Pages:
Author

Topic: Futbol fanatikliği - page 7. (Read 3012 times)

newbie
Activity: 45
Merit: 0
June 19, 2017, 04:06:34 AM
" Tiyatro izleyenleri ağlatır, oynayanları değil " sözünden ilham alarak 2014 yılında bıraktım futbola ve tribünlere olan ilgimi.

Ciddi bir fanatiklik boyutuyla 10 yıl boyunda içerde, deplasman da maç kaçırmadan geçen zamanlar. Uğruna bırakılan işler, hayatlar, özel günler geldi geçti. Ki yılda 10.000 km deplasman yapıyordum.

En son 24 saat ayakta uyumadan gidilen bir deplasmandan malubiyetle dönüyorduk. Psikolojinin ne kadar kötü olduğu tahmin edilemez. Maç sonrası gidilen şehrin havalimanına gidip, biraz tepki göstermekti amaç. Senin hayatta pek çok şeyini feda ettiğin adamların, otobüsten inip iç hatlara girerken gördüğüm neşeleri buna sebep oldu. Tepki bile göstermedim. Hemen otobüse geri döndüm.

İşte o an ilk cümle beynime saplandı.

Her ne kadar takip etmesem ve bıraksam da,

" Support your local team "

hero member
Activity: 784
Merit: 500
June 17, 2017, 05:43:45 PM
Fanatikliğin hertürlüsü kötüdür. Bence fanatizm tedavi edilmesi gereken bir hastalıkdır.
hero member
Activity: 1400
Merit: 536
June 17, 2017, 09:31:45 AM
2007 yilindan sonra biraktim futbolla ilgilenmeyi, eskiden butun takimlarin kadroyu bilirdim, simdi Besiktasa messi gelse haberim olmaz, o kadar ilgisizim, en son goztepe macini izledim, tabi izlemek denirse, 120 dakikalik maci topu topuna 30 dakika izlememisimdir, hala takimlarn kadrosunu bilmem, ama 2007 yilindaki kadrolar aklimda, zaman hizli geciyor, pc ve tv beni bitirdi, sagligim bozuldu, cok yakinda hayat anlayisimi degistiricem az kaldi.
newbie
Activity: 10
Merit: 0
June 17, 2017, 09:25:28 AM
= geri zekalılık.

hiçbir faydası olmayan bir eylemi (fanatizm'den bahsediyorum) yapmak kadar saçma bir şey olamaz.

sahadaki futbolcuya küfrettin, diğer takımın taraftarına küfrettin de ne oldu? eline ne geçti?  (bir tarafına döner bıçağı girme riskinden başka).

salaklıktan başka bir şey değil bu fanatizm...

Tribünde holiganlık yapıp kendi takımına ceza yedirenler artık bokunu çıkarıyolar futbolun
hero member
Activity: 644
Merit: 501
June 17, 2017, 08:18:50 AM
= geri zekalılık.

hiçbir faydası olmayan bir eylemi (fanatizm'den bahsediyorum) yapmak kadar saçma bir şey olamaz.

sahadaki futbolcuya küfrettin, diğer takımın taraftarına küfrettin de ne oldu? eline ne geçti?  (bir tarafına döner bıçağı girme riskinden başka).

salaklıktan başka bir şey değil bu fanatizm...
hero member
Activity: 504
Merit: 500
June 17, 2017, 05:35:48 AM
Futbol için birbirine giren tipleri boğaziçi köprüsünden aşağıya atmak gerekir ülkede bir milyon tane sorun varken işsizlik %12'lerdeyken başımızda 4 milyon suriyeli yobazların yılda 70 bin çocuk doğurup köpek gibi sokağa salması sorunu varken milyon dolarları cebine koyan top peşinde koşan adamlar için küfür, kavga hatta adam öldürüyor insanlar gerçekten bu tipleri ciddiye almıyorum ortada şikeyle büyük paralar dönerken asgari ücretlinin futbol için birbirini kırması küfür etmesi devletinde işine geliyor çünkü devletler halkı bunlarla iyi uyutuyor.
full member
Activity: 202
Merit: 100
June 17, 2017, 05:21:15 AM
Bende iyi spor takipçisiyim.İyi bir Galatasaraylıyım.
Sizin sorduğunuz soruları kendime çok sordum.
Öncelikli amacın ego tatmini olduğunu düşünüyorum.Taraftarı olduğumuz takıma kendimizi çok bağlıyoruz.Şampiyon olduğunda sanki büyük bir işi biz başarmışız duygusuyla kendimizi tatmin etmiş oluyoruz.
İnsanlar sadece sporda değil aslında hayatın tüm alanında böyle. Siyaset,din,şehir,ırk vb. bir çok konuda ait olma gereksinimi duyuyor.Oradan maddi veya manevi güç alıyor.
Sevgi boşluğu da  olabilir.Sevgimizi aktaracak tek yer olarak bu alanları görüyor olabiliriz.
Tabi ortada çok büyük paralar dönüyor.Rekabet şart,yöneticiler ve medya bunun farkında ve ortamı gererek prim elde ediyorlar.Sonucunda gerilen ortam kendisini kaptırmış cahil ordularını karşı karşıya getiriyor.Ölümler ve yaralanmalar.
Hani futbol sadece futbol değildir derler ya gerçekten öyle.Arjantinde Maradona ya Tanrı diye taparlar,ülkeler savaşırlar vb...
İşin özü aidiyet.Forma alır çünkü o forma kutsaldır.Ve o verdiği para ona sezon sonunda en iyi hazzı verecektir , takımı şampiyon olduğunda.
Dünyanın gelişmiş bir çok ülkesi de bu durumdadır.Pek fazla mantık aramayın bence Smiley
legendary
Activity: 1666
Merit: 1030
June 17, 2017, 05:03:15 AM
Arkadaşlar,sabah akşam futbol konuşmak insana ne katabilir?
Şöyle bir bakıyorum etrafımdakilere adamlar yok şu oyuncu şu fiyata gelecek,şu takımda şunlar eksik.
İşte bu sefer şampiyonluk kesin bizim.
Ya bu oyuncunun performansı şöyle bu teknik adam böyle gibi sürekli konuşup duruyorlar.
Benim anlayamadığım bu insanlar neyden zevk alıyorlar.gerçekten merak ettiğimden soruyorum..
İşte lisanslı forma satın alıp bunları desteklerler
Sırf bunları izlemek için binlerce liralarını harcarlar.
Sağda solda ne kadar boş duvar varsa destekledikleri takımı yazalar.ortalığı pisletirler.
Rakip takımlara küfür edip birbirlerini öldürürler.
Bu insanların sayısı o kadar fazlaki hani burda bile baya vardır diye düşünüyorum.
Benim gibi düşünenleriniz var mı?
Pages:
Jump to: