Što se tiče utakmica i jačine OVR-a, ne znam kako da naprave da svi budu zadovoljni. Realno, ako je samo OVR fora, onda su utakmice manje-više iživljavanje na slabijim protivnicima i to isto postane dosadno s vremenom. Nešto poput Financial Fair Play-a, mi bi tu bili Unitedi, Reali, Bayerni, Barcelone, Liverpooli, Arsenali koji su se nabubali para (navijača) u početku i onda ne damo nekom City-u i PSG-u da nam budu konkurentni.
Najbolje bi bilo da možemo mi nekako igrati, da nije AI, ali to je vjerovatno preveliki zalogaj za developere. Trebao bi postojati neki "skill" malo žešći od najosnovnijeg poznavanja ekonomije i brojeva, kojim bi se izdvojili bolji od slabijih igrača. Ovo zasad je "tko prvi djevojci, njemu djevojka" i tko ima više vremena da igra stalno i skuplja ef-iće.
Ali igra je orijentirana na to da igrač bude menadžer, a ne da igra utakmice. Nešto poput Football Managera - imaš ekipu kojom upravljaš, a oni igraju prema tome kako ti upravljaš njima. Naravno, Footbattle je daaaaleko od Football Managera jer nedostaje užasno puno stvari, ali ipak se može igrati.
Što se tiče jačine OVR-a, nije sve samo u tome. Dosta su bitni i traitovi. To je ono što novi igrači obično shvate prekasno pa se nakrcaju hrpom "shy" igrača koji onda svaku tekmu igraju s -10%. Onda ako još igraš u gostima, to je još dodatnih -5%, pa ako ima još neki trait da donese -10% (npr. pragmatist koji daje -10% protiv jačih)... Skupi se i do -25% pa neki na oko dobar igrač postane prilično loš. Zamisli igrača koji ima DEF 650. Ako uz traitove skupi -20%, njegov DEF je zapravo 520 što je znatno manje.
A onda na kraju imaš i sreću koja je, budimo realni, dosta važna u nogometu. Objektivno jača ekipa u nekim utakmicama može prilično teško doći do gola. Pa evo, protiv koga je Azerbejdžan uspio uzeti jedini bod u kvalifikacijama za Euro? Od repke koja je na kraju završila na prvom mjestu. A ne možemo baš reći da su Hrvatska i Azerbejdžan objektivno jednake repke. Često se dogodi da neka ekipa nema "svoj dan" i onda slabija ekipa može napraviti "čudo".