Geçen ay 35 sat'a kadar düşmüşken bugün 99 sat'a çıkmış. 3x'e yakın bir yükseliş olmuş. Yatırımcıların beklentisi çok daha yüksek ama temkinli yaklaşıyorum bazı sebeplerden dolayı. Mainnet sürecini dikkatle takip etmek lazım. Binance dex'e artı olarak Binance merkez pazarına da girseydi alım yapabilirdim belki.
vycl87 de söylemiş ama gerçekten bu konuda sorgulanması gereken şey neden böyle bir düşüşün olduğu. Ben de bu durumu Bitmaxin bilerek veya beceremediği için fiyatın çakılmasına yol açan kendi market makerına bağlıyorum, daha sonra Ferrum için çalışan MM işe el atınca fiyat olağan çizgisine gelmeye başladı.
Şu aşamada zaten 1.12 M toplamış bir projenin neredeyse aynı parayı isteyen Binance'e girmesi olanaksız, parayı verip girerlerse de proje falan kalmayacağı için birkaç dump/pump operasyonundan sonra çöp olur, delist edilirler.
Ferrum gerçekçi beklentilerimizi karşılama yolunda bu şekilde devam ederse, ya kendiliğinden, ya da çok daha makul rakamlar karşılığında listelenecektir zaten.
Aynen dediğiniz gibi. COO Ian Friend ile olağan olarak sürekli irtibat halindeyiz. Özellikle Eterbase listelemesinden sonra Türkçe Ferrum sayfasınad ufak çaplı bir ayaklanma başladı
Bende konuyu Ian'la konuşmak için yazdım. Gruptaki arkadaşların endişelerini aktardım.
Ian ve diğer takım üyeleri de şaşırdı bu tepkiye. Çünkü kötü bir şey yapmadılar. Küçük ama gelişim göstermekte olan bir borsayla üstelik 4. borsa olarak listelendiler. Ben grupta arkadaşlara dünden kötü durumda değiliz dedim, buna da kızanlar oldu. Bazen insanları memnun etmek gerçekten çok zor. Ama o zaman 0,005$ olan fiyat 0,009$'a gelince unutuldu mesela o konu. Ian bir çok borsa ile görüştüklerini ancak istenilen paraların Ferrum'un şu an ki koşullarda karşılamayacağı bir para olduğunu iletti. Okex mesela 500-600K $ istiyor. 1.12 milyonluk yatırım alan bir projenin listeleme için 600K vermesi olası bile değil.
Projenin organik yollarla fiyatının artmasını bekliyoruz. Beklemek zorundayız! Benzeri projelerle arasında teknolojik olarak farkı olmamasına rağmen market değeri olarak çok altında olduğunu arkadaşlara anlatmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda en iyi benzer projelerden en iyisi Ethereum, en kötüsü OneLedger olarak öne çıkıyor. Bu şekilde düşünürsek sadece OneLedger'ı yakalasa şu anki fiyatından 3x yapması lazım ve bunu yapabileceğini düşünüyoruz.
(Lütfen bunları okuyup gaza gelmeyin. Bunlar tabi ki varsayımsal şeyler. Belki yürüyüp gidecek çok değerlenecek belki de yok olacak. Hepsini zaman gösterecek. Ben burada sadece artılarını ve eksilerini doğru değerlendirmeye çalışıyorum. Eksileri mesela Bitmax olayı olabilir. Ama bunun dışında takım bugüne kadar meslek ahlakına çok uygun davranıyor. Her yapılan eylemi belli bir titizlikle yürütüyorlar. Umarım başarılı oluruz.)