Pages:
Author

Topic: Dolar ne olur ? - page 32. (Read 30637 times)

member
Activity: 93
Merit: 10
February 12, 2017, 05:38:01 PM
Fed bilançosunu küçültüp faiz artış trendinde yol alması, Trump'ın enflasyonu arttırıp Abd ekonomisini büyütmek istemesi bununda Abd 10 yıllık tahvil faizlerini arttıracak olması gibi en temel dış etkilerin yanında, ülkemizin kısa vadede yani 1 yılda 200 küsür milyar borç yükünün olması, bu borcun dışarıdan alınan daha yüksek faizli para ile ödenecek olması artı merkez bankasının Cumhurbaşkanının etkisinden dolayı politika faizini arttıramayaşı ve en önemlisi bence yapısal reformların yapılmayıp tüketim ekonomisinin teşvik edilip milletin borç sarmalına girmesi gibi iç nedenlerden dolayı doların yönü hep yukarıda olacaktır. yatırım tavsiyesi olarak düşünülemez.
legendary
Activity: 2548
Merit: 1519
January 17, 2017, 10:08:17 AM
    Bu aralar doların durması bence imkansız gibi bir şey!! Evet Türkiye kendi rezervlerinden çıkartarak durumu biraz hafifletmeye çalışıyor ama nafile en fazla on yirmi kuruş düşüp tekrar yükselişe geçiyor.
    Aslında nerdeyse her ülkenin parası altınıyla eş değer gider yani bir para basılıcak ise bu paranın değeri kadar da altını ülke kenarda tutar ama Amerikada böyle bir durum yok ve böyle bir durumda olmadığı için eğer diğer ülkeler doları yok sayarsa ya da piyasasının için de doları kabul etmezse parasının değer kaybınıda önleye bilirler ve dolar ancak bu şekilde büyük bir değer kaybına uğrar.
    Ayrıca ülkemizde turizim de iyi durumda değil ben yazın da çok düşebileceğini düşünmüyorum yani bana göre doların düşüşüne şuandan itibaren en az yarım sene var o da tabi düşerse. Smiley
sr. member
Activity: 462
Merit: 250
★Bitvest.io★ Play Plinko or Invest!
January 12, 2017, 08:31:38 AM
20 bin dolar bana versinler beni atsınlar. yerime kimi alırlarsa alsınlar. Ulan TL'de kabul etmiyorlar.

https://www.youtube.com/watch?v=akj28KWeQvo
sr. member
Activity: 840
Merit: 300
January 12, 2017, 07:29:34 AM
"Resmi Gazete'de Türk vatandaşı olmanın yeni şartları yayımlandı. 2 milyon dolar sabit yatırım yapan veya 3 milyon doları bankada 3 yıl tutana vatandaşlık verilecek."

Peşkeş cekilmeye baslandi, guzel ulkem

kaynak http://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/2-milyon-dolar-yatir-vatandasligi-gotur-1617756/

bu da demek oluyor ki,

bu aday vatandaşın siciline sabıkasına suçlarına bakılmayacak.

vah ülkem vah.

ayrıca,yükselişin sebebi bence spekülasyon değil,ülkenin durumu,her yerde patlamalar,saldırılar ve meclisteki hukuksuzluklar
önemli gazetecilere hapis cezası verilmesi.. ve amerikaya karşı yapılan olumsuz söylemler .. ve daha nicesi ..

Çözüm piyasaya para sürmek değil,faizleri arttırmak

doların daha çok yükseleceğini öngörüyorum,zira bu yükselişi engelleyecek adımlar atılmıyor aksine arttırıcı şeyler yapılıyor.
Muhalif olmak için muhalif olmayalım ne alakası var vatandaşlık verlmesinin peşkeş çekilmesiyle özelleştirilen kurumlar araplara çekilen peşkeşler deseniz anlarım.
Milyon dolarlarınız varsa zaten zamanla istediğiniz ülkeden vatandaşlık alabilirsiniz bu miktar ülkeye göre değişebilir yazdığınız saçmalık.
Muhalif olmak icin muhalif olma, kimseyi de ornek alma, yanlis birseyin baskalarinin tarafindan yapilmasi o yanlisi aklamaz, bagimsiz dusun, kendi dusuncelerin olsun.
evet peskes cekiliyor, senin dogustan kazandigin hakki baskasi parayla aliyor
ama portekizde evar ispanyada var abdde var guney amerikada var
Onlarin yasasi bir gecede dolarin belini kirmak icin cikarilmadi. Onlar gunu kurtarmak icin bu yasayi cikarmadilar.
ilk once peskesi ogren;
peşkeş çekmek : verilmemesi gereken bir şeyi uygunsuz bir amaçla veya yersiz olarak birine vermek
Hemde en buyuk peskesi cektiler, bunlar yaninda hic birsey kalir

sr. member
Activity: 448
January 12, 2017, 07:13:45 AM
Bir buçuk aydır söylüyorum. Şubata kadar 4 lirayı geçecek çok rahat. Bunun bir çok etkisi var tabi ki. Her ne kadar Trumpın gelmesi belirsizlik yaratmış olsa da, abd ekonomisi olumlu hava yakaladı. Buna bizim ülkemizdeki olmayan ekonomi politikası ve başkanlık dayatması da eklenince, doların daha çok yolu var. Hele ki meclisten başkanlık geçerse, o zaman yabancı sermaye kalmayacak ülkede ki, zaten çoğunluğu gitmiş durumda.
legendary
Activity: 1596
Merit: 1013
January 12, 2017, 07:04:10 AM
"Resmi Gazete'de Türk vatandaşı olmanın yeni şartları yayımlandı. 2 milyon dolar sabit yatırım yapan veya 3 milyon doları bankada 3 yıl tutana vatandaşlık verilecek."

kaynak http://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/2-milyon-dolar-yatir-vatandasligi-gotur-1617756/

bu da demek oluyor ki,

vah ülkem vah.

ayrıca,yükselişin sebebi bence spekülasyon değil,ülkenin durumu,her yerde patlamalar,saldırılar ve meclisteki hukuksuzluklar
önemli gazetecilere hapis cezası verilmesi.. ve amerikaya karşı yapılan olumsuz söylemler .. ve daha nicesi ..

doların daha çok yükseleceğini öngörüyorum,zira bu yükselişi engelleyecek adımlar atılmıyor aksine arttırıcı şeyler yapılıyor.
Muhalif olmak için muhalif olmayalım ne alakası var vatandaşlık verlmesinin peşkeş çekilmesiyle özelleştirilen kurumlar araplara çekilen peşkeşler deseniz anlarım.
Milyon dolarlarınız varsa zaten zamanla istediğiniz ülkeden vatandaşlık alabilirsiniz bu miktar ülkeye göre değişebilir yazdığınız saçmalık.
legendary
Activity: 2436
Merit: 1366
January 12, 2017, 06:15:57 AM
Kesinlikle 4 lirayı görür diyebiliyorum artık hatta belki biraz daha üstünü.
Halk kendi kendine hype yarattı aslında 3.5 tan fazla olmasını gerektiren bir durum olduğuna inanmıyorum.
sr. member
January 12, 2017, 03:49:21 AM

bu da demek oluyor ki,

vah ülkem vah.

Bu ülkeye zaten avrupalı gelmez, zaten türk vatandaşlığının hiç bir albenisi yok, gelecek ülkeler; ırak, pakistan, afganistan, lübnan dan gelir, bu tiplerde "kıroyum emme para bende " diyen tipler olacak, çırpındıkça daha fazla batıyorsun Türkiye

Cup oturdu, https://www.youtube.com/watch?v=xPbg6LGJ_44

Erdal Tosunu saygıyla anıyoruz
sr. member
Arianee:Smart-link Connecting Owners,Assets,Brands
January 12, 2017, 03:43:02 AM

bu da demek oluyor ki,

vah ülkem vah.

sr. member
Activity: 840
Merit: 300
January 12, 2017, 03:37:05 AM

legendary
Activity: 1036
Merit: 1001
January 12, 2017, 03:19:56 AM
Hesalaması koay olsun diye 4 TL yapacaklar sağolsunlar. Bari 5'İ görmesek

Baskanlik sistemine gecilirse 10 a kadar yolu acik.
full member
Activity: 163
Merit: 100
January 12, 2017, 03:18:48 AM
Hesalaması koay olsun diye 4 TL yapacaklar sağolsunlar. Bari 5'İ görmesek
legendary
Activity: 1596
Merit: 1013
January 11, 2017, 11:57:16 AM
Ne spekülasyonu her şey kabak gibi ortada ekonomi bilmeye gerek yok çomar kafasıyla üretim ekonomisi olmadan amerikaya kafa tutuyoruz.
Benim tahminim yıl ortalarına yaklaşırken 4.5 seviyesini göreceğiz 5 olmaması için hiç bir sebep yok.
Dolar ucuzken oluk oluk sıcak para akışı varken sen git ucube inşaatlar binalar yap halka sat üretim yok maden yok
çiftçi yok arge yok maaşın yarısı vergi zaten sonra ekonomimiz çoh iyi hamdolsun desinler.
Yıllardır emlak balonu patladı patlayacak diyorlar aslında çoktan patladı ama fiyatlar %40 düştüğünde işte o zaman açık bir ifadeyle boku yedik..
Ancak siyasi konjonktür tamamiyle değişir aydınlık bir yönetim gelip tam bağımsız bi şekilde üretim eğitim seferberliği ilan ederse o zaman kurtuluruz.
legendary
Activity: 2310
Merit: 1028
January 11, 2017, 11:29:21 AM
Bir çok analist en iyimser 2017 sonu 4.50 tl civarinda bekliyor. Benim kisisel gorusum de bu yonde. Mutlaka yaza dogru gelmezse yaz aylarinda sert bir silkeleme yapip fiyati geri cekecekler. Ama sene sonu 4.50 tl hatta 5 tl en iyimser tahmin. Bu kadar kotu ekonomik performansla bu kadar dayanabilmek asil mucize olan.
sr. member
January 11, 2017, 10:51:47 AM
param olsa 3.92ye düştüğü anda bile alırım. çünkü türkiyede doları düşürecek bir olay yaşanmıyor ki, siyasette anayasa görüşmeleri yaşanıyor hayli sert geçiyor
ikm
sr. member
Activity: 420
January 11, 2017, 10:50:15 AM
böyle giderse gol olur gibi Cheesy
btc düşmese iyidi ama sanki millet btc den çıkıp türkiyedeki dolara giriyo  Grin Grin
sr. member
Activity: 616
Merit: 342
January 11, 2017, 10:40:55 AM
belki okumussunuzdur ama okumayanlar için

http://www.dunyabirmasaldir.com/2017-sonbahar-turkiye-ekonomik-krizi-potansiyeli-dolar-8tlyi-gorebilir/

tavsiye ederim bilale anlatır gibi anlatmış  arkadaş
legendary
Activity: 2240
Merit: 1112
LLP Programming & Electronics
January 11, 2017, 10:33:07 AM
@gileri  güzel açıklama, teşekkürler.   
sr. member
Activity: 616
Merit: 342
January 11, 2017, 10:30:57 AM
ulkeyi fetöden kurtardık dıolar ama kendılerı batıracak .. % 50 lik kısım hala memnun tayyipten hayretler ıcnde ızlıyorum iktidar yanlılarını  mk

adamlar haklı bu kadar olayın tek sebebi başkanlık sisteminin olmaması başkan seçilince bir anda güllük gülistanlık olacak herşey dolar 2 tl ye inecek terör bitecek cari açık sıfırlanacak 400 milyar dolardan fazla olan dış borcumuz kapatılacak hatta bize borçlanacaklar. Smiley
hero member
Activity: 854
Merit: 500
January 11, 2017, 10:27:50 AM
@Granxis   katılıyorum doğru tesbitler.   Mazot fiyatı da  benzin kadar oldu neredeyse.  Çiftçide  makinalarını çalıştırmakta zorlanır oldu.
Ülkenin gidişat sakat. Tek yüzü gülen  müteahhitler, inşaat sektörü. Tarım yok, üretim zayıf.  Aç kalınca tuğlaları kemiririz artık.

Emlak sektöründe de balon var patlayacak bu yil yada önümüzdeki yil. Emlak fiyatlarinda düşüş başladi bazı bölgelerde zaten.
Emlak çok fazla gözde büyütüldü. Oturduğum yer 5 yıl önce yapıldı 6400-6500 konutluk bir yer ilk başta alanlar 120-130 bine mal etti şimdi fiyat 250-280 civarına kadar çıkmıştı ve bir tane bile boş daire yokken boş daireler ardı ardına gelmeye başladı yatırım yapan kalmadı gibi bir şey. Evini satmak isteyen çok alan yok. Ama kirada aşağı yönlü hareket yok bizim burada.
Pages:
Jump to: