Siz kendinize göre fetva arıyorsunuz kardeşim. Yukarda Osmanli42 nin attığı link benim için ikna edicidir. Soruya cevap veren görevli kesin bir hüküm vermemiş . Haram diye birşey dememiş din diyanet düşmanları atlamış hemen. Dolar ne ise btc de odur . Zaten btc değeri dolar olarak ifade edilmiyor mu ? Yazıdaki yanlış kısım burası bence
zaten diyanet düşmanlığı yapmıyorlar ki senin dediğin gibi yanlış yapılmış bir yorumu eleştiriyorlar." cahillikle " verilmiş bir fetfa olduğunu .
incelemeden araştırmadan bildirim yapmak dinen caiz değil hatta şirke kadar götürür çünkü bir müminin hayattaki, davranışına kanat getiriyorsun emir olarak . yani diyanet sallama fetfa yeri değil bilim ve araştırma yeri bu şekilde bilgilendirme verilmesi gerekiyor . sen sallama fetfa sallarsan imam osurursa cemat sıçar deyiminide kabul etmen gerekiyor. yani sallarsan sana kralını sallarlar.
Hocam dediğim gibi cevap veren kişi kesin hüküm vermemiş yani haram dememiş.Ben yukarda sallayan zevatları. ciğerini bildiğim için bu yorumları yaptım. Onlar diyanet içkiye haram olduğu halde tekrar haram dese öyle şey mi olur derler. Hepsi aynı tip bunların
eyvallah . burda söylediğiniz gibilerde var ama haklı yorumda yapanda diyanet herzman olduğu gib aceleci konuşması işi karıştırdı...
Diyanetin lafına göre bitcoin alıp satan varsa zaten hiç bulaşmasın bu işlere resmen saçmalık.. ulan bankalarla da işiniz olmasın maaşınızıda kabul etmeyin haramsa? çoğu kurumsal firma maaşları bilerek 1-2 gün geç yatırır neden? çünki çalışan sayısı fazla parayı faize yatırır...
burdaki bilgi eskliğin bankalar işlettiklerinden kendilerine para alıyor maaşına eklemiyor olay aynı değil.
bazı arkadaşlarım bankaların veridği maaşı ordan aldıkları için ödedikleri promosyonu bile faiz aldıkları için veriyorlardiye reddediyorlar insanların hassasiyeti bizi ilgilendirmez (doğru yanlış bizim işimiz değil)
Vadeli mevduat(faiz) hesabı olan bir diyanetin verdiği her fetvayı gülerek izliyorum
Diyanet'in vadeli mevduat hesabı olduğunu belgeyle ispat edermisiniz?
Ablam bankacı. Hesabı bizzat ben gördüm. Bunu belgeye dökmem sıkıntıya sokar böyle bir ortamda. Yalan söylemek için de herhangi bir nedenim yok. Bana yararı olmaz bu durumun
''Eğer gerçekse'' bu ifadenle ablanı ve kendini zora sokuyorsun dostum. Bence gerçekse veyahut değilse bile mesajını editlemeni öneririm.
hocam devlet kurumları paralarını bankalarda yatırmak zorunda kendi kasaları bulunmaz genel bütçeli kurumlar malmüdürlüklerinden işlem ypaarken özel bütçeli yani gelir elde eden kurumlar bankalara faizle para yatırmak
zorunda bu sepetten olmama ihtimali yok değil. bunda şaşırılacak bişey yok. diyanet 4miyon 300 bin tl olan ödeneklerini bile 7 ayda bitirmiş bir kurum