Bu arada yanlış bilmiyorsam kartlar voltaj verildiği zaman oluşacak hasarlardan garanti kapsam dışıdır diye bir uyarı veriyor.
Oc yaparken böyle bir uyarı yok. Zaten kartın kutusunda yazıyor OC model falan filan.. Fiziksel hasar vermediginiz sürece abanın kartlara. Herhangi bir sorunda garanti ya tamir eder yada yenisini yollar tamir edemezse..
Şimdi Şöyle bir sorun var ; Overclock yapmayı bilmiyorum .
Siz yapın dedikten sonra denedim. ekranda çizgiler çıktı makina dondu reset atmak zorunda kaldım.
Bende de bi kez ekrana çizgiler gelmisti o zaman çok yüklenmiştim voltaj ayarlarını açıp kartın minimum oc ayarlarının üstüne çıkmıştım biraz korkutmuştu.
Hocam Amd nin crimson diye bir programı var. orada overdrive ayarlarını yapabiliyorsun voltaj, clock memory, gibi ayarlar var. mhz olarak değerleri gösteriyor. ordan hepsini yükselttim. 19 m/hs olan kazım hızı 20.5 e çıktı ancak bir süre çalıştıktan sonra kart 90 dereceyi gördü aniden %99 olan kapasite %64 geldi sonra tekrar %99 bu şekilde oynamaya başladı. Double mininge bu oluyor diğerinde biraz o.c yapabiliyorum. Zaten double mininge biri yazmış o.c yapmayın diye