Pages:
Author

Topic: Futbol fanatikliği - page 5. (Read 3009 times)

member
Activity: 98
Merit: 10
October 26, 2017, 04:00:26 PM
Kesinlikle içinde bulunduğun arkadaş ortamı ve yetiştiğin ailenin (abinin , babanın ) fanatik olup olmadığına , futbol alışkanlığına göre değişen bir durum .
Ben de insana 7/24 futbol konuşmanın , tarışmanın birşey kattığını düşünmüyorum  . Anca iddia flaan oynuyosan işine yarayabilir ki ondan da şu ana kadar yüksek miktarlar kazanna bir tanıdığımda olmadı . Bence zamanı daha güzel aktiviteler ile değerlendirmek daha doğru .
member
Activity: 98
October 25, 2017, 04:22:56 PM
ya sabah akşam futbol konuşmak kültürsüz insanların konuşacak başka bişey bulamamasından kaynaklı bir şeydir bari futbol konuşurken az bilgili konuşsalar belki de konuşma tarzlarını düşman olarak değil de karşılıklı açık oturum gibisinden Discussion olarak Compare Contrast olarak konuşsalar da gerçekten bişey kazansalar her ülkede var bu olay
member
Activity: 84
October 23, 2017, 02:03:21 AM
Gerçekten bunu abartan bir kesin oldukça fazla. Tüm hayatını buna adamak oldukça hatalı. Bu yüzden deplasmana giden binlerce insan dayak yiyor. Yada futbolcu otobüsleri zarar görüyor. Yada statlarda koltuklar sökülüyor. Yani bu derece çıldırmak neden anlayamıyorum. O verdiği zarar sadece takıma değil devlete de. Sorsanız çoğu vatan millet sever. Böyle fanatiklerin tedavi görmesi lazım.
full member
Activity: 322
Merit: 100
October 22, 2017, 06:17:00 PM
Bu fanatizm yüzünden insanlar zarar görüyor bunun son örneği bugünkü maçta hakeme yapılan şiddetti. O kadar kamera var bunu yapanları içeriye atmaları lazım toplumdan temizlenmeleri gerekiyor.
full member
Activity: 238
October 22, 2017, 05:37:55 PM
Bizde gruplaşma her zaman var olmuştur. Türklerin tarihi budur. Kabileleşme zamanla yerini semtleşmeye, semtler geliştikçe mahalleleşmeye bıraktı. Bazı insanlar sinirini stressini bu şekilde atıyor. Maçlarda içindeki canavarı açığa çıkarmak, bağırmak hatta küfretmek, belki kavga etmek bile ihtiyacıdır insanın. Yeter ki sebep ve ciddiyeti ufak olsun. Birbirini bıçaklayanlardan bahsetmiyorum. Ama bi noktaya kadar holiganlığı destekliyorum
member
October 22, 2017, 05:29:40 PM
Kardeş fanatiksen fanatiksindir futbolu basketi olmaz bu işin ama sen değilsin bence o yüzden çok tartışmayacağım kısacası bira içip maça girmek sahada ana bacı sövmek bozuk para fırlatmak hakeme gözlük işareti yapmak kendi oyuncuna baaas kooş demektir ille de soruyorsan
member
October 22, 2017, 05:26:57 PM
Ben doğma büyüme Karşıyaka'lıyım . Lise çağlarında kovalamadığım deplasman iç saha maçları  , basketinden tut voleyboluna , tribün toplantılarına kadar her olaya dahildim . Girip çıkmadığım mevzu kalmadı . Daha sonrasında üniversiteyi şehir dışında kazanmamla yavas yavaş bu fanatizm duygusu azaldı ve yavaş yavaş yok oldu . Yine giderim takip ederim ama eskisi gibi değilim .
Bu fanatiklik seviyesi gerçekten insanı bir yere götürmüyor ve hayatın bazı aşamalarından kendini eksik hissetmeye başlıyorsun . Bu açıdan kimseye bu kadar aşırı fanatik olmasını tavsiye etmiyorum . Her şey dozunda güzel diye düşünüyorum .
newbie
Activity: 31
Merit: 0
October 15, 2017, 05:20:25 AM
Bence futbol fanatikliği diye bi dünya yok sen fanatiksen ve fanatiğim taraftarım ya da biraz daha pisleşelim holiganım diyorsan diyebiliyorsan o kalbinle bağlandığın maçlarını sevdiğin izlediğin takımın fanatiğisindir ve sadece futbol değil basketbol takımını da ve hatta varsa voleybol yüzme atletizm hatta ve hatta e-spor takımını bile desteklemelisin bence.
Nacizane ideam budur.. Smiley
full member
Activity: 308
October 14, 2017, 03:19:22 PM
Ben bir Galatasaraylı olarak aşırı derecede fanatik değilimdir ama futbolu yakından takip ederim.İş holiganlığa gitti mi ben de hiç hoşlanmıyorum.
member
October 14, 2017, 01:53:00 PM
Bu bahsedilen konu fanatizmdir. Bu olay dünyanın hemen hemen her ülkesinde var. Bu bi arayış içinde olan insan grubunun abartması sonucu oluşmuştur. Kendilerini bir yere ait örme istekleri onalrı bu duruma getirmiştir. Bakınız tribün liderlerine. Onlarca yüzlerce insanın ona saygı duyması egosunu o kadar tatmin ediyor ki adam kendini üst düzey görüp istediği insanı tribünde dövüp sövebiliyor. Bu durum gerçekten önüne geçilemeyecek olduğunu düşünüyorum.
member
Activity: 76
October 14, 2017, 12:58:08 PM
Anlam veremediğim konulardan birisidir, hayatım boyunca hep uygulamaya çalıştım.

İnsanlarla 3 şeyi tartışma ;

1- Din
2-Siyaset
3- Futbol

Eğer bunların tartışmasına girerse insanın en yakın dostlarıyla dahi ters düşebileceğini gördüm. O yüzden bana her konuda fanatiklik saçma gelir.
sr. member
Activity: 462
Merit: 306
October 14, 2017, 11:43:44 AM
Fanatizm her alanda her zaman kötüdür. Spor, din, siyasi hiç farketmez.. kardeşlerin bile arasını açar.. pek akıllı işi değildir yani Smiley
hero member
Activity: 1876
Merit: 524
October 14, 2017, 11:41:20 AM
Fanatiklik, holiganlık kimse kusura bakmasın ergen beyinli kişi işidir. Hiç bir futbol takımı karnımızı doyurmuyor. Galatasaray taraftarıyım 32 yaşındayım maçlara giderdim 18-22 yaş arası hiç bir zamanda taşkınlık yapmadık vesselam, fanatik olunacaksa bitcoin fanatikliğine varım  Cool
full member
Activity: 406
Merit: 158
October 14, 2017, 02:00:52 AM
Hicbir konuda fanatıklık ınsana bısey kazandırmaz, benım gorusum. Genelde ınsanın kendısıne zarar verır bır seyı delicesıne savunmak fanatıklıgını yapmak.
member
Activity: 132
"One Token to Move Anything Anywhere"
October 14, 2017, 01:28:32 AM
yaşamadan anlayamazsınız sizin gibi hanım evlatları yok ne katar insana yok saçma olum hayatınızda bikere maça gelmeden o türibünde oturmadan konuşuyosunuz footbol kardeşliktir ölümüne kavga etmektir yanındaki adam için bıcaklanmaktır sırf aynı formanın renklerine aşıksın diye .

sarı mavi yeşil meşil farketmez,
yürüyoruz aynı yolda biz,
futbol şiddettir, futbol holiganlıktır,
futbol adam bıçaklamaktır.
full member
Activity: 150
Merit: 110
July 29, 2017, 10:27:03 AM
Takım tutarsın, önemli maçları izlersin falan arada tamam da fanatiklik=holiganlık.
Bir de takımına laf söyletmeyen, her şeye sinirlenen atar yapan tipler var.
Yapmayın ya, futbol spor mu terör mü belli değil artık zaten.
sr. member
Activity: 434
Merit: 250
★YoBit.Net★ 1400+ Coins Exchange
July 29, 2017, 07:11:13 AM
Eskisi gibi olsa bir nebze anlardım galatasaray taraftarı biri fenerbahceli birinin yanında stadda maç izleyemiyor. fanatik tribün grupları çıktığından beri durum malesef böyle.

Hayatımda birkere stadda  maç izlemeye gittim bir dahada gitmem. En iyisi tvden izlemek. Takım desteklerim ama bunu abartacak kadar değil. takımı yenildi diye hüngür hüngür ağlayanlar var.

Bir hobi olarak görüp izlenebilir ama en iyisi hiç bulaşmamak 😂
sr. member
Activity: 672
Merit: 273
-
July 29, 2017, 04:23:06 AM
Arkadaşlar,sabah akşam futbol konuşmak insana ne katabilir?
Şöyle bir bakıyorum etrafımdakilere adamlar yok şu oyuncu şu fiyata gelecek,şu takımda şunlar eksik.
İşte bu sefer şampiyonluk kesin bizim.
Ya bu oyuncunun performansı şöyle bu teknik adam böyle gibi sürekli konuşup duruyorlar.
Benim anlayamadığım bu insanlar neyden zevk alıyorlar.gerçekten merak ettiğimden soruyorum..
İşte lisanslı forma satın alıp bunları desteklerler
Sırf bunları izlemek için binlerce liralarını harcarlar.
Sağda solda ne kadar boş duvar varsa destekledikleri takımı yazalar.ortalığı pisletirler.
Rakip takımlara küfür edip birbirlerini öldürürler.
Bu insanların sayısı o kadar fazlaki hani burda bile baya vardır diye düşünüyorum.
Benim gibi düşünenleriniz var mı?

Kesinlikle evet fotboldan soğudum zaten dursun yüzünden . Şu futbolu zaten ya düzgün izleyip adam gibi traftar olamıyoruz ya kavga çıkartılıyor ya başka şeyler . İnsanları zaten stadlara gitmemeye başladı ülke futbolu zaten yerlerde pek bir şey olacağınıda sanmıyorum.

sr. member
Activity: 1750
Merit: 293
July 29, 2017, 01:47:08 AM
Dünyanın genelinde yaygın bir şey aslında bu. Sadece Türkiye'de değil, avrupada, asyada, amerikada da futbol sevdasını abartıp fanatikliğe kaçan insanlar baya fazla. Hele bir de özellikle bazı takımların taraftarları bir kademe daha ilerde bunun adı da holiganlık. Böyle şeyler futbola değil hiçbir spora yakışmıyor. Ne kadar önüne geçilmeye çalışılsa da dünyanın hiçbir yerinde bitmiyor ve bı gidişle bitmesi de zor gözüküyor.
full member
Activity: 450
Merit: 122
July 25, 2017, 01:44:17 PM
Eğer aşırı fanatik bir ev arkadaşınız varsa sizde mecburen fanatikleşiyorsunuz:D
Pages:
Jump to: