Pages:
Author

Topic: Dolar Daha Ne Kadar *Süre* Değerlenir? (Analiz) - page 3. (Read 1095 times)

legendary
Activity: 2128
Merit: 1657
Kapalı çarşıdaki beklenti yılsonuna kadar 9'lara gelmesi...

Bazı ünlü ekonomistler 10 TL'ye değeceğini daha sonra 7.5 larda dengeleneceğini zaten daha önceden iddia etmişti...

Türkiye Cumhuriyeti teknolojik değerler yaratan ve uluslararası rekabet edebilecek bir yönetim zihniyetine geçmeden gelişmiş ülkelerin para birimlerine karşı TL erimeye devam eder...
newbie
Activity: 84
Merit: 0
Dolar bizim için Türk lirası için pek stabil bir hale gelmez  1 - 2 içinde bizim durumumuz biraz daha farklı tabi ki amerikanın doları toplama politikası bir etken ancak bu Türk lirası karşısında daha hızlı değer kazanmasını sağlıyor , ambargoyu saymasaydık bile bizim paramız erimeye mahküm bir para.
sr. member
Activity: 476
Merit: 257
Amerika kısa vadede dolar değerlenmesi ile kazançlı tabi, bu politikayı uzun süre sürdürürse kendilerine de zararı olacaktır, bu yıl politika değiştireceklerini sanmıyorum.
member
Activity: 294
Merit: 10
türkiye valla başındakiler yüzünden bir türlü dikiş tutturamıyor, ama bizim halka 2 allah diyorlar hemen akıllarını kiraya verip mührü basıyorlar
hero member
Activity: 1064
Merit: 522
Proof-of-Stake Blockchain Network
türkiye sağa sola kafa tutmaya devam ederse dolar türk lirası karşısında daha çok değerlenir. tüm parayı insaaşata gömdük. kış çok soğuk geçecek.
sr. member
Activity: 2268
Merit: 469
Doların uzun bir süre daha Türk lirası karşısında değerleneceği düşünüyorum ama her ne kadar amerikadan gelen tarım ve işsizlik verileri oldukça iyi olsada Trump'un bazı hareketlerinden dolayı doların euro karşısında değer kaybedeceği görüşündeyim.
sr. member
Activity: 494
Merit: 250
Amerika doların dünyada değerlenmesi ve ülke içinde yatırım toplanması yolunda çalışmaya azimle devam emekte, ülkemizde doların ekstra değerlenmesi için sebep çok.
legendary
Activity: 1484
Merit: 1000
dolar daha çok değerlenir. dolar değerlenirken aynı zamanda türk lirası değer kaybettiği için çok astronomik şekilde artmış gibi hissediyoruz. ekonomimiz çok kötü.
sr. member
Activity: 462
Merit: 250
CAT.EX Exchange
Değerlenen  dolar değil değeri sert olarak düşen ulusal para birimimiz olan Türk Lirası. Medyaya bakarsam ekonomi yolunda ama haber taraması yaparsam Türk Lirası döviz kuru karşısında erimeye devam edecek.
newbie
Activity: 84
para politikası değişimi amerikan dolarını değerlendirdi evet ama gelişmekte olan ülkelerin para politikaları da buna tüy dikiyor.
newbie
Activity: 266
dolar değerlenmez, uzun vadede hep değersizleşir,  koca alaska kadar toprağı 80-100 sene önce 500.000 dolara alabiliyordunuz, sen hesap et yani değersizleşmeyi
legendary
Activity: 1572
Merit: 1002
Suanda 6.26 cıvarında seyredıyor bakalım gun sonunda serbest pıyasaya gırdıgınde kac Turk lırası olarak seyredecek.Şahsen sene sonunda 8 TL gıbı bır fıyatta seyredecegını düşünüyorum.
jr. member
Merit: 1
amerikanın para dağıtma politikasından para toplama politikasına dönmesi doların değerini uzun süre arttıracaktır.
hero member
Activity: 756
Merit: 505
Merkez bankasının kendi yıl sonu tahmini bile 6 tl iken yıl sonu en az 8-9 tl beklemek çok ta hayalperestlik olmaz diye düşünüyorum tabii ki istemiyoruz ama maalesef ülkenin hali ortada...
sr. member
Activity: 562
Merit: 251
ALCEDO
dolarda maksimum seviye yok kötü yönetilen borç ekonomisi bir noktada iflas eder IMF kapısı görünür kapıya gitmeyen daha beter hale gelir. Yabancılar 600 milyar dolar borcu ödemeyin size kalsın demeyecek.
newbie
Activity: 57
Bir  iki dalga daha görücez bana göre 1 sene süresince gerçekleşecek bu dalga 2-3 kez yaşayabiliriz 3-4 lira artık 1 1-2 düşer 10 ları falan görüp sonra gene düşer gibime geliyor benim.
member
Merit: 14
Olaya Türkiye özelinde biraz da tl nin değersizleşmesi olarak bakılırsa daha doğru sonuç çıkarabilineceğini düşünüyorum. Durumumuz o kadar kötü ki kendi penceremizden bakmak yerine karşı tarafı suçluyoruz. Kriz siyasi, ekonomik veya yöneticilerin egolarından bağımsız olarak değerlendirilmeli. Kaç yıldan beri üreticiyiz, ihraç edilenle ithal edilen birbirini eritebilecek ölçüde mi bunları kıyaslamalıyız. Böyle giderse tl nin değer kaybetmesi ( tüm para birimleri karşısında ) kaçınılmazdır. Ben bir süre vermeden yükselişin devam edeceği kanısındayım ama umarım durum değişir.
member
Activity: 336
dolar daha uzun süre yükselir diye düşünüyorum çünkü piyalar hiç iyi durumda değil türkiye için üretim çok çok az oldugu için dolar türkiiyede daha da değerlenir diye düşünüyorum çünkü tl değeri düşüyor malesef
member
Activity: 518
Açıkçası dolar birden arttı evet ama benim dikkatimi çeken markete gittim birşey aldım hemen fiyatı artmış birgün önce fiyatı normaldi dolar artınca hemen etiketi değiştir niye böyle dediğimde hemen cevap hazır dolar arttı. Ya arkadaş sen bu malları bir gün önce mi aldın da doların fiyatı arttı diye hemen ürünün etiketini değiştiriyorsun. Doların yükselmesinden kendine pay çıkaranlara sinir oluyorum  Angry
member
Merit: 42
öncelikle paylaşım için teşekkürler, bu konu ile ilgili  yani dolar konusu ile ilgili düşüncelerim bir süre daha 5.5 6 arasında seyir göstereceği bu süre aşağı yukarı 6 ay sürebilir beunlar benim sadece kendi düşüncelerim yatırım tavsiyesi vs değildir.
Pages:
Jump to: