Pages:
Author

Topic: Futbol fanatikliği - page 3. (Read 3009 times)

newbie
Activity: 112
Merit: 0
January 01, 2018, 03:07:42 PM
bence gayet saçma para kazandırmıyor bi kere  Smiley
newbie
Activity: 56
December 23, 2017, 07:57:28 AM
kendini kaybedebler cılgına dönenler var hayatı futbol olanlar var bu nasıl bir manyaklıktır anlamadım
member
Activity: 126
Merit: 10
December 11, 2017, 02:45:36 PM
bence çok saçma spor normalde eğlenmek içindir adamlar takımları yenilince sanki yakını ölmüş gibi oluyor nasıl bir mantık bu.
member
Activity: 139
December 09, 2017, 02:13:22 PM
Birde futbolcular ve teknik ekipten daha iyiymiş gibi ego kasanlar yokmu Smiley
E sen git yap abicim tutan mı var diyesin geliyor
member
Activity: 322
Merit: 16
December 09, 2017, 02:12:24 PM
Tabikide fanatiklik dogru bir davranis degil ama insanlari bu huylarindan vazgeciremezsiniz yani yapilariyla alakali bir durum .
newbie
Activity: 28
December 09, 2017, 01:49:42 PM
Kimine göre tutku kimine göre hastalıktır. İnsanların birbirinin sınırlarını aşmadığı müddetce sorun olmadığını düşünüyorum
member
Activity: 1022
December 09, 2017, 01:35:24 PM
Ben Galatasaraylıyım ama o derece bir fanatikliğim de yoktur.Hayatımda 1 kere bile staddan maç izlemedim.Muhabbeti severim ama çok aşırı olursa sıkıcı gelir bana.Fanatikliğin cılkını çıkarmamak lazım.
hero member
Activity: 1666
Merit: 629
December 09, 2017, 12:58:25 PM
Fanatik olmak iyidir, güzeldir fakat holigan olmak kötü bir şey.
member
Activity: 336
Merit: 11
December 08, 2017, 03:24:23 PM
Gereksiz bir fanatiklik hatta sadece futbolun degil fanatikligin her turlusu sacmalik her ne konuda olursa olsun fanatiklik yaninda kavga dovus hatta ölümler getiriyor. Biseyleri yapin ama fanatigi olmak tam bir sacmalik.
member
Activity: 70
December 08, 2017, 02:56:40 PM
" Tiyatro izleyenleri ağlatır, oynayanları değil " sözünden ilham alarak 2014 yılında bıraktım futbola ve tribünlere olan ilgimi.

Ciddi bir fanatiklik boyutuyla 10 yıl boyunda içerde, deplasman da maç kaçırmadan geçen zamanlar. Uğruna bırakılan işler, hayatlar, özel günler geldi geçti. Ki yılda 10.000 km deplasman yapıyordum.

En son 24 saat ayakta uyumadan gidilen bir deplasmandan malubiyetle dönüyorduk. Psikolojinin ne kadar kötü olduğu tahmin edilemez. Maç sonrası gidilen şehrin havalimanına gidip, biraz tepki göstermekti amaç. Senin hayatta pek çok şeyini feda ettiğin adamların, otobüsten inip iç hatlara girerken gördüğüm neşeleri buna sebep oldu. Tepki bile göstermedim. Hemen otobüse geri döndüm.

İşte o an ilk cümle beynime saplandı.

Her ne kadar takip etmesem ve bıraksam da,

" Support your local team "

''En son 24 saat ayakta uyumadan gidilen bir deplasmandan malubiyetle dönüyorduk. Psikolojinin ne kadar kötü olduğu tahmin edilemez. Maç sonrası gidilen şehrin havalimanına gidip, biraz tepki göstermekti amaç. Senin hayatta pek çok şeyini feda ettiğin adamların, otobüsten inip iç hatlara girerken gördüğüm neşeleri buna sebep oldu. Tepki bile göstermedim. Hemen otobüse geri döndüm.''

Bu çok acıklıydı hakikaten öyle umurlarında değil.
newbie
Activity: 33
November 28, 2017, 06:50:39 AM
Kesinlikle Türkiye nin kanayan yarası bu fanatizm mevzusudur. Futbolu futbol olduğu için sevmek lazım.
newbie
Activity: 75
November 28, 2017, 06:37:15 AM
Adam trabzonludur, trabzonsporu tutar. ehh burdan biraz kurtarıyor ama insan beynini bu tür boş şeylerle neden doldurur, neden trabzonsporlar üzülüp onunla sevinir anlamam ki. üzülüp sevinmek için bu tür bahanelere ihtiyacımız mı var ki? Bilimsel sosyolojik, psikolojik ve biyolojik araştırmalar sonucu fanatiklerin zeka seviyesini genel ortalamanın altında olduğu belirlenmiştir
member
Activity: 111
TEND, TOKENISING LUXURY ASSETS
November 28, 2017, 06:07:57 AM
Asiri olmazsa guzeldir.artik futbol buyuk bir ekonomi oldu.Oynayani,oynatani,yoneteni.yazari,cizeri derken insanlari cezbedecek yontemler yaratiyorlar.bunlardan biride fanatizm  asiri olmazsa sikinti olmaz.yeterki oyunlara gelip birbirimizi yemeyelim.
member
Activity: 238
November 28, 2017, 05:56:26 AM
isteyen olur isteyen olmaz fanatik olan cevresine zarar vermiyorsa baskalarini ilgilendiren b ir durum var mi?
sr. member
Activity: 658
Merit: 252
November 28, 2017, 04:58:36 AM
Arkadaşlar,sabah akşam futbol konuşmak insana ne katabilir?
Şöyle bir bakıyorum etrafımdakilere adamlar yok şu oyuncu şu fiyata gelecek,şu takımda şunlar eksik.
İşte bu sefer şampiyonluk kesin bizim.
Ya bu oyuncunun performansı şöyle bu teknik adam böyle gibi sürekli konuşup duruyorlar.
Benim anlayamadığım bu insanlar neyden zevk alıyorlar.gerçekten merak ettiğimden soruyorum..
İşte lisanslı forma satın alıp bunları desteklerler
Sırf bunları izlemek için binlerce liralarını harcarlar.
Sağda solda ne kadar boş duvar varsa destekledikleri takımı yazalar.ortalığı pisletirler.
Rakip takımlara küfür edip birbirlerini öldürürler.
Bu insanların sayısı o kadar fazlaki hani burda bile baya vardır diye düşünüyorum.
Benim gibi düşünenleriniz var mı?

Futbol fanatikliği bence patolojik bir durum. Eğer bir insan futbol fanatikliğinden müzdarip ise acilen tedavi altına alınması gerekiyor. Bir takımı tutabilirsin, maçlarını sıkı bir şekilde takip edebilirsin fakat bu sevgi yüzünden adam öldürmek, kavga etmek tıbbı bir vakadır ve çok tehlikelidir.
newbie
Activity: 76
November 28, 2017, 04:30:52 AM
İnsanın kendilerini ilkel zaaflarına ve hormonlarına teslim ettiği takdirde kendini bulup bulabileceği en yaramaz durumdur.böyle insanlar bir kez pimlendikten sonra çevreye, karşıt takım olan düşmanlara ve işine gücüne keyfine giden bildiğimiz insan türüne zararı dokunabilen tedirginlik unsurudurlar.bir yere ulaşmak için insanı yaratıcı rotalar çizmeye teşvik ederler.
member
Activity: 64
November 27, 2017, 09:23:33 AM
Futbol cahili ile yapılan muhabbet insanı sinir etmekten başka işe yaramaz. Ülkemizde klüp yöneten başkanlar bile Futbol körü tek bildikleri diğer takıma laf atmak. Sonra ülke futbolu neden geriliyor. Daha futbol tartışmayı beceremiyoruz ki nasıl gelişelim.
full member
Activity: 206
Merit: 100
November 27, 2017, 09:02:00 AM
Futboll muhabbeti fanatikligi kadar boş bi iş yok ya allah için
member
Activity: 539
Merit: 20
November 24, 2017, 06:14:24 AM
Söz konusu Beşiktaş ise gerisi teferruattır diyorum Smiley
member
Activity: 91
November 24, 2017, 04:11:07 AM
Ağlaya ağlaya maç izlememiş kişilerce cahil, takım muhabbetine adam dövecek ya da öldürecek kadar cani sanılırlar ama bu genelleme de diğerlerin kaderine ortaktır. bunu yapmazlar çünkü gerçekten cahil ve cani taraftarın yarattığı imajdan rahatsız olurlar ve o imajı değiştirmeyi görev bilirler. o takımın yaşattıklarını unutamayacak kadar çok etkilenmiş insanlardır, aşk derecesinde severler ancak gelip geçici değildir bu aşk. çok sağlam anılardan alır gücünü. her sevgide olduğu gibi bunda da sebep aramak gereksizdir. bir fanatik takımına aşıktır, evet son parasını bilete de verir orijinal formaya da. kendini o takıma karşı borçlu bilendir. sokağa o formayla çıktığında dik yürüyen, bacak kadar veletken maç kutlamaya çıkmasına izin verilmeyince o kutsal formayı yastığa geçirip sevinç gözyaşlarını oraya akıtandır.
Pages:
Jump to: