De Gea kendine kulüp bulamadığı için kış transfer dönemine kadar kulüpsüz kaldı. Arabistan'da ve Amerika'da bile transfer dönemi kapandı. Çin veya Japonya gibi uzak doğu ülkelerine gidebilir belki ama onun gibi başarılı bir kalecinin kulüpsüz kalması çok ilginç. Şimdi en az 6 ay boyunca futbol oynayamayacak. Bence değerini kaybedecek. Sezon başında onu transfer etmeyi düşünenler bile sezon ortasında onu transfer etmek istemeyecektir. 6 ay boyunca profesyonel seviyede maç oynamamış bir kalecinin yetenekleri körelir.
Eden Hazard da De Gea gibi kulüpsüz kalan futbolculardan biriydi ama Eden Hazard sakatlık geçmişi nedeniyle uzun süredir futbol oynamıyordu zaten. Onun futbolu bırakmış olması hiç şaşırtıcı değil. Futbol onu çoktan bırakmıştı. Fakat De Gea Manchester United'daki son sezonunda iyi maçlar oynamıştı. Bu yüzden kulüpsüz kalması beni çok şaşırttı.
En şaşırdığım konulardan birisi de David de Gea'nın kendine kulüp bulamaması oldu. Manchester United ile devam etmesini bekliyordum çünkü performansı hala iyi seviyedeydi. Fakat maaş konusunda bir anlaşmazlık yaşanmıştı. de Gea aynı maaş ile devam etmek isteyince yeni sözleşme üzerinde bir türlü uzlaşmaya varılamadı.
Arabistan kulüplerinden birisine gider diye de düşünüyordum ama o da olmadı. Teklif alsa kesin giderdi herhalde çünkü Avrupa'dan herhangi bir teklif de almadı. Bir ara Bayern Münih ile adı anılmıştı ama onlar da gidip genç yetenek Daniel Peretz ile anlaştılar. Umarım de Gea en kısa zamanda kendine iyi bir kulüp bulabilir. Çünkü hala 32 yaşında ve onun gibi bir kaleci en az birkaç yıl daha güzel iş çıkarabilir.
Manchester United'ın saçma sapan top oynadığı dönemde tek başına takımı sırtlıyordu. Harry Maguire ve Ten Hag'a katlanan kulüpten bir şey beklemek hata olur zaten. Defansta bu kadar çok hata yapan bir takımın cezasını kaleci çekti resmen. Zaten çöküş yaşayan ve bence bu çöküş çok uzun sürecek olan United, yönetim olarak da teknik ekip olarak da çok fazla başarısızlar.
Aklıma Mourinho'nun lafı geldi. En büyük başarınız ne diye soruyorlar o da Manchester United'ı 2. yapmak demişti. Bu kadar kötü kararlar alan bir yönetim o ligde nasıl hala yönetimde kalabiliyor anlamış değilim.
Ronaldo'ya Eric Ten Hag'ın yaptıkları ve takım arkadaşlarının onu görmezden gelmesi falan derken iyice saçmalamaya başlamıştı kulüp. Bence şimdi hak ettiği yerdeler. Liglerinin şampiyonlar ligine katılım sayısı az olsaydı hiçbir sene katılamazlardı orası da ayrı bir konu.