ya heryerde sell wall'lar konuşuluyor. adam 4-5 sat'ta 20 btc sell wall var diye ümitsizliğe kapılıyor. bundan ümitsizliğe kapılacak bir durum yok. Örneğin şu an 4 sat'ta 17 btc sell order var. multipool devreye giripte hacim yükseldikçe alım tarafında talep arttıkça hala 4 sat'tan satar mısın ecc'lerini? 4-5 btc alım olsun o 17 btc alım emri kapanır doğruca üstlere konulur. bu coin hiç artmayacak diyenleri ciddiye almıyorum. Diğer taraftan da bu coinin artmasını istemeyen , yatırımcısını ümitsizliğe düşürüp ucuzdan kapatma derdinde olan rakip coinin dev ekibi de olabilir . BlackCoin'cilerden de ciddi ciddi şüpheleniyorum.
ECCnin en büyük avantajı tek bir büyük exchangede duruyor olması sell walların, bunlar büyük görünse de aslında tek bir sorun olarak daha basit çözülecek. Hey mintpaldaki çek elini o satış fiyatından bak eritiyoruz gördüğün gibi deyip korkutucaz. ilk 1-2si hallettik mi diğerleri daha kolay.
kabaca hesapladım 1 GHz miner ile 10 günde 50 BTC alım yaparız bu walları param parça eder. Ayrıca minerlar bugün kazıp ertesi gün dump etmesin. bunun için ECC kazacaklara bir süre coinleri ellerinde tutmaları gerektiğianlatmalıyız, bu herkezin iyiliğine.
Ayrıca ilk 10 basamaktan sonra ciddi bir engel olacak sell wall göremiyorum :-) çok daha yukarıları... mümkün görünüyor bu nedenle. Bugün X11 algoritması ile test yaptık herşey mükemmeldi. diğer algoritmaları da destekleyeceğiz hiç bir yerde olmayan algoritmaları yani hiç bir poolda olmayan coinler var bunu şimdi anlayamıyorsunuz belki ama TEKEL pool olacaz bir çok coinde...
Tabiyki meyve veren ağaç taşlanır, şu an çok olmasada yakında birilerini gelişmemiz ile korkutucaz istemesek de.