Pages:
Author

Topic: 🔥 Harmony ONE (Binance IEO) Yatırım Süreci Soru - Cevap Tartışma ✅✅ - page 6. (Read 1753 times)

hero member
Activity: 1078
Merit: 696
18M Dolar karşılığı 2.8 milyarlık satış gerçekleşmiş. fiyatsal bazda  dolardan satılmış. Kaynak: https://www.coindesk.com/apple-amazon-alums-behind-sharding-startup-raise-18-million-in-token-sale?hootPostID=8d65051d9af637945f680d4e06334d4b
IEO için 5M Dolar karşılığı ise 1.575 milyarlık satış yapılacak fiyat 0.003175

Özetle %51'in sonucu etkileyeceği bir platformda 23 Milyon dolar para toplanacak ve tokenlerin %65 üstünlüğü takım elinde olacak. Merkeziyetsizlik Huh
Ekip total supply'in %14 ünü borsalarda satsa bile bütün kararların tek sahibi olacak ve tabi ki fiyatsal bazda çok daha aşağıdan toplayarak daha büyük dominance'a sahip olabilecek.

hocam burda hatalar mevcut;

2.8 milyon token 18 milyon dolara satılmış yazmışsın, hesap  0,00642 x 2800000000  = 17976000  (18M dolar) hesap doğru.

Total, 23 milyon toplayacak, 18 milyonu satıldı, %14 ü kaldı. nerde o zaman merkeziyetsizlik kısmı yanlış.

Total supply 12.5 Milyar,  adamlar. 2.8 milyar token'ı 18 milyon dolara satmış, bu habere göre. ki bu çok büyük bir rakam.

12.5 milyarın 2.8 ini,  IEO fiyatının 2 katına satmış oluyor senin rakama göre 0,00642 ki hiç bir fon pre-sale, crowd sale in 2 katı parayı vermez. Bence haberde hesap hatası var.

*Asıl olay %14 de değil %12.5 ,  Merkeziyetsizlik iddiası olan projenin,  Halka satılırken sadece %12.5 unun satılması. Bu oranı ben de çok az buluyorum.
member
Activity: 462
Merit: 42
merhaba, konu başlığı harika bende bir bilgi vermek istedim harmony projesinin biliyorsunuz bountyside var, burada bountyde dağıtılacak toplam rakam 15 bin dolar, dolayısıyla ico katılacak arkkadaşlar çok telaşlanmasın bounty den dolayı bu rakam çok etkileme yapmaz fiyatlara.
member
Activity: 742
Merit: 19
Harmony yine ilgi görecektir büyük ihtimalle.Tabi fazla sermayemiz olmadığından katılmak şu an zor.Belki ileri de olursa.Bnb'nni fiyatı gerçekten muazzam arttı.Buda haliyle 50 bnb almak isteyenler için iyi bir tutar tutuyor.Küçük yatırımcıların alması biraz zor gibi gözüküyor.
Bjk
member
Activity: 71
Merit: 26
Ben binancenin daha fazla kazanmak için bu tür projeleri alıp siteye eklediğini düşünüyorum. IEO süresi boyunca satış yapmadan çok insanların elinde BNB tutup, ticket şu bu gibi sebeplerden yüksek fiyattan BNB satıp IEO bitişi sonrasında ise ucuzdan geri alarak kazandığını düşünüyorum.

Mantıklı düşününce :

IEO dan aldığı pay,
Ticket için sattığı BNB ve buna bağlı alım satım ücretleri, BNB hareketliliği.
IEO bitişi sonrasında herkesin birden BNB satıp fiyatın düşmesi, binancenin ucuzdan BNB alıp bir sonraki IEO için yine pahalıdan BNB satması,
Coin borsaya girmesi ve binancenin x3 x5 x10 artık neyse yapması vs.

Kısacası %100 dilim olarak düşünürsek. %20 Proje, %79 binance, %1 de bizler kazanırız Smiley Kasa hep kazanır mantığı burada da var.

Açık ve net konuşmak gerekirse proje ve projenin fikri kimsenin umrumda değil. proje sahipleri de dahil buna Smiley herkes binanceye girsin elimdeki eth, btc x2 x3 yapsın yeterli kafasında. sizler bilgili insanlarsınız eminim şu projeye benzer proje var mıydı diye sorsam 135 tane aynı özellikte proje sıralarsınız. bir ara Enerji, okul ve borsa projelerinden geçilmiyordu şimdi hepsi diplerde.

legendary
Activity: 2366
Merit: 2594
Chancellor on Brink of Second Bailout for Banks
Fiyat tartışmak yerine projenin işin mantığına ters yanlarını yazayım.

Merkeziyetsiz konsensus vaat ediyorlar fakat..
%51'in başarılı olacağı bir konsensus platformu için takım elinde tutulan token miktarı diğer projelerden daha fazla önem arz ediyor.

Hesaplarsak ön satış aşamasında

18M Dolar karşılığı 2.8 milyarlık satış gerçekleşmiş. fiyatsal bazda 0,00642 dolardan satılmış. Kaynak: https://www.coindesk.com/apple-amazon-alums-behind-sharding-startup-raise-18-million-in-token-sale?hootPostID=8d65051d9af637945f680d4e06334d4b
IEO için 5M Dolar karşılığı ise 1.575 milyarlık satış yapılacak fiyat 0.003175

Özetle %51'in sonucu etkileyeceği bir platformda 23 Milyon dolar para toplanacak ve tokenlerin %65 üstünlüğü takım elinde olacak. Merkeziyetsizlik Huh
Ekip total supply'in %14 ünü borsalarda satsa bile bütün kararların tek sahibi olacak ve tabi ki fiyatsal bazda çok daha aşağıdan toplayarak daha büyük dominance'a sahip olabilecek.

İkinci sıkıntılı husus ise
Bir konsensus protokolü olacaklarını iddia ediyorlar ancak ortada tek bir token var.
Token hem kararlarda etkili olacak hem de şirket hissesi işlevi görecek bu husus sistemin işlemesinde büyük sıkıntılar çıkaracak.
Sistemdeki onaycılara ödeme yapılması için stabil bir coin kullanılmalıydı, kullanıcılardan ödemeler ise hisse tokeni olan token türünden yapılabilirdi. Bu durum aynı zamanda onaycı olarak işlev görecek kimselerin bir süre sonra %51'i zorlamasına, zorlamasa bile kararlarda kendi çıkarlarına yönelik davranmalarına sebep olabilir. Söz konusu bir konsensus platformu olunca eşit dağılımın kesinlikle bozulmaması gerekir.

Bu sıkıntıları çözemezlerse ki çözümü çok zor değil platform amacına hizmet etmeyecek en azından merkeziyetsizlik sadece sözde kalacak gibi görünüyor. Piyasanın genel durumuna göre para kazandırır kazandırmaz bilemem ama uzun vade tutmayı planlıyorsanız bence önemli noktalar bunlar.
hero member
Activity: 1582
Merit: 670
Merak ediyorum şöyle 1-2 milyarlık bir IEO yapsa yine de satışı tamamlayabilecek mi Binance diye. Çok daha iddialı projelerin girmesini isterdim bir test etmek için.
legendary
Activity: 1554
Merit: 1334
*Düzgün post atanlara, bilgilendirici yazanlara merit verilecektir.

Ben de bu konuya merit atmak istedim ama "You have 0 sendable merit (sMerit) which you can send to other people." görüyorum merit atmak isteyince. Bitirmişiz yine meritleri Smiley
Ama mesajını "merit alması gereken konular"a attım, ordan gelir umarım sana  Smiley
hero member
Activity: 1638
Merit: 686
Ben IEO katılımının çekilişle yapılmasını ne kadar doğru buluyorsam, belli bir miktar ve üstünde BNB tutanlara (ki bu miktar gerçekten ciddi bir rakam) ticket vererek çekilişe katmasını da o kadar yanlış buluyorum. Çünkü sistem zaten parası olanı daha da ödüllendiren bir sisteme dönüştü.

dünya genelinde kücük büyük o kadar oyuncunun oldugu ve tamamen kapitalizmin kurallarinin döndügü bu piyasada bunun kadar dogal birsey yok. kapitalizmin ne kadar zalim ve sömürgeci bir sistem oldugu asikar... bunlar tabii tartisilir ama sadece tartismada kalir. bu piyasa öyle bir piyasa iste. yapacak birsey yok. parasi olan kazanir, olmayan evvela para biriktirip kazananlar takimina girmek icin hedef kosar.
hero member
Activity: 840
Merit: 532
Ben 56 satoshiden Matic almıştım fakat bu kadar da yükseleceğini tahmin edemediğim için 120 satoshiden sattım. Şu an 202 satoshi. Hem Bitcoin bazlı hem de dolar bazlı olarak yatırımcısına çok fazla para kazandırmış durumda.. Bu saatten sonra alanın elinde kalır, yeni işlere adım atmak lazım.
hero member
@yenilmez86  Sağlam bilgi içeren post atın, bir iki öngörü yazın teori üretin, herkes okusun faydalansın. çok şişirmeden atın ama. Zaten paralı olanlar ensesi kalın olanlar legendary oluyor, onlar da atar merak etmeyin.

Burdayız baba merit var Smiley   10-15 gün burada tartışacağız olayı. Cheesy  forumda adam başı 200-300 dolar millete ekmek çıkarırsak ne mutlu hepimize.
member
Activity: 1264
Merit: 43
"otto_diesel" arkadaş ters psikoloji uyguluyor bence.
Code:
*Düzgün post atanlara, bilgilendirici yazanlara merit verilecektir.
demiş ama bütün bilgilendirici postları da kendisi atıyor. Meritlerinize sahip çıkın ey ahali Smiley Şaka bir yana ben de bu IEO işinin yakın zamanda patlak vereceğini düşünenlerdenim. Öte yandan Harmany'nin IEO fiyatına göre toplam bounty ödülü de 15k sanırım, çok fazla abanmaya gerek yok onun için. Katılacak olan arkadaşlara başarılar..
full member
Activity: 602
Merit: 118
@barslanhan

hocam haklısın. asıl sıkıntının BNB nin el yakıyor oluşu. fiyatı çok yükseldi. yoksa eskisi gibi 2-3 dolar olsa herkes hold eder tutar. ki bu da iyi bir şey olur.  Dünyada sistem hep bu şekilde, zengin adam yatırımı yapıyor parasını alıyor. Bunlar burada 1000 doları olanları, çok çok zenginlere yedirmemek için ticket sistemini koymuşlar ortaya

Binance da öyle yatırımcılar var ki 5-10 milyon doları kuruş niyetine sayıyorlar, düşün arabistanda sırf 2000 tane petrol prensi var, hepsinin kripto parası vardır.  ABD li zenginleri saymıyorum bile, onların servetleri zaten korkunç boyutlarda.

Buradaki çekiliş sistemi 800 dolar-1000 dolar parası olanı, bu tip zenginlere yedirmemek,  yoksa binance da bir sürü kişi 100k dolar -200k dolar atar IEO lara, nasıl olsa borsada eritirim diye. Ki eritirde, satarsa binance da.

Benim ieo ile isim olmaz ama Otto hocama katılıyorum. Bu tarz ieo Lara parası az olup katılmak isteyenler için bilet olayı mantıklı yoksa parası çok olan süpürür geçer. Ayrıca bu bilet olayında bir mantık daha var. Az az olsun ama çok fazla kişide olsun. Böyle olursa anı hareketi önlemiş olur.
hero member
@barslanhan

hocam haklısın. asıl sıkıntının BNB nin el yakıyor oluşu. fiyatı çok yükseldi. yoksa eskisi gibi 2-3 dolar olsa herkes hold eder tutar. ki bu da iyi bir şey olur.  Dünyada sistem hep bu şekilde, zengin adam yatırımı yapıyor parasını alıyor. Bunlar burada 1000 doları olanları, çok çok zenginlere yedirmemek için ticket sistemini koymuşlar ortaya

Binance da öyle yatırımcılar var ki 5-10 milyon doları kuruş niyetine sayıyorlar, düşün arabistanda sırf 2000 tane petrol prensi var, hepsinin kripto parası vardır.  ABD li zenginleri saymıyorum bile, onların servetleri zaten korkunç boyutlarda.

Buradaki çekiliş sistemi 800 dolar-1000 dolar parası olanı, bu tip zenginlere yedirmemek,  yoksa binance da bir sürü kişi 100k dolar -200k dolar atar IEO lara, nasıl olsa borsada eritirim diye. Ki eritirde, satarsa binance da.
member
Activity: 658
Merit: 42
Graphic Designer
Ben IEO katılımının çekilişle yapılmasını ne kadar doğru buluyorsam, belli bir miktar ve üstünde BNB tutanlara (ki bu miktar gerçekten ciddi bir rakam) ticket vererek çekilişe katmasını da o kadar yanlış buluyorum. Çünkü sistem zaten parası olanı daha da ödüllendiren bir sisteme dönüştü. Yatırımın serbestliğine ve mantığına ters bir durum söz konusu. Ya da miktarlar biraz daha düşük tutulsa ve ona göre katılabileceğimiz fazlar olsa, Mesela bizim gibi fakir girişimciler için,   FAZ-1 - Bonuslu IEO'ya katılmak mümkün olmasın ama işte ne bileyim FAZ 3 gibi artık son satışlardan 3-5 nasiplenebileceğimiz bir sistem geliştirilse hem herkes katılmış olur IEO'lara hem de sadece zenginleri daha zengin yapan bu sisteme de son vermiş olurlar. Benim demek istediğim, mevcut çekilişin hala yanlış olduğudur.
hero member
her gün 23: 59 kayıt alacak   her gğn ben    o saate tutsam   1 saat sonra satsam akşam  tekrar  alsam sıkıntı olur mu  

Matıc'ın ico da market cap 0.003175 x  12600000000 = 40 milyon dolar

Harmony ONE da'  da          0.00263 x 10000000000   = 23 milyon dolar market cap

3175  diğeri 263   aynı mı fiyat  0 mı eksşk sonunda yoksa

Hocam sondaki sıfırlarla ilgili olay şöyle görsel olarak anlatılıyor;

https://www.youtube.com/watch?v=C9xhmhXI1O4

jr. member
Activity: 230
Merit: 9
her gün 23: 59 kayıt alacak   her gğn ben    o saate tutsam   1 saat sonra satsam akşam  tekrar  alsam sıkıntı olur mu  

Matıc'ın ico da market cap 0.003175 x  12600000000 = 40 milyon dolar

Harmony ONE da'  da          0.00263 x 10000000000   = 23 milyon dolar market cap

3175  diğeri 263   aynı mı fiyat  0 mı eksşk sonunda yoksa
hero member
geçen ayki MATIC ile bu ay ki Harmony ONE karşılaştırması;

MATIC ten toplam  10.000.000.000 adet vardı. Çıkış fiyatı  0.00263  Dolar idi.

Harmony ONE dan 12.600.000.000 adet var.   Çıkış fiyatı 0.003175 Dolar.  

Rakamlar birbiriyle eşleşiyor, yani büyük bir çelişme yok. Birinden 1 milyar tane varken diğerinden 100 milyar tane yok, yada biri 0.00263 den çıkarken, diğeri  0.5 dolardan çıkmıyor.  Ben en kötü, paralel performans sergileyeceklerini düşünüyorum.

Matıc'ın ico da market cap 0.003175 x  12600000000 = 40 milyon dolar

Harmony ONE da'  da          0.00263 x 10000000000   = 23 milyon dolar market cap

Dikkat edin market cap diyorum. toplayacağı para değil bu. Ya da değeri değil. çünkü tokenların bir kısmı kilitli oluyor Takıma ait oluyor. Bir kısmı heralde binance a ait oluyor.   Bunlar da dahil o hesaba. Yani kilitli ve borsaya çıkınca satamayacakları tokenlar.

Yani ticketle totalde 5 milyon dolarlık token satışı olacak. Bu da zaten binancedeki hacim içinde kuş kadar bir hacim.

member
Activity: 532
Merit: 12
Burada çok tecrübeli arkadaşlar var ne yaptığını zaten biliyordur. Benim aklıma hiç yatmıyor bu ieo işi. Ne olacağı hiç belli değil. Ne olduğu daha belli olmayan bir tokenin belli bir yere kadar şişirilmesi olarak düşünüyorum. Yatirimci olanlara bol kazanç dilerim
hero member
sözleşmeyi  nerede  imzalıyoruz sadece   hesapta bnb tutmamız mı gerekiyor

önce BNB tutuyorsun, sonrasın o tip onaylama işleri var, 1-2 tıkla, katıldığımı kabul ediyorum tarzı, bunları yapıyorsun. ama bunlar sonra.

en son günmü   link cıkıyor  çeviride 19  unda sözleşme imzalaya bilirisniz diyordu

Sen icoya gireceksen hold et. gerisi sonra.

2 türlü, kabul etme olayı var,

1. si 19 undan itibaren, istediğin zaman kabul'e basacağın token Purchase Agreement. (bu normal sözleşme)

(bunu ticket claim periodun sonuna kadar kabul edebilirsin.)

2. ticketclaim period.  bu ticket - bilet,   istediğini belireteceğin periyot. bu periyot, 27 si ile 29 arası. yani son günlere yakın.
BNB leri saymalarının sonuna doğru sen bunu işaretliyorsun ki, ticket-bilet istediğini görsün sistem, seni hesaba katsın.
jr. member
Activity: 230
Merit: 9
sözleşmeyi  nerede  imzalıyoruz sadece   hesapta bnb tutmamız mı gerekiyor

önce BNB tutuyorsun, sonrasın o tip onaylama işleri var, 1-2 tıkla, katıldığımı kabul ediyorum tarzı, bunları yapıyorsun. ama bunlar sonra.

en son günmü   link cıkıyor  çeviride 19  unda sözleşme imzalaya bilirisniz diyordu
Pages:
Jump to: