KKTC'YE GİDİYOR

Çiftlik Bank'ın sermayedarı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) menşeli "Fame Game Software Ltd" isimli 100 bin dolar sermayeli bir firma. Bazı iştiraklerinin e-mail adresi olarak [email protected] kaydedilmiş. Vergiden kaçmak için KKTC merkezli şirket kurduklarını kabul ediyorlar.

Sisteme 7 aydır üye olan M.Z. isimli işadamı "7 aydır sistemdeyim. Önceleri referans üyelik sistemi vardı. Getirdiğin arkadaşların üzerinden de para kazanıyordun. Şu an öyle bir uygulama kalmadı. Benim sistemde 200 bin liram var. Ayda 50 bin TL kazanç elde ediyorum" diyor.

ÜRETİM YOK

Şirketin CEO'su Mehmet Aydın birçok yatırım yaptıklarını anlatıyor. Gerçekte hayvan aldıklarını onların yemi ve samanını da ürettiklerini söylüyor. Ancak "yatırım yaptık" dediği tesislerin hiçbirinde bu kazançları dağıtacak bir üretim yok. Şirket, tanesinin 10-15 TL'ye satıldığını öne sürdüğü mavi yumurtayla para kazandığını iddia ediyor.

İŞLETME YÖNETİCİSİNDEN İLGİNÇ AÇIKLAMA

Mehmet Aydın'ın sözünü ettiği tesisler İnegöl, Tekirdağ ve Akhisar'da... Ancak bu tesislerin çoğu henüz para kazandıran yatırımlar değil. Tekirdağ'daki işletmenin yöneticileriyle konuştuk. Onlardan da itiraf gibi açıklamalar geldi: "Süt üretimi seneye başlayacak. Biz de henüz nasıl bir sistem olduğunu anlamadık. Çoğu kişinin konuyla ilgili şüpheleri var. Ayrıntılarını biz de bilmiyoruz." Türkiye genelinde Çiftlik Bank ürünlerini satan 70 adet de bayi bulunuyor. Bu tablo sisteme olan inancın artmasını ve daha fazla kişinin buraya para yatırmasını sağlıyor. Ancak detaylı incelendiğinde, şirketin bayiliklerinin hepsinin kendileri tarafından kurulduğu görülüyor. Şirketin internet sitesine koyduğu tapuların da Çiftlik Bank adına değil, Mehmet Aydın adına kayıtlı olması da şüpheleri artırıyor.

Smiley sanırım sistemin patlaması 5-6 ayı bile bulmayacak. bugun tüm gazetelerin internet sayfaları bu haberle dolu. 1milyar tl vurgun yapmış adam. Adamın kendi tesisinin müdürleri bile itiraf etmiş üretimimiz yok diye.
Ama siz para yatırın süper bir yatırım. biz boşuna sövmüyoruz burda. Yazık günah büssürü saf insanın 3-5 kuruş birikimine göz dikmişler. İnsanlar kredi çekip girmişler. Burda yada başka yerde övenlerde sistem patladığında tüm bu insanların vebalini almış olacaklar. Birbirlerini yerler artık.
Kumar gözüyle bakıp yatırım yapanlara hiç sözüm yok bu bir ponzidir. Kazanmakta var kaybetmekte ama ısrarla ponzi olmadıgını iddia edip sistemi övenlere dayanamıyorum
legendary
Activity: 1498
Merit: 1007
November 24, 2017, 02:02:31 AM
http://uzmanpara.milliyet.com.tr/haber-detay/gundem2/iste-ciftlik-bank-gercegi/76000/76241/

Saadet zincirine dayanan sistemler internet oyunlarına da uzandı. Kısa sürede on binlerce üyeye ulaşan Çiftlik Bank birçok soru işareti barındırıyor. KKTC merkezli şirketin hesapları incelenecek.

Türkiye'de çeyrek asırdır farklı versiyonlarıyla kullanılmaya devam edilen titansaadet zinciri yapılanmasının sanal ortama taşındığı iddia ediliyor. Konu devletin de gündeminde. 'Çiftlik Bank' adıyla hemen hemen her yerde karşımıza çıkan internet oyununa, polisinden, doktoruna, hatta işadamına kadar on binlerce kişi 1 milyar TL'ye yakın para yatırmış durumda. Üyelerin yüzde 40'ının sistemde en az yüz bin TL ve üzerinde birikimi var. 200 bin TL yatırana aylık 50 bin lira kazanç vaat eden sistem sanal tavuk satıyor.

YATIRIM MI TİTAN MI?

Çiftlik Bank aslında internet üzerinden oynanan sanal bir oyun. Kişiler siteye üye olduktan sonra sanal tarım yatırımları gerçekleştiriyor. Yatırdığı paraya göre, tavuk, arı veya keçi satın alıyor. Üyeler, sanal yatırımın ardından yüzde 40'a yakın kazanç elde ediyor. Reel ekonomik gerçeklerden uzak olan bu kazanç, Maliye'nin de radarında. Şirket, bu kazancın kaynağını "Üyeler adına gerçek hayatta hayvan satın alıp, buradaki kazancımızı paylaşıyoruz" sözleriyle açıklıyor. Ancak her titan yönteminde olduğu gibi burada da asıl kazanç üyelik sisteminden geliyor. Sistem içindeki ödeme trafiği ise Papara adı verilen bir yazılım kullanılarak sağlanıyor.

PARALAR KKTC'YE

Çiftlik Bank'ın sermayedarı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) menşeli "Fame Game Software Ltd" isimli 100 bin dolar sermayeli bir firma. Bazı iştiraklerinin e-mail adresi olarak [email protected] kaydedilmiş. Vergiden kaçmak için KKTC merkezli şirket kurduklarını kabul ediyorlar.

İŞADAMI BİLE PARA YATIRMIŞ!

Sisteme 7 aydır üye olan M.Z. isimli işadamı "7 aydır sistemdeyim. Önceleri referans üyelik sistemi vardı. Getirdiğin arkadaşların üzerinden de para kazanıyordun. Şu an öyle bir uygulama kalmadı. Benim sistemde 200 bin liram var. Ayda 50 bin TL kazanç elde ediyorum" diyor.

MAVİ YUMURTA SATIYORUZ

Şirketin CEO'su Mehmet Aydın birçok yatırım yaptıklarını anlatıyor. Gerçekte hayvan aldıklarını onların yemi ve samanını da ürettiklerini söylüyor. Ancak "yatırım yaptık" dediği tesislerin hiçbirinde bu kazançları dağıtacak bir üretim yok. Şirket, tanesinin 10-15 TL'ye satıldığını öne sürdüğü mavi yumurtayla para kazandığını iddia ediyor.

İŞLETME YÖNETİCİSİNDEN İTİRAF GİBİ AÇIKLAMA

Mehmet Aydın'ın sözünü ettiği tesisler İnegöl, Tekirdağ ve Akhisar'da... Ancak bu tesislerin çoğu henüz para kazandıran yatırımlar değil. Tekirdağ'daki işletmenin yöneticileriyle konuştuk. Onlardan da itiraf gibi açıklamalar geldi: "Süt üretimi seneye başlayacak. Biz de henüz nasıl bir sistem olduğunu anlamadık. Çoğu kişinin konuyla ilgili şüpheleri var. Ayrıntılarını biz de bilmiyoruz." Türkiye genelinde Çiftlik Bank ürünlerini satan 70 adet de bayi bulunuyor. Bu tablo sisteme olan inancın artmasını ve daha fazla kişinin buraya para yatırmasını sağlıyor.

Ancak detaylı incelendiğinde, şirketin bayiliklerinin hepsinin kendileri tarafından kurulduğu görülüyor. Şirketin internet sitesine koyduğu tapuların da Çiftlik Bank adına değil, Mehmet Aydın adına kayıtlı olması da şüpheleri artırıyor.

Şirkete ait bütün varlıklar 27 yaşındaki Mehmet Aydın'a ait. Aydın, devamlı kurdele kesen, açılıştan açılışa koşan bir görüntü veriyor. Kendisini bilgisayar yazılımcısı olarak tanıtan Aydın, dev bir koruma ordusuyla geziyor.

newbie
Activity: 41
Merit: 0
November 24, 2017, 01:12:06 AM
oyundaki hesaplar incelemeye alınmış.
sr. member
Activity: 924
Merit: 251
November 23, 2017, 02:42:01 PM
Hocam bence siz başka dolandırıcıları da bir gezin Cheesy
Şaka maka bunlardan bir cacık olmaz 2 3 kuruşun derdinde bu herifler
member
November 23, 2017, 01:00:32 PM
Ponziden nefret eden birisiyim ama ne demişler bak herkez kendi parasıyla kumar oynuyor bende hergün bir miktar yatırım yapıyorum ponzi batarsa zararı bana batmazsa karı bana risk budur risksiz iş kazanç olmaz. Suan 7 tane hayvanım var bu ay sonuna doğru 20 diğer ayda 50 hayvana tamamlayacagım. Gerisi ne bırakırsa artık gittiği yere kadar. Ben neden yatırım yapıyorum sistem çöksede bana koymaz üzülmeyeceğim için yatırım yapıyorum ama adam 5 bin yatırır sistem patlarsa ah vah edecekse hiç bulaşmasın.
legendary
Activity: 1582
Merit: 1268
November 23, 2017, 12:37:47 PM
Uc kurusluk ekonomi bilgisi olmayan adamlar bize hesap kitap anlatmaya calisiyorlar. Birde gelmis ciftligini, bankasini Bitcoin forumunda ovuyor. Sark kurnazi, uc tane fazla uye toplamak icin buldugu her platformda reklam yapiyor. Katilanlar batip giderler 3-5 aya. Fakat basarili bir Ponzi calismasi.
full member
Activity: 350
Merit: 100
November 23, 2017, 12:14:37 PM
Boşverin giren girsin. Elinde patlayınca burada ağlarlar çiftlikbnk dolandırıcıdır diye konu açarlar. Amorti 6 ay demişlerde ödeme alan tüm kerizler tekrar para yatırıp amortisini uzatıyor farkında değil  Grin
legendary
November 23, 2017, 12:08:37 PM
Mal kendiside biliyor sisteme yeni girişler olmazsa yatırım devam etmezse sistemin patlayacağını ondan gazlayıp duruyor. Koyda kartvizitini 5 ay sonra arayalım halini hatrını soralım. Bankacıymış çek o zaman 100 bin kredi yatır al 150-200bin tl ni. neden yapmıyorsun? odeyeceğin faiz 15bini geçmez para amorti edene kadar. Cebine min 35 bin kalır.
Neymiş parasını alamayan olmuşmu. ulan adam parayı ödemezse şuan zaten kimse girmez ekosisteme herkes panikle yatırımını geri ceker. Hadi bugun kampanyayı bıraksınlar bakalım millet gunluk parasını cekmeye başlasın 1 ay dayanabilecekler mi?
Zaten adam sürekli kampanya yaparak sizin karınızı tekrar yatırmanızı sağlıyor. ponzinin amacıda budur zaten. Ticaret kaydıymıs falan bunlar fasa fiso istediğin kadar şirket acayım sana masrafı kaç para bir sirket kurmanın.
En basitinden bir söz vardır hiçbir piyasada herkes sürekli kazanamaz diye. burda maşallah herkes deli gibi para kazanıyor.
Git donanım haberine orda post kas burası sana fazla gelir.

Geldi yine geri zekalı. Devletten aldıkları kredilere ve çek ödeme performanslarına bakabilirsin diyorum. Mal hala gazel okuyor bana.
Herkes salak bu akıllı çünkü...

Tavuk 9 TL'den 19 TL'ye çıktı diyorum. Sistemin yeni girenlere ihtiyacı var diyor.
Çünkü zekası bu kadarına yetiyor. Oyunda referans sistemi vardı. Kaldırdılar biliyor musun?

Çünkü sistemin şu anda yeni girene ihtiyacı yok Smiley

Detaylı yazdım. Bu ponzi diyenler bitcoin'e de yıllar önce ponzi diyordu.

5 ay sonra yine burada ponzi diyenler olacak keza 5 ay sonra  paramı çektim diyenler olacağı gibi....

Ama hiç kimse ben paramı çekemedim demeyecek. Bundan önce 16 aydır demediği gibi...
Bu alıkta bugüne kadar batmadılar bundan sonra batacaklar demeye devam edecek.

Adama parasını alamayan bir kişiyi göster diyoruz. Dolandırıcı bunlar diyor. Kimi dolandırmışlar diyorsun zaten başta parayı ödeyecekler diyor.
Hangi başta? 16 ay oldu...

Çek kredi yatır diye akıl vermiş birde... Altcoin arbitrajından çiftlik bank'tan kazandığımdan çok daha fazlasını kazanıyorum. Çok şükür çektiğim kredileri de ödeyebiliyorum. Senin gibi bir alığın bana tavsiye vermesi haddine değil Smiley

Sonuç olarak para çekemeyen daha bir kişi olmadı ama yatırım yapmadığı için kazananları gördükçe ponzi diyenler çoğaldı.
Ponzi olduklarına kanıt mı? Üstün geri zekalılıkları ve hisleri

Ben cebime girene bakarım. Sen ponzi demeye devam et.
Amına kodugumun denyosu daha dün foruma gelmiş burda ponzi övüp dallamalık yapıyor. Siktir git burdan başka forumlarda yap reklamı. Senin gibi buraya çok gelen oldu ama senin kadar dallaması ilk kez geldi. Koy su kartvizitide görelim bankacıyı. Hayatınız yalan
Altcoin arbitrajı yapıomuş. Broker kesildi başımıza şimdide yarında forex yaparsın.
Ignorelayın geçin. Ben oyle yaptım.
full member
Activity: 350
Merit: 100
November 23, 2017, 10:39:46 AM
Ponzi olduğunu biliyorum, ponzi sistemler mega gibi; ödemeleri zamanında yaparlar, ilk giren yatırımcılar gayet iyi kazanır. Sonradan referansla reklamla müşteri çektikçe sistem sirkülasyonu sürdürür. Taa ki son müşteri gelene kadar. Ondan sonra sistem kendi parasını yemeye başlar ponzi şirketini kuranlar 10 torununa yeticek parayı alır ve iflas açıklar. Yatırımcılar apışıp kalırlar  Smiley
newbie
Activity: 30
Merit: 0
November 23, 2017, 10:32:45 AM
Mal kendiside biliyor sisteme yeni girişler olmazsa yatırım devam etmezse sistemin patlayacağını ondan gazlayıp duruyor. Koyda kartvizitini 5 ay sonra arayalım halini hatrını soralım. Bankacıymış çek o zaman 100 bin kredi yatır al 150-200bin tl ni. neden yapmıyorsun? odeyeceğin faiz 15bini geçmez para amorti edene kadar. Cebine min 35 bin kalır.
Neymiş parasını alamayan olmuşmu. ulan adam parayı ödemezse şuan zaten kimse girmez ekosisteme herkes panikle yatırımını geri ceker. Hadi bugun kampanyayı bıraksınlar bakalım millet gunluk parasını cekmeye başlasın 1 ay dayanabilecekler mi?
Zaten adam sürekli kampanya yaparak sizin karınızı tekrar yatırmanızı sağlıyor. ponzinin amacıda budur zaten. Ticaret kaydıymıs falan bunlar fasa fiso istediğin kadar şirket acayım sana masrafı kaç para bir sirket kurmanın.
En basitinden bir söz vardır hiçbir piyasada herkes sürekli kazanamaz diye. burda maşallah herkes deli gibi para kazanıyor.

Geldi yine geri zekalı. Devletten aldıkları kredilere ve çek ödeme performanslarına bakabilirsin diyorum. Mal hala gazel okuyor bana.
Herkes salak bu akıllı çünkü...

Tavuk 9 TL'den 19 TL'ye çıktı diyorum. Sistemin yeni girenlere ihtiyacı var diyor.
Çünkü zekası bu kadarına yetiyor. Oyunda referans sistemi vardı. Kaldırdılar biliyor musun?

Çünkü sistemin şu anda yeni girene ihtiyacı yok Smiley

Detaylı yazdım. Bu ponzi diyenler bitcoin'e de yıllar önce ponzi diyordu.

5 ay sonra yine burada ponzi diyenler olacak keza 5 ay sonra  paramı çektim diyenler olacağı gibi....

Ama hiç kimse ben paramı çekemedim demeyecek. Bundan önce 16 aydır demediği gibi...
Bu alıkta bugüne kadar batmadılar bundan sonra batacaklar demeye devam edecek.

Adama parasını alamayan bir kişiyi göster diyoruz. Dolandırıcı bunlar diyor. Kimi dolandırmışlar diyorsun zaten başta parayı ödeyecekler diyor.
Hangi başta? 16 ay oldu...

Çek kredi yatır diye akıl vermiş birde... Altcoin arbitrajından çiftlik bank'tan kazandığımdan çok daha fazlasını kazanıyorum. Çok şükür çektiğim kredileri de ödeyebiliyorum. Senin gibi bir alığın bana tavsiye vermesi haddine değil Smiley

Sonuç olarak para çekemeyen daha bir kişi olmadı ama yatırım yapmadığı için kazananları gördükçe ponzi diyenler çoğaldı.
Ponzi olduklarına kanıt mı? Üstün geri zekalılıkları ve hisleri

Ben cebime girene bakarım. Sen ponzi demeye devam et.
legendary
November 23, 2017, 09:03:23 AM
member
Activity: 378
Merit: 55
November 23, 2017, 05:21:58 AM
ne tartışmalar dönmüş be. herkes kendi firması gibi tartışmış çözmeye çalışmış.

ponzi mi bana göre ponzi. kim giriyorsa girsin kim kazanıyorsa kazansın. girmediğim için kazananlara bok atacak değilim veya sistem patlayabilir patladığı zaman da sevinecek değilim.

hele ulan keşke ben de yatırsaydım hiç demeyeceğim.

herkes kendi doğrusuna göre hareket ediyor. adam kazanmış o parayı biriktirmiş veya kredi çekmiş ister pavyonda yer ister araba alır ister buraya yatırır ister gider btc alır. fikrini sorarsa söylersin gerisini de uzatmaya gerek yok.

yatırım yapacaksa kendi çapına göre bi araştırsın mantıklı gelirse girsin.
member
Activity: 78
November 23, 2017, 04:04:10 AM
sanal yatırımlarınızı reel olarak değerlendiren girişimcilik. gerekli desteğin verilmesi ve iyi bir vizyonla ülkenin tarım ve hayvancılık alanında gelişmesine katkı sağlayacak, dışa olan bağımlılığımızı azaltacak bir nevi ziraat reformunun öncüsü niteliğinde başarılı bir girişimcilik örneği.

yalnız verdikleri yüksek kâr marjları insanı kıllandırıyor. lakin oyunun almanya serverinin açılması adamların vizyoner olduklarının kanıtıdır. umarım başarılı olur ve içine ettiğimiz tarım ve hayvancılığın tekrar eski ve daha ilerisi bir seviyeye taşırlar.
member
November 23, 2017, 03:52:47 AM
Arkadaşlar bende ponziyi sevmem ama yaklasık 3 bintl yatırırım mevcut burda düzenli ödeme alıyoruz. Ufak ufakda yatırım yapacagım ortalama 50 bintl yatırımda bırakacagım. Ana parayı cıkartsak gerisi kardır kaç ay giderse artık.
member
Activity: 322
Merit: 16
November 23, 2017, 02:58:25 AM
Pages:
Jump to: