Bir çok ülke bunu yapıyor mesela daha geçen hafta yine aynı X11 algoritması ile italyan liresi çıktı. Bunun örnei çok cryto paralarda USDe var mesela
İtalyan Lire'sinin tüm kullanımı İtalya Devletine, Türk Lira'sının (elektronik veya değil) Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne aittir. Eğer sahibi bu işi organize etmiyor ve yazılı olarak desteklemiyorsa ben olsam bu işe girmezdim.
Bilgi için teşekkürler, güncelleme için tasarımcımız konuyu ele alacak.
Rica ederim benim için değişen herhangi bir şey yok. Umarım anlaşılmışımdır. Türk'üm evet ama megolomanyak değilim. Bu kullanım tamamen sizin insiyatifinizde ve hakkını almak da hak sahibinin insiyatifinde.
Devletler bu konularda biraz hantal olabilirler. Fakat katıdırlar. Buna aldanmamak gerekir.
Mesela kazayla biri Apple(hadi bunun kaçarı var) veya Microsoft Coin çıkarmayı denesin. Sonuçlarını oldukça hızlı görebiliriz hep birlikte
Evet doğru,
http://www.elira.tc/ siteyi güncelledik bu arada :-)
Siteye bir daha göz attım. Aklıma şöyle bir şey geldi. Belki inovasyonunuza katkısı olur.
Sitenin üstünde 2 dil seçeneği daha gördüm. Tamam popülerlikle ilgisi de olabilir ama lise yıllarımızdan (ya da orta okul, üzerinden çok geçti hatırlamıyorum) kalan bir motivasyon gibi. Buradaki seçenekleri nüfus olarak Türk popülasyonunun yüksek olduğu ülkelerin dilleri kadar genişletebilirsiniz. Sonra da ortaya bir hedef koymalısınız. "ELIRA ne işe yarayacak?" sorusunu cevaplamalı. Bence şu işe yarayabilir. Yurt dışında yaşayan bir yığın vatandaşımız var. Hatta biizm ülkemiz de bu durumu destekliyor çünkü karşılıksız döviz akışı sağlanıyor. Diğer devlet için de iş gücü sağlanmış oluyor. Ya da nüfus dengelemesine yarıyor.
Bu insanlar orada para kazanıyorlar ve temel ihtiyaçlarını (barınma, beslenme) karşıladıktan sonra akıllarına yatırım yapmak geliyor kazanç fazlasıyla. Hemen gelip burada bir yatırım yapıyorlar. Bunu yapanlar veya yapmayanlar her iki durumda da burada kalan ailelerine destek olmak için para gönderiyorlar. Bu gönderimlerin 100binde birini hedefleyerek ELIRA üzerinden yapılmasını sağlayabilirseniz bir amacınız ve kullanım alanınız olur. ELIRA ütm dünya ülkelerinde yaşayan Türk vatandaşlarına seslenir.
Bu teknik anlamda şu demek:
1. Sesiniz olur
2. Ne işe yarayacağını anlatabileceğiniz elle tutulur bir argümana sahip olursunuz
3. En önemlisi hedef kitleniz olur ki bu durumda nasıl konuşacağınızı da bilirsiniz.
Bu noktadan sonra bir aksiyon planına ihtiyacınız var. Artık elinizdeki herhangi bir coin değil, ne işe yarayacağı belli, ayakları yere basan, kullananın alternatif yöntemlere göre tasarruf edebileceği bir sistem. İşler daha kolay yürüyecektir emin olun.
Bu bir örnek tabi. Bin tane daha fikir geliştirilebilir. Ama sadece milliyetçi duygulara hitap ederek, kısa yoldan zengin olma heveslisi insanlarla iletişime geçmek kesinlikle bir çözüm değil. Doğal bir terslik var bu iki grupta.