...
Kolejny tydzień marca za nami i znowu mnie podkusiło żeby zajrzeć w statystyki... Zajrzałem tam i co znalazłem?
Kolejny Rekord!!! W ciągu dwóch tygodni marca przez nasze forum przewinęło się aż 148 meritów- absolutny rekord miesięczny .
Do tej pory najlepszym miesiącem był listopad 2018, w którym na naszym lokalu rozdano 102 merity wydawałoby się że jest to wynik nie do pokonania a jednak - przez pierwsze 2 tygodnie stycznie pobiliśmy go o ponad 45%.
....
No cóż zaczynam się chyba robić nudny, bo znowu nie wyczekałem do końca miesiąca tylko chwilę po zaktualizowaniu tygodniowych danych na
https://albertoit.github.io/Merit-Explorer-SQL/ już tam grzebię....
Pierwsze dwa tygodnie marca napełniły nas nie lada optymizmem, lecz jako realista obawiałem się, że ta tendencja nie może trwać wiecznie... Poniekąd miałem rację, gdyż tendencja jest lekko spadkowa: pierwszy tydzień - 84 merity, drugi tydzień - 64 merity, trzeci tydzień - 56 meritów ale tak naprawdę to nie ma żadnego znaczenia, ponieważ wciąż lecimy na rekord... W zeszłym tygodniu cieszyłem się poprawą najlepszego wyniku ever (czyli ilości meritów rozdanych na naszym subforum w listopadzie - 102 sztuki) o 45%, aktualnie...
UWAGA:
w pierwszych 3 tygodniach marca 2019 pokonaliśmy rekordowy do tej pory miesiąc o dokładnie: 100% osiągając niewyobrażalny dla nas dot0chczas wynik 204 merity!!!
Żeby jeszcze mocniej podkreślić nasze dokonanie dorzucę kilka statystycznych faktów:
- merity które przewinęły się u nas tylko w styczniu stanowiły 39,84% wszystkich meritów, jakie przewinęły się od wprowadzenia systemu do końca lutego (czyli przez ponad 13 miesięcy)
- biorąc pod uwagę merity uzyskane do końca zeszłego miesiąca średnia miesięczna wartość wynosiła 36,57 merita na miesiąc czyli trochę więcej niż 1 dziennie, w tym miesiącu pobiliśmy ją ponad pięciokrotnie a jednocześnie ustanowiliśmy nową średnią miesięczną na poziomie 47,73
Ok skoro już tyle o tym opowiedziałem, zobaczmy jak to ślicznie wygląda na wykresie:
No dobrze ale jak do tego doszło? Czy faktycznie sami uruchomiliśmy w sobie niezmierzone zasoby meritów? Nie do końca zobaczmy skąd one pochodzą....
ilość FromID UserName
50 1169179 BitCryptex
37 1697068 cryptovigi
29 1925869 Tytanowy Janusz
22 234771 suchmoon
21 131333 wwzsocki
12 153634 dbshck
12 1188543 o_e_l_e_o
6 23092 malevolent
5 1053119 Halab
3 741872 poptok1
2 830898 adamvp
2 1150718 tom1ek
2 1774842 crypto mania
1 552813 bitart
Z 204 meritów 51 pochodzi "z zewnątrz" a dokładnie od merit sourceów, którzy zostali zaproszeni na naszego lokala przez @Tytanowego Janusza i @wwzsockiego, ale warto zauważyć, że praktycznie tyle samo co 4 merit source bo 50 przekazał na rzecz lokalnych użytkowników nasz kolega @BitCryptex (a propo's jeżeli ktoś jeszcze nie wsparł jego kandydatury na merit source przypominam o poparciu w tym wątku:
[Polish section] Merit source application żeby tradycji stało się za dość rzućmy okiem kto skorzystał z tego meritowego wodospadu, który spłynął na nas w tym miesiącu:
ilość ToID UserName
71 1697068 cryptovigi
53 131333 wwzsocki
36 1925869 Tytanowy Janusz
12 1150718 poptok1
5 1169179 BitCryptex
5 1773383 tumis
4 830898 adamvp
4 2245722 Airbuxf
3 741872 poptok1
3 1404921 cornl
2 947692 jackson997
2 2447709 turingox
1 23092 malevolent
1 1018104 Partizant
1 1530403 Flangler
1 2332405 Linkkoin
Skoro wiemy już kto był darczyńcą oraz beneficjentem tych wszystkich meritów rzućmy jeszcze okiem jakie tematy zostały docenione
ilość TitleThread
24 MLM - niebezpieczna strategia marketingowa
16 Garść statystyk dotyczących sytemu Meritów z naszego lokalnego subforum...
15 Masternody - czyli jak dużo zarobić, a się nie narobić
13 Czemu nie nagradzamy sie Meritami?
12 System kreacji pieniądza. Czy dotyczy to również bitcoina?
12 [TUTORIAL] Jak poprawić wygląd avatara w mniej niż minutę?
11 Ranking zaufania Trust - jak działa? Czym jest DT i jak nim zostać.
9 Signature campaign
8 [Konkurs] Analiza techniczna - wytypuj cenę BTC i wygraj merit
6 Bezpieczeństwo na giełdzie i rady dotyczące obsługi klienta.
5 #DeleteCoinbase - co się dzieje z Coinbase?
5 Co to jest wydobycie PoW i PoS? Wprowadzenie do masternodów.
5 Czy Rippel to scam? Szokujący artykuł Forbes o XRP!!!
5 Martingale - strategia na ruletkę?
4 Co to jest węzeł (node), pełny węzeł, masternode i Jak na tym zarobić?
4 Częste pytania dotyczące sieci Lightning Network
4 Podstawy Lightning Network - wyjaśnienia, portfele.
4 [Konkus] Wytypuj cenę bitcoina lub rozbaw społeczność (edycja druga)
3 Czy pełna decentralizacja jest konieczna i niezbędna?
3 Nieoficjalna lista (oficjalnych) zasad, wskazówek, FAQ Bitcointalk.org by mprep
3 Porozmawiajmy poważnie o Merit Source.
3 Zainteresowanie kupnem/sprzedażą bitcoin w ujęciu czasowym wg google
2 AGI (127 CMC) nawiązał współpracę z PINGAN (180 mld $ marketcap)
2 Bitcoin i jego cykle - analiza
2 Jak korzystać z Electrum (dla zaawansowanych)
2 Jaki wybrać bank?
2 Myślę, że serwis Bountyhunters.io ma zamiar oszukiwać swoich użytkowników!!!
2 Niemcy - zielone światło dla Bitbond do wydania pierwszych cyfrowych obligacji.
2 TUTORIAL: Jak korzystać z Electrum (dla początkujących)
2 Założyciel Mt.Gox Mark Karpeles skazany na ponad dwa lata. Czy to żart?
2 [Poradnik] Portfele sprzętowe - który wybrać?
1 Ankieta ws. działu alternatywnych kryptowalut
1 Co sądzicie o kryptowalutach prywatnych?
1 Czy merit od źródeł (Merit Sources) powinien być w stałym/ciągłym obiegu?
1 Dane KYC z giełd dostępne na Dark Webie?
1 JP Morgan tworzy własną kryptowalutę !!!
1 Jak otrzymywać powiadomienia o zacytowaniu wypowiedzi lub @wspomnieniu?
1 Nowy portfel Ledger Nano X
1 Spekulacja na newsach alt/btc
1 Sposób na uzyskanie darmowego VPN od Nordvpn
1 Szwajcaria jako pierwsza ztokenizowała nieruchomość na łańcuchu Blockchain !!!
1 UWAGA!!! Złośliwa strona portfela Blockchain.info jako pierwsza w Google Search!
1 W Argentynie można płacić Bitcoinem za transport ... kiedy nastąpi to w polsce ?
Jak widać w tym miesiącu wyjątkowo dużo tematów - aż 43 zostało zauważone przez meritodawców. To doskonała wiadomość, zwłaszcza, że znaczna część z nich to nowe wątki - czyli rozwijamy się!!!
Generalnie marzec jest dla nas wielce chojny - 2x więcej meritów niż w najlepszym miesiącu ever, więcej meritodawców, kilku nowych użytkowników, którzy zauważyli potencjał naszego lokalnego subforum i dorzucili nowe wątki, za co (co należy w tym miejscu zaznaczyć zostali nagrodzeni). Sporo nowych tematów widać w liście wszystkich tematów nagrodzonych w marcu.
Wiem, że ten wątek czytają głownie "stali prenumeratorzy" ale tym razem mam nadzieję, że zawitają tutaj także rodacy, którzy uznawali do tej pory, że na lokala nie ma co wpadać. Kiedy zobaczą, że u nas na prawdę się dzieje może jednak zdecydują się dorzucić od siebie parę słów co jakiś czas i tym samym pomóc w rozwoju naszego forum....