Pages:
Author

Topic: E-Devlet'in yeni uygulaması bugün başladı, Tek tıkla soyağacı - page 4. (Read 519 times)

full member
Activity: 434
Merit: 112
Code:
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre:
08.02.2018 tarihinde saat 14:00’da E-Devlet üzerinden hizmete açılmış olan Alt-Üst Soy Raporu 09.02.2017 tarihi saat 02:00’e kadar yaklaşık olarak 200.000 adet üretilmiştir. Vatandaşlarımızın yoğun ilgi gösterdiği hizmette asıl yoğunluk ise gece 02:00- 04:00 arasında (yaklaşık 110.000 Alt-Üst Soy Raporu) yaşanmıştır. Saat 04:00 dan itibaren ise aşırı talep olmasından dolayı verilen hizmette gecikmelerin oluşmasına ve vatandaşların bekleme sürelerinde artış yaşanmaya başlamasından dolayı Alt-Üst Soy Raporunun E-Devlet üzerinden paylaşımı geçici olarak durdurulmuştur. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından E-Devlet üzerinden sunulmakta olan Nüfus Kayıt Örneği ve Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesi hizmeti sunulmaya devam etmekte olup, yoğunluğun azalmasından sonra Alt-Üst Soy Raporu hizmeti en kısa sürede vatandaşların kullanımına açılacaktır. Ancak vatandaşların yoğun talebi ile orantılı olarak Alt-Üst Soy Raporunun gecikmeli veya kesintili hizmet vermesi ihtimali bulunmaktadır.
Kamuoyuna saygıyla arz ederiz.

yoğunluk azalmasından sonra tekrar kullanıma açılacakmış. yani biz serverleri güçlendirmeyiz siz bi sakin olun. yavaş yavaş gelin bizim de çapımız belli beceremiyoruz o yüzden de sistemi kapatıyoruz diyor.
full member
Activity: 288
Merit: 100
Dün evrak almak için girmeye çalıştım ama yeni gelen uygulama sayesinde bi türlü giremedim.Öğrendim ki e-devlet yeni bir uygulama getirmi. yeni uygulama güzel olmuş ama inşallah bazıları çıkıp da ben peygamber soyundanmışım falan demezler umarım Smiley bazılarımız çok mazmut olucak bazılarımız da baya böbürlenebilir Smiley uygulamayı merakımızı gidermek için kullanalım arkadaşlar birbirimizin üzerinde baskı kurmak için kullanmayalım.
legendary
Activity: 1288
Merit: 1110
Enteresan bir şeymiş. Tabi ki deneyemedim, millet kötü abanmış.
Ama deneyeceğim ve muhtemelen bir iki muhabbetini yapacağız babmla falan. Sonra unutacağım Smiley
member
Activity: 143
Merit: 10
Bütün sistemler çökmüştü, şimdi hizmeti geçici olarak kapadılar, bunun böyle olması bilişimdeki geriliğimizi gösteriyor
legendary
Activity: 1120
Merit: 1003
akşam denedik malesef yoğunluktan site çökmüş dedik gece belirli saatlerde baktım halen gidik sabah 6 gibi baktım teknik arıza vermişler simdide gecici olarak hizmet veremiyor uyarısı vermiş Smiley
twitterdan okudugum ilginç bir twit : kolunda oğuz türkleri yazan arkadaşımın dedeleri nikolas çıktı   >
newbie
Activity: 112
Merit: 0
Daha göremedikde sabırsızlıkla bekliyoruz. bakalım hayal kırılığı mı olacak Smiley
full member
Activity: 700
Merit: 134
Siteyi açmayı başarabilirsem ben de bakacağım. Devlet bugünlerde interaktif sistemlerde yeniliklerde bulunuyor. Okullardaki müfredat ve toplantıları da elektronik ortama almaya başladılar. Ne tesadüf ki o site de bir türlü açılmıyor Cheesy
Birkaç gün sonra rahat rahat bakarız (:
newbie
Activity: 24
Hala yoğunluk var enteresan.
newbie
Activity: 9
Gecenin bir saati denememe rağmen inatla öğrenemedim. Ama yılmak yok öğrenene kadar bırakmam sitenin yakasını Cheesy

edit: Öğrendim sülalemde konyanın dışına çıkan olmamış. Cheesy
sr. member
Activity: 454
Merit: 300
Tüm ülkenin trendi oldu biranda 5 saattir yoğunluk nedeniyle giremiyorum siteye girse bile sıraya atıp bekletiyor umarım çok meraklılar öğrenirde bizde bakarız neyiz ne değiliz Cheesy
jr. member
Activity: 154
Merit: 6
Hello World!
Sistemin bu yükü kaldıramamasından şikayetçi olanları akılcı düşünmeye davet ediyorum;

İlk açıldığı birkaç gün 1-2 milyon ziyaretçi, daha sonrasında ise günde birkaç bin ziyaretçi alacak bu site için altyapıyı ilk birkaç gün herkesin rahatça girmesi için fuzuli olarak geliştirip daha sonrasında yüksek masraflara katlanmaları mantıklı mı?

Sonra ortamlarda hebele hübele çok para harcıyorlar, nereye gidiyor bu kadar para?
En basitinden al burdan yak; akıllı mantıklı düşünen adam sayısı çok az. Birde ekşideki girdileri okuyun.

Cloud sistemleri bu nedenle ortaya çıktı. Sistemde yüklenme olduğunda rahatça sistem boyutlarını kesinti almadan arttırmak gerekirse cpu gerekirse ram arttırmak.
hero member
Activity: 510
Merit: 500
Sistemin bu yükü kaldıramamasından şikayetçi olanları akılcı düşünmeye davet ediyorum;

İlk açıldığı birkaç gün 1-2 milyon ziyaretçi, daha sonrasında ise günde birkaç bin ziyaretçi alacak bu site için altyapıyı ilk birkaç gün herkesin rahatça girmesi için fuzuli olarak geliştirip daha sonrasında yüksek masraflara katlanmaları mantıklı mı?

Sonra ortamlarda hebele hübele çok para harcıyorlar, nereye gidiyor bu kadar para?
En basitinden al burdan yak; akıllı mantıklı düşünen adam sayısı çok az. Birde ekşideki girdileri okuyun.
member
Activity: 102
Merit: 25
Boşuna Uğraşmayın derim yüklenme bir kere olduktan sonra şimdi Kilitlenme oldu bir kaç hafta sonra durum düzelir belki.
newbie
Activity: 210
Uzunca bir süre giremiyecegiz gibi görünüyor . Hala giremedim.  Nereye kadar gidiyor acaba onu merak ettim . Sonuçta bir kuşak öncesi bile nüfusa kayıt için uğraşmıyormus . Küçük yerleşim yerlerindeki insanlar için ne kadar eski bilgi çıkar emin değilim .
member
Activity: 602
Merit: 12
elysian.finance
Nasıl bir uygulama olduğunu ve ne sonuçlar çıkacağını çok merak ettim ama bir türlü ben de giremedim.
Gecenin ilerleyen saatlerinde şansım artacaktır  Cheesy
sr. member
Activity: 420
Merit: 260
Bir dönem bu zaten vardı. Nüfus müdürlüğünün sitesinden girip bakılabiliyordu fakat sonradan bazı siyasal olaylardan ötürü bunun önüne engel getirildi ve yazılı onay olmadan bakılamayacağına dair bir karar çıktı diye hatırlıyorum. Şimdi tekrardan böyle bir uygulamanın gelmesi güzel olmuş.
member
Activity: 104
Merit: 19
Ders seçimi gibi site kitlendi. Herkes meraklı Smiley
sr. member
Activity: 812
Merit: 262
işi biten çıksın arkadaşım site kasıyor
member
Activity: 229
Merit: 10
sülalemle hiçbir bağım bağlantım kalmadı .. sevmem de zaten öyle ilişkileri .. ama işte insan bir merak ediyor .. paşa torunumuyuz yoksa çobanız ya dedelerin dedesi de mi çoban mıymış Cheesy ama bu site bu gidişle 1 hafta düzelmez  Cheesy
hero member
Activity: 1111
Merit: 525
CryptoTalk.Org - Get Paid for every Post!
Şuan tahminlerime göre bir deli kuyuya taş atmış 40 akıllı çıkaramamış hesabı daha sosyal medyada hiç ciddi anlamda göreni görmedim Cheesy
Pages:
Jump to: