evo moja drama se nastavlja hh...
postelao sam 2 kartice i undervoltao ih i sve je super radilo...
onda sam prikopcao drugo napajanje (isto corsair CX750M) i stavio trecu karticu na njega i tu je krenulo sranje. Znaci na drugo napajanje sam spojio trecu karticu i njen molex od risera.
Cijelo vrijeme sam na karticama do sada imao dummy plugove a monitor je bio spojen na integriranu grafiku kako mi komp ne bi bio usporen
Kada sam probao upaliti komp sa trecom karticom samo su se ventovi vrtili ali nikakve slike na monitoru nije bilo...cak se komp restartao par puta sam od sebe na pocetku. Sve sam ugasio i maknuo trecu karticu i dodatno napajanje i probao upaliti komp sa prijasnje 2 kartice, pa samo sa jednom, pa onda i samo sa integriranom ali je monitor bio u sleep modu cijelo vrijeme.
Od tada vise nemam nikakve slike na integriranoj grafici. Komp radi ok kada monitor spojim na jednu od kartica ali integrirana je mrtva i nema je u device manageru. Probao sam bios postavke vratit na tvornicke vrijednosti ali bez ikakvog efekta.
Pretpostavio sam da je mozda problem u powered riseru...kojeg sam btw dosta platio. Kada sam gledao pinove na njemu primjetio sam da su dva pina spojena komadicem lema(mozda je samo ostatak paste jer se ful lako dalo skinuti s noktom). Kartica koja je bila spojena radi ok preko drugog risera(bez molexa) a ovog se ne usudim ni probavat da ne bi jos nesto otislo.
Moje pitanje je... da li je sigurno taj riser uzrokovao sranje ili mozda nisam smio spajati molex od graficke na sekundarno napajanje jer sam citao po forumima o tome i neki kazu da se svi molexi sapajaju na primarno napajanje dok rugi kazu da je svejedno a treci da se uvijek spaja molex na napajanje na kojem je spojena kartica.