Pages:
Author

Topic: Dolar Daha Ne Kadar *Süre* Değerlenir? (Analiz) - page 5. (Read 1095 times)

member
Activity: 252
Merit: 10
7.1 tl türkiye açısından battı demek dünya devletleri güçlü bir devlet görmek istemedikleri gibi bitmişmişte devlet görmek istemiyorlar sadece bağımlı devlet olsun istiyorlar onun için bu seviyenin şu an aşılacağını düşünmüyorum ticari bir savaş var dünyada ve savaşın kazanı amerika olacağını düşünmüyorum dünyada sadece amerika yok onun için 5  6  dolar seviyelerinde biraz bekleyeceğini düşünüyorum
jr. member
Activity: 476
Merit: 2
Dolar güzel bir düşüş yaşadı fakat 5.75 6 arasından kurtulup yukarıya attı yine bugün umarım 6.20 leri geçmeden geri döner eğer geçerse bayram dönemi sorun olabilir.
member
Activity: 504
Merit: 12
küresel çapta gelişen siyasi gelişmeler yüzünden yükselişini sürdüren dolar artık yavaş yavaş etkililiğini kaybedecek ve kurdaki yükseliş düşecektir.
member
Activity: 406
Merit: 14
Dolar Dünya genelinde güçlenmeye devam ediyor. Bu durum çok fazla sürmeyecektir. Özellikle Çin ve Rusya'dan gerekli cevaplar gelecektir. Ayrıca Avrupa Birliği'de Trump'ın bu yaptırımlarına böyle giderse gerekli adımları atarak cevap verecektir. Yani sadece Trump'ın elinde kozlar yok. Yine de Avrupa Birliği bu konuda daha temkinli çünkü bu gidişatın sonu belli: Küresel Kriz. Kimse de böyle bir felaketi istemiyor. Ondan dolayı Trump'ın deli saçması hareketlerine biraz da göz yumuyorlar.
jr. member
Activity: 138
Merit: 2
Şuan duruldu ancak tekrardan atak yapacaktır. Euro 10 ları dolar 8 leri görücektir tahminimce. Allah yardımcımız olsun ...
member
Activity: 294
Dolarin degerinin artmasinin sebebi Trump in uyguladigi faiz programi. ABD bu sene basindan beri faizleri arttirdi ve bu Dolarin ana vatanina donusunun onunu acti. Ayni sekilde dunya uzerinde bir istikrarsizlik yaratarak, yatirimcilari dunyanin en guvenilir devlet tahvili olan Amerikan tahvillerine yonelttirdi. Bu sebepten USD butun para birimleri karsisinda deger kazandi.
member
Activity: 588
Merit: 22
Bence çok daha fazla değerlenecek.Ülkedeki ekonomik kriz daha da zamana yayılacak görünüyor. Trump konuşmaya devam ediyor,duracağa da benzemiyor.Yaptırımların başındayız diyor Trump. Daha da üzerimizde geldikçe,dolar da artmaya devam edecektir.
member
Activity: 322
Merit: 32
Dolar bizim gibi ülkelerde sürekli değerlenir hatta uzun süre önlem alınmazsa şimdi ki yaşadığımız durum oluşur. İnşaat sektörü ile gelişmeye çalışmanın sonuçları.İhracat yaptığımız doğru düzgün ürün yok yurtdışına. Bu ülkeye nasıl dolar sokacağız ? Yurtdışından yatırım gelirken paranın iç piyasada dönmesi pek önem arzetmiyordu ama yatırım gelmeyince ekonomi alarm vermeye başladı.

Ödememiz gereken borçlarımız var dolar cinsinden bunlar ödendikçe iç piyasada dolar daha da azalacak ve TL değer kaybetmeye devam edecek.

full member
Activity: 462
Merit: 102
Erol Mütercimler: Doları önce 7 Türk lirasını görecek daha sonra 10 Türk lirasına kadar çıkacak en sonunda ise 7.5 Türk lirasına çıpalayacaklar.
Selim Kotil: Cari açık çok yüksek, Türkiye'nin bir senede ödemesi gereken 240 milyar dolar borç var çok değil 2019'a kadar 1 dolar 7 Türk lirası olacak.

Bunları bilmek için ekonomist olmaya gerek yoktu şahsen hükümet Katar'dan, Çin'den gelen parayı yine müteahhitlerin cebini doldurmaya kullanırsa Türkiye 2023'e kalmadan bugünkinden çok daha büyük bir ekonomik krize sürüklenecektir. Şu an doların hala 12 Türk lirası olma potansiyeli var fakat hükümet iyi bir politika uygularsa da 6 liraya sabitleyebilir.. Bizim acilen üretim yapmamız ve hükümetin israftan kaçınması gerekiyor.

evet gelen paraları iyi anlamda değerlendirmek lazım.yoksa sonumuz hiç iyi gözükmüyor.insanlar farkında değil ama şu an verilecek kararlar kaderimizi etkileyecek.
newbie
Activity: 103
Merit: 0
Bu yanlış politikalar devam ettikçe malesef dolar hep değerlenicek üstüne fed kaç senedir faiz artırımına gitmezken son 2-3 yılda tam tersi bir politika izliyor bu yüzden dolar ülkemizde ve dünyada sürekli artmaya devam edecek
hero member
Activity: 1078
Merit: 696
1-2 aydan daha fazla süreceği kanaatindeyim. bu gidişata bakıldığı zaman bu düşüşün kısa süreli olduğu ve merkez bankasının hamlesinin yetersiz kaldığı ve kalacağı ortada.
full member
Activity: 158
Merit: 100
Erol Mütercimler: Doları önce 7 Türk lirasını görecek daha sonra 10 Türk lirasına kadar çıkacak en sonunda ise 7.5 Türk lirasına çıpalayacaklar.
Selim Kotil: Cari açık çok yüksek, Türkiye'nin bir senede ödemesi gereken 240 milyar dolar borç var çok değil 2019'a kadar 1 dolar 7 Türk lirası olacak.

Bunları bilmek için ekonomist olmaya gerek yoktu şahsen hükümet Katar'dan, Çin'den gelen parayı yine müteahhitlerin cebini doldurmaya kullanırsa Türkiye 2023'e kalmadan bugünkinden çok daha büyük bir ekonomik krize sürüklenecektir. Şu an doların hala 12 Türk lirası olma potansiyeli var fakat hükümet iyi bir politika uygularsa da 6 liraya sabitleyebilir.. Bizim acilen üretim yapmamız ve hükümetin israftan kaçınması gerekiyor.
Rdu
jr. member
Activity: 224
Merit: 1
Doların değer kazanmasından bahsedilemez. Dünya genelinde bizim ülkemizdeki artış görünmüyor, bu da bizim paramızın dolar karşısında değer kaybettiğini gösteriyor. Bu durum da sanırım ABD ile ilişkilerimiz düzelene kadar devam eder. Aslında hepsinin en temel çözümü biran evvel ülke olarak üretim modeline geçmemiz üreten bir ülke olmamız gerekiyor.
newbie
Activity: 56
öncelikle yanlışı düzeltelim. dolar değerlenmiyor, bizim paramız değersizleşiyor. bu değersizleşme işleminin ne kadar süreceği belli olmamakla birlikte somut adımlar da göremiyoruz.
member
Activity: 560
Merit: 12
Dolar dünya piyasasından nasıl değer kazanıyor onu merak ediyorum. Adamların sömürü düzeni olmasa o gerizekalı halkı açlıktan geberir
member
Activity: 350
W12 – Blockchain protocol
Dolar sadece Türk lirası karşısında değer kazanmadı. Bir çok ülkenin durumunda aynı şekilde.yani onların parası da degersizlesiyor. Sadece bize özel değil. Bende pek yükseleceğini sanmıyorum.7 ye çıktı ondan sonra inme trendine geçti. Şuan 6 da ama dahada düşecek gibi bekliyorum ben.
legendary
Activity: 1918
Merit: 1727
Be A Hope
Mevzumuz türk lirası değil arkadaşlar. Global dolar gücü. Şuanda dolar güçlenme hareketini sürdürdükçe kriptodan boğa beklemeyin. Tartışmamız bunun üzerine. Türk lirası değil konumuz.
newbie
Activity: 70
maalesef ki çok uzun süre boyunca türk lirası değer kaybına devam edecek. amerika yerine çinle ticaret anlaşması yapmaya çalışmakla olmaz o iş.
sr. member
Activity: 812
Merit: 260
10 tl olur dolar yıl sonuna kadar sallamıyorum ciddi tahmin olarak bunu belirttim, dolar 7 leri görmüşken ilerleyen süre içinde geri gitmesi mümkün değil
member
Activity: 448
Daha değerlenir hocam çünkü daha abd yaptırımları artıcaktır bu rahip bahanesiyle birde üstüne zarrab olayı gelicek ordanda yaptırım yapıcaklar çok rahat 7-8lere ulaşıcak bu yıl sonunu görmeden belki 10bile olabilir çok yüksek ihtimal bunlar hep.
Pages:
Jump to: