c64k, Mert'in kendisi. İfşa edilince yeni bir hesapla sanki önceki kendisi değilmişcesine açıklama yapmaya kalkıştı fakat bariz belli.
Mert, söylediklerinde; Bitcoinlerin kişilerin-mağdurların hesaplarından çalındığı için hırsızlığı tasvip etmediğini ve yardım etmediğini söylüyor. Böylece modern bir robin hood imajı vermek istiyor ama daha sonrasında kendi eliyle verdiği whatsapp konuşmalarında hırsızlık olayı için kilit taşı olan sahte kimliklerin basılmasında aracı olduğunu kendisi gösteriyor. Sonrası malum kendi aralarındaki saçma sapan anlaşmazlıklardan iptal oluyor. İşin belki bizim bilmediğimiz kısmı; yüzde'de anlaşamadılar ve Mert ifşa ederek intikam almaya çalışıyor.
Mert'in farklı şekillerde buraya gelip yazarken hangi psikolojiyle yazdığını anlamak zor;
-Belki günah çıkarmaya çalışıyor, belki intikam amacında, ya da yüksek ihtimal psikolojik rahatsızlıkları var ve bazı suçlularda olduğu gibi işlenen illegal işler, fiiller sonucunda suçlu içten içe mazoşist bir şekilde yakalanmak istiyor ve bunun için arkasında bilinçli olarak bilgi kırıntıları bırakıyor.
Benim Mert'in yazdıklarından ve geçmişte yaptığı şeylerden anladığım; Ciddi psikolojik rahatsızlıkları var.
Serdar hakkında çok birşey bilmiyoruz. Mert'in anlattıklarından onun suçlu olduğu kanısına vardık ama suçtan, suçu işleyenden çok ego tatmini var yazılarda..
Merhaba,
Açıklığa kavuşturmak istediğim bir kaç şey daha var, bu mesajları da okuyunca lüzum gördüm.
* ) İfşa edilmek ya da edilmemek gibi bir kaygım yok, olmadı. Ben genelde bir hata yaptığım zaman diğer insanları suçlamak yerine gidip hatasını üstlenip bedelini ödeyen insanlardan biriyim. Öyle kaygıları olan insanlar bu meslekte sokağa ekmek almaya çıkamazlar paranoyak olurlar.
* ) Bu Serdar denilen şahısla olan problemim benim özel problemim. Bu konuyu da o zamandan sonra inanın bir gün takip etmedim. Taaki bir dostum bu konuyla ilgili twitter dan birşeyler paylaşana kadar. Görünce dikkatimi çekti, araştırdım, bir iki insana sordum zaten iş kendi rengini gösterdi. Müdahil olmamın sebebi evet normal insanların zarar görmesi ve müdahil olmamam durumunda "bilgisayarına virüs girmiş kardeşim" safsataları ile bu zararın insanların cebinden çıkmaya çalışacağını öngörmemdi. Yani bu iş üzerinden herhangi bir yüzde ya da anlaşma konuşma yapma gibi bir durum olmadı.
* ) Tabii ki insanlara yardım ederken aynı anda Serdarın yaptığı o.ç. luğun yanına kar kalmaması benim için şans oldu.
* ) Hiçbir zaman Robin Hood olmaya çalışmadım. Robin Hood zenginden çalar fakire dağıtır. Ben çaldığımı kendim yedim, arkadaşlarıma yedirdim.
* ) Benim yaşadıklarımın % bilmem kaçını yaşayıpta hiçbir psikolojik destek görmeden benim şu an yaşadığım gibi bir hayat yaşabilen biriyle henüz tanışma şerefine erişemedim. Bardak dolu mu boş mu , nerden bakılıyor, bir perspektife göre diğeri üzerinden yorumda bulunmak tabiiki çok kolay.
Özetle, bir avukat arkadaşın ve bilinçli, kafası çalışan herkezin en başından söylediği gibi.
Mutlaka vakit kaybetmeden gidip C.Savcılıklarına suç duyurusunda bulunun. Ben hiçbir yerde de beni kayırın da demedim.İçiniz daha rahat edicekse benide şikayet edin hiç sorun değil. Bu adam açığa çıktığını anladığından beri ya çoktan Gürcistan a geçmiştir. Ya da Gürcistan a geçme yolundadır. Artık parasıda var. Umarım yok olmadan ensesine yapışabilen olur.