Pages:
Author

Topic: Dolar ne olur ? - page 27. (Read 30637 times)

sr. member
Activity: 462
Merit: 250
★Bitvest.io★ Play Plinko or Invest!
March 02, 2017, 05:41:37 AM
Nerede düşecek diyen arkadaşları görmek istiyorum
dolara yatırım olmaz diyenler acaba dolar almayamı gitti
görünen köy kılavuz istemez arkadaşlar
biz sanki istemiyoruz 1.7, 2 seviyesine insin, biraz analitik düşünün
sr. member
Activity: 490
March 01, 2017, 06:53:32 AM
Son piyasa inceleme sonucunda cumaya kadar kur bu şekilde gidecek ve 3. 63- 3. 65 arası kapatacak gibi. Haftaya 3. 70 e kadar çıkabilir sonraki hafta 3. 58- 360 a doğru salabilir.
legendary
Activity: 2912
Merit: 1150
February 28, 2017, 03:29:07 AM
Doları 3.95lerden 3.55e kadar asağı çektiler simdi 3.60 civarında dolanıyor.Bence bu kura herkes razı şuan.önümüzdeki 60 gün cok hareketli günler olacaktır.Bunlar son soluk almalar.
hero member
Activity: 896
Merit: 515
February 28, 2017, 03:13:43 AM

Öncelikle klavyene sağlık, değerli yorumun için, Umarım bu konuda hemfikir olduk, çin zaten abd için ürün üretiyor, haftada 170.000 konteynir düzenli olarak pasifiği geçip abd'ye gidiyor, ama söylemeyi unuttum, bom boş geri gitmiyorlar, tabi abd çine en fazla ihraç ettiği 3 şey; uçak parçaları, soya fasulyesi, ama inanmayacaksın abd'nin çöplerini götürüyorlar çine. yani irgat gibi kullanıyorlar Çini. Çinden 20 tane ismi o ülkeden çıkarsınlar, çin batar. ayrıca bonoların değeri, faizler düşerken yükselir, faizler yükselirken düşer.

Teşekkürler

bakış açından dolayı bende teşekkür ederim . Yukarıda bononun getirisi azalır demiştin o yüzden onu yazdım.Eski faiz oranlı bono ve tahvil veya herhangi bir kıymetli evrakta faiz artınca , düşük faizli olan o eski kıymetlerin değeri azalır mantıklı olarak.Yeni satışa sürülen yüksek faizli olanların ise fiyatı artar.Ayrıca vade süresi önemlidir işleyen faiz oranına göre vade yaklaştıkça değeri düşer zaten.Buna iskontolu işlem görme denir. Diğer yandan nominal değerin üstüne çıkması durumundada primli işlem gördüğü söylenebilir.
Çin her yıl alım yaptığı için pek bir fark olmuyor Smiley
Siktir et kendileri düşünsün.  Undecided

sr. member
February 27, 2017, 06:02:27 PM
hero member
February 27, 2017, 03:52:04 PM
Abd'nin ticaret açığı olsa ne yazar, olmasa ne yazar  17,4 trilyon dolarlık Gayri Safi Yurtiçi Hasılası (GSYH) ile ilk sırada zaten, 700 milyar çerez parası onlar için, zaten çinin sattığı şeyler Abd patentli ürünler ve hammaddeler, Abd üretim yapmasi çok saçma zaten hazır ucuz iş gücü olan çinden kendi patentli ürünlerini alıyor, yatırımların kaynağı çine, ucuz iş gücüne bono tahvil satmayacak Turkiyeyemi satacak, ondan sonra itibar yerlerde,
 Kadldıkı faizler arttıkça bononun getirisi azalır.Trump ucuz ürün istemiyorsa çinden. Abd'nin 3te 1'i zaten boş, Çinden daha iyi teknolojiye sahip, kursun fabrikalari kim çalışacak ?
Bir amborgaya bakar, Çin ihracatını kesmesi, kendi topuğuna sıkar, geçtim patentli urunleri, ham madde alıyor çinden.
Uzun lafın kısası nasıl bugune kadar devam ettiyse, bundan sonra böyle.

abd 2008 yılı gsyih=15,006,629 milyon abd doları                          abd 2016 gsyih=18,558,130 milyon abd doları
            çin  2008 yılı gsyih=4,040,756     "        "       "                            çin  2016 gsyih=11,383,030 "          "      "
Şimdi  geleceği düşünmeyelim gelecek belirsizdir.Dediğiniz Gsyih ile 700 milyar çerez diyorsunuz ama  bu ülkelerin vergi sistemi , harcamaları , gelirin nüfüsa dağılımı o paranın ne kadarı dolanıyor ne kadarı yatırıma gidiyor bilmeden. Çerezdir demenizin arkasındaki mantığı merak ediyorum?
Ben abd ile çin arasında sidik yarıştırmıyorum abd nin Trump'ın deyimiyle First olduğunuda biliyorum.

Çin'e ihracat yapan ülkelerin başında Güney Kore , Japonya ve Tayvan geliyor.Çin'in ihracat ettiği ürünler 1 hong kong - 2 abd 3 japonya
Çin'in ihrac ettiği ürünler arasında en önemli kalemler 1=elektrikli makina ve cihazlar 2=mineral yakıt 3=nükleer reaktör

Amerikanın en fazla ithalat yaptıgı ülkeler

1. Çin
2. Kanada
3. Meksika
Abd nin en fazla ihracat yaptıgı ülkeler

1. Kanada
2. Meksika
3. Çin
çin'e ambargo koyorsa hem kendini vurur hem de global dünya anlayışının dışında kalır.(dediğiniz gibi)  Kendi büyük firmaları abd falan dinlemez en karlı yere akıtır parayı. Vergi kaçırmalarıda bunun göstergesi. Sonuçta liberaller Smiley Ayrıca transfer fiyatlandırması ile vergi kaçırmalarından da söz etmeliyiz.

Çinin sattığı ürünler abd patentli , bu daha kötü abd istihdamı değil çin istihdamı arttırılmış oluyor.Abd li firmalar kendi ülkelerindeki istihdamı etkiliyor.
=>istihdam artarsa => çalışanların maaşı artar => Tüketim artar =>üreticinin geliri artar ve yeni yatırım yapar => tekrar istihdam artar
bu küçük bir tam istihdam ekonomisi gösterimi  bu arada bulunduğumuz ekonomik koşulların temeli istihdama bağlıdır.

Sonuç olarak ne Abd elini kolunu sallaya sallaya bu işten kurtulabilir , ne de Çin kendi insanlarını sömürerek dünya gücü olabilir. Sorun başta yazdığım gibi ciddi bir krizi beraberinde getirmesi.Ayrıca faizler artarsa Bono'nun getirisi azalmaz , artar.Dolar anavatanına döner ve değeri artar.Sonra çin'in üretim maliyeti düşer Abd'nin istihdam açığı artar Smiley   Komik değil mi ? Süper güç olmak ne kadar da zormuş abi
sr. member
February 27, 2017, 03:25:52 AM
Abd'nin ticaret açığı olsa ne yazar, olmasa ne yazar  17,4 trilyon dolarlık Gayri Safi Yurtiçi Hasılası (GSYH) ile ilk sırada zaten, 700 milyar çerez parası onlar için, zaten çinin sattığı şeyler Abd patentli ürünler ve hammaddeler, Abd üretim yapmasi çok saçma zaten hazır ucuz iş gücü olan çinden kendi patentli ürünlerini alıyor, yatırımların kaynağı çine, ucuz iş gücüne bono tahvil satmayacak Turkiyeyemi satacak, ondan sonra itibar yerlerde,
 Kadldıkı faizler arttıkça bononun getirisi azalır.Trump ucuz ürün istemiyorsa çinden. Abd'nin 3te 1'i zaten boş, Çinden daha iyi teknolojiye sahip, kursun fabrikalari kim çalışacak ?
Bir amborgaya bakar, Çin ihracatını kesmesi, kendi topuğuna sıkar, geçtim patentli urunleri, ham madde alıyor çinden.
Uzun lafın kısası nasıl bugune kadar devam ettiyse, bundan sonra böyle.
hero member
February 27, 2017, 02:50:44 AM
Trump'ın şuan görünen stratejisi zaten devalüasyon üzerine kurulu, aynı RTE gibi.. tek bir sözüyle grafikleri alt üst edebilen parasını da ona göre basar.
Rte devalüasyon yapsa dış borcu arttırmaktan başka işe yaramaz. Rte devalüasyon falan yapmadı.
Uluslararası piyasalarda kural olarak dış açık veren ülke , dış fazla veren ülkeyi dengelemek için kendi para biriminin değerini düşürmeli.Çok saçma birşey  daha önce Korkut Boratov ' un bir konuşmasında bu konuyu daha detaylı anlatmıştı.
Şunu bilmelisiniz ki Çin şu an sadece usd ile abd bono ve tahvillerrinin alıcısı değil , aynı zamanda ingiltere ve euro alanınada girmiş durumda. O zaman ne olacak. O ülkelerde mi devalüasyon yapcak.
Hadi abd doları düştü diyelim ve Çin aynı politikayı (kur çıpası)  o zamanda sürdürürse ne olacak.Çin' in para değeri artmamış ve diğer ülkelere göre daha çok düşmüş olup. Diğer ülkelerın üretim maliyetlerinin çok daha altına üretim yapıyor olacak.Abd de kendi yaptığıyla kalacak Smiley Diyorum ya bu iş öyle bir kalemde çözülecek şey değil.
sr. member
Activity: 387
Merit: 252
February 26, 2017, 05:51:28 PM
Trump'ın şuan görünen stratejisi zaten devalüasyon üzerine kurulu, aynı RTE gibi.. tek bir sözüyle grafikleri alt üst edebilen parasını da ona göre basar.
hero member
February 26, 2017, 05:18:07 PM
Sizlere önemli bir öneri dolardan uzak durun!
Neden 1: abd deki belirsilik trump 'ın belirsiziliği. Bunu kestirmek çok zor. Neden o kadar önemli : çünkü faiz arttırma veya çin e karşı alınacak önlemler en iyi ihtimalle bir süreliğine güvence sağlar.Uzun vadede bizi ciddi bir ekonomik kriz bekliyor. Çin , zamanında abd 'nin 1 ons altına doları sabitlemesi ile dünya ekonomisini ele geçirmesi ile Şu an Çin'in kur çıpası kullanması arasında bir fark yok. Tek sorun Çin'in yüksek teknoloji üretim yapamaması yani bu kur çıpası elinde sonunda kalkacak ve o da 2050 de mi olur bu yıl belli olmaz. Diğer senaryo abd 'nin kendi parasını değer kaybetmesi karşısında üretim araçlarını geliştiren ilk ülke olması onun bu durumda zarar etmesini engeller. Bu konu çok ayrı ama yazılması gereken tonlarca şey var.
Neden 2: Türkiye de herşey belirsiz üretim , eğitim bir yana yönetim bile belirsiz. Bu durum %100 doların değerinin artmasına sebep olmalıyken.
Üstte yazdığım abd belirsizliği bizi şu an koruyon yegane şey aslında. Ama bunun etkileri abd ne kadar değer kaybederse kaybetsin yine biz en çok gerileyen ülke olacağız. Gelişigüzel bir cümle...

Şimdi yatırım yapmayı düşünenler ve sermayesini korumak isteyenlere önerim: Dolardan veya diğer paralardan uzak durun bir süre... Kendi paranızı yani tl 'yi enflasyonda erimemesi için faize koyun , bu en azından sermayenizin erimesini önler. Bana göre en iyi yatırım ise btc almak. Hem kar getiri hemde sermayenizi korursunuz. Ama gelecekte bizi 2008 ekonomik krizinden daha büyük krizler bekliyor bunu bilin.

Hocam amerikalılar bize yapacağı şeyi söylemezler, sürekli herkesi kandırırlar, Trump'a gelirsek bu adamın söylediği şeylerden biri Clintina inat fede faiz artırımına gitmesi şeklindeydi, hani nerede güçsüz dolar politikası, Güçsüz dolar, üzerine faizde binerse, enflasyon riski sonları olur, bu adam gerizekalı değil.
Trump Çin gibi olmak istiyor diye halkını ateşe atmaz.
Kim takar Trump'ı diyesim geldi şimdi de ve geçerli bir sebebim var.Abd ' nin yaklaşık dış ticaret açığı 700 milyar dolar , Çin' in dış ticaret fazlası yaklaşık 500 milyar dolar. Abd 'nin hazine bono ve tahvillerinin en büyük alıcısı Çin.Bu abd ye düşük faizli borç sağlıyor. Bu şekilde de abd halkı düşük faizle kendini zengin hissediyor. Çok güzel , abd faiz arttırsın o zaman Çin verdiği dış fazlayla aldığı hazine değerlerinin tadını çıkarsın. Doların değeri artsın , Yuan dolar karşısında daha da düşsün ve Çin üretim maliyeti düşüklüğü ile abd yi , ucuz ürün yağmuruna tutsun. Çin'in üretim maliyeti daha da düşsün ve üretim araçlarının yüksek teknolojiye evrimi Çin için hız kazanıp gelişmiş ülkeye seviyesine gelsin.Sence abd bunu ister mi?
Anladınız mı şimdi neden abd çin'den o kadar nefret ediyor? Bu konu hakkında yüzlerce senaryo yapılıyor dış piyasalarda , kapalı kapılar arkasında ama nafile. Yılanın başını küçükken ezecektin. Şimdi alın size Kapitalizm alın size Tam rekabet piyasası  Grin
sr. member
Activity: 644
🤖UBEX.COM 🤖
February 26, 2017, 04:21:21 PM
Ekonomiyi iyi göstermek için bir yerlerini sıkıyorlar. Yakında fazla kasmaktan patlar.
sr. member
Activity: 616
Merit: 342
February 26, 2017, 03:39:38 PM
dolar insanı üzmez bu gün düşer yarın belki 2 3 ay daha düşer veya seviyesini korur. nasılsa artacak. üretim yok. kaliteli ihracat yok daha ne kadar tutulabilir bu seviyelerde.
full member
Activity: 240
Merit: 102
February 26, 2017, 01:47:28 PM
ne olursa olsun üretmeyen bir ülke her zaman kaybeder.

dolar düşüşlerine aldanmayın elimizdekileri bozuyoruz / satıyoruz.

bunlarda kalmayınca firmaları satarız katara,suudi'ye ya sonra ?

konuşulacak çok şey var ama alternatif yok maalesef.

tşkler.
sr. member
February 26, 2017, 01:26:16 PM
Trump reisi anlamak hakkatten zor. Nasil bir donemdeysek ulke liderleri tam denk gelmis. Dolarin yukselmesini istemiyor da capraz kurlardan dolayi illa degerini korur.
sr. member
February 26, 2017, 01:09:00 PM
Neden 1: abd deki belirsilik trump 'ın belirsiziliği. Bunu kestirmek çok zor. Neden o kadar önemli : çünkü faiz arttırma veya çin e karşı alınacak önlemler en iyi ihtimalle bir süreliğine güvence sağlar.Uzun vadede bizi ciddi bir ekonomik kriz bekliyor. Çin , zamanında abd 'nin 1 ons altına doları sabitlemesi ile dünya ekonomisini ele geçirmesi ile Şu an Çin'in kur çıpası kullanması arasında bir fark yok. Tek sorun Çin'in yüksek teknoloji üretim yapamaması yani bu kur çıpası elinde sonunda kalkacak ve o da 2050 de mi olur bu yıl belli olmaz. Diğer senaryo abd 'nin kendi parasını değer kaybetmesi karşısında üretim araçlarını geliştiren ilk ülke olması onun bu durumda zarar etmesini engeller. Bu konu çok ayrı ama yazılması gereken tonlarca şey var.
Neden 2: Türkiye de herşey belirsiz üretim , eğitim bir yana yönetim bile belirsiz. Bu durum %100 doların değerinin artmasına sebep olmalıyken.
Üstte yazdığım abd belirsizliği bizi şu an koruyon yegane şey aslında. Ama bunun etkileri abd ne kadar değer kaybederse kaybetsin yine biz en çok gerileyen ülke olacağız. Gelişigüzel bir cümle...

Şimdi yatırım yapmayı düşünenler ve sermayesini korumak isteyenlere önerim: Dolardan veya diğer paralardan uzak durun bir süre... Kendi paranızı yani tl 'yi enflasyonda erimemesi için faize koyun , bu en azından sermayenizin erimesini önler. Bana göre en iyi yatırım ise btc almak. Hem kar getiri hemde sermayenizi korursunuz. Ama gelecekte bizi 2008 ekonomik krizinden daha büyük krizler bekliyor bunu bilin.

Hocam amerikalılar bize yapacağı şeyi söylemezler, sürekli herkesi kandırırlar, Trump'a gelirsek bu adamın söylediği şeylerden biri Clintina inat fede faiz artırımına gitmesi şeklindeydi, hani nerede güçsüz dolar politikası, Güçsüz dolar, üzerine faizde binerse, enflasyon riski sonları olur, bu adam gerizekalı değil.
Trump Çin gibi olmak istiyor diye halkını ateşe atmaz.
hero member
February 26, 2017, 12:12:24 PM

sr. member
February 26, 2017, 11:51:47 AM
Düştükçe düşüyor 3.57  lere kadar indi

borsalar kapalı, haftasonu, buradaki herkesin dilinde referandum var, uzun vadeli düşünürsek bence artmaması neden yok. Artması içinse çok.
sr. member
Activity: 448
February 26, 2017, 11:45:17 AM
Düştükçe düşüyor 3.57  lere kadar indi
sr. member
Activity: 476
February 26, 2017, 07:23:43 AM
Ülkemizdeki dinamiklerle gelişmekte olan diğer ülkelerin dinamikleri bu sene için fazla benzerlik göstermediğinden doların yönünü kestirmek de oldukça güç. Ayrıca dolar artınca hükümeti ve destekçilerini yerden yere vuran, düşünce de artıştaki eleştiren kitleyi eleştiren bir kitle var. Birlik olmayı beceremediğimiz için hep birlikte yok olmuyor muyuz?
sr. member
February 25, 2017, 12:32:01 PM
niye alindi bu simdi diye dusundum,

"elliott bilenler bilir ki dolar artık alınmaz. 1-2 sene bekleyin. hiç bulaşmayın, tlde fırsatlar arayın"

bunu demissin, hadi isine git hemserim.

merkez bankasi rezervini eritiyor, dolari referandum oncesi baskilamak icin

"hadi işine git hemşerim" mi?

böyle bir üslup ile konuşarak mı eğitimli ve kültürlü oldugunu belli ediyorsun?

bence "dolar artacak, hadi işine hemşerim" diyince cahil oldugunu,
teknik analiz ile bir tahminde bulundugun zaman eğitimli oldugunu belli edersin.
Türkiyenin bu yıl için tekniği takip edeceğini sanmıyorum açıkcası. dolar yılı 3 tl kapatırsada şaşırmam 7 tl kapatırsada şaşırmam. Tum dunyada dolar değer kaybederken bizde değer kazanabilir, ki ben bu sene dunya genelinde doların güçleneceğini düşünüyorum.(sadece teknik için görüşünüze katılmadığım için o kısma yorum yapıyorum. geri kalan kısımda bence haklısınız)

ben doların her zaman türkiyede de başka yerde de teknik takip edeceğine inananlardanım. dolar meksikada, rusyada artarsa bizde de artar, düşerse bizde de düşer.  Smiley
3,55ten tepki bekliyordum ve gerçekleşti, 3,75-80 üzerinde tutunursa yeni zirve görebiliriz ki bu 4,50 olur en fazla. Smiley 7tl imkansız görüyorum. Smiley Smiley Smiley
ama bu tepki sınırlı kalır ise çok daha aşağı seviyeler, 3,30-3,10 gibi yerler mümkün. Smiley Smiley
her halükarda şu an dolardan medet ummak risk. Smiley bekleyip görmek ve tlde fırsat aramak en mantıklısı. Smiley yılın ikinci yarısı borsada ralli bekliyorum.  Smiley/2

doğrudur hocam. anlat bilmediklerimizi öğrenelim  Smiley Wink
Hocam burada hoca değilim bildiklerimi anlatayim, sen anlat biz dinleyelim. Rısya ve Meksika ile Türk ekonomisi birbirinden tamamen farklı.
Pages:
Jump to: