Author

Topic: Hrvatski (Croatian) - page 134. (Read 356784 times)

hero member
Activity: 630
Merit: 500
February 28, 2014, 01:12:18 PM
Sa stokom se ne postupa kao sa ljudima, stoko ...
substrata dok je ovako velika cijena ipak svojim prijateljima koje si uvuka u BTC savjetuj da ga prodaju,barem kratkoročno
http://www.bbc.com/news/technology-25233230
http://news.yahoo.com/mtgox-bitcoin-exchange-files-bankruptcy-protection-095204460.html

itd nije problem šta je mtgox otiša u stečaj(to sam zna i prije 20 dana) Problem su izjave FED-a da ga je nemoguče kontrolirat osim da ga stave izvan zakona za svoje građane.
A to ti znače da bi njihove službe pratile i u roku par sekundi doznali sve račune mjenjačnica i kad bi ameri i izvan granice promjenili BTC u $ lova bi im se zapljenila.A to je FBI nešto najdraže kad pljeni đabe lovu.Nije problem u BTC nego nemoj vjerovat amerikancima kad je besplatna lova u pitanju.Pa napali su i pobili 100000 tisuča ljudi u iraku za ništa.
legendary
Activity: 1288
Merit: 1043
:^)
February 28, 2014, 01:03:33 PM
Sa stokom se ne postupa kao sa ljudima, stoko jedna ... kad budes zasluzio drugaciji nastup onda ces ga i dobiti. Nisam ti ja jadnik koji mora biti
fin i nasmijan sa klijentima (iako bi ih najradije poslao u PM) jer inace nece dobiti platu niti si ti i slicni tebi dobrodosli ovdje. Ja nemam ni najmanje
najmeru previse se sprijateljiti sa vama a tebi ako smeta ovo sto pisem fino mrsssssss nazad u debilanu iz koje si dosao ... mene neces maknuti sa
ovoga foruma, to je sigurno.
sr. member
Activity: 365
Merit: 250
February 28, 2014, 12:19:57 PM
neuki puk treba nauciti/ posavjetovati / obuciti kako i sta se radi pa i na ustrb toga da "vama" malo manje ostane no sa time cemo imati stabilniji koin zvao se on pas, macka ili ronnin coin

Neuki puk ne hebe uopce ukoliko nisi neki autoritet tipa politicar, biznismen, mediji ili u novije vrijeme celebrity. Pa sta ti mislis da ja nisam lokalnu
ekipu probao ubaciti u cryptocoine? Skoro sam godinu dana bacio na pricanje zasto i kako a reakcija je bila od smijeha do evo sada ljubomore jer ja
imam brdo para a oni i dalje krpaju situaciju iz mjeseca u mjesec. I misle da je sada kasno za uletiti u ne samo BTC vec bilo koji cryptocoin jer njima
je nepojmljivo da bi BTC mogao ici na 10,000 USD i vise ... jednako kako im je bilo nepojmljivo da moze ici sa 10 USD na preko 100 USD. Kada se
to desilo e onda je prica bila "PRODAJ SVEEEEEEE nema sanse da ide jos gore, ma to je prijevara, to ce umrijet za mjesec dana" i tako dalje. I sada
ti od mene ocekujes da im po barem 10-ti puta objasnjavam da ce BTC-a biti ne vise od 21 milion a fiat valute koliko ekipa u HNB odluci da stampa
i na koji nacin to sve funkcionira? Pa nije situacija da ja sutim jer hocu da meni ostane vise, situacija je da cu ja imati vise jer oni ne slusaju kao
sto i ti neces slusati.

Tu si na forumu koji postoji godinama i na kojem se skuplja moglo bi se reci radikalna intelektualna elita, sve to sto te zanima je vec barem nekoliko
puta raspravljeno pa fino ako te bas zaista zanima trazi sam. Ja ti necu iz principa servirati kvalitetno znanje u pet minuta, u formatu koji tebi pase.
Blabla, odijelo ne cini covjeka. Samo zato sto si cuo, tako je cuo, za bitcoin godinu dana prije od drugih, mislis da si boga za bradu uhvatio. Jadno.

Aha, ti mislis da sam ja bio prosjecan lik na ulici sve dok nisam cuo za Bitcoin. A cuj, misli sta hoces, da si glup to je ocito jer ne shvatas bit teksta.

Nisam ja Boga uhvatio za bradu vec vrecu sa novcem.  Cheesy
zato sto sa svojim nastupom prema drugima jedes previse govana da bi bio bilo sto osim prosjeka...
legendary
Activity: 1178
Merit: 1014
Hodling since 2011.®
February 28, 2014, 10:13:09 AM
E sad sam se sjetio mozda nebi bilo lose da nam se sad pridruzi Mislav Bago.
legendary
Hodling since 2011.®
February 28, 2014, 10:08:17 AM
Izasli novi beta driveri 14.2
Meni na r9 290 na win 7 64 rade nesto bolje nego svi do sada
Dobro je znati, hvala na infou. Vrijednija informacija od svih na zadnje dvije stranice.
legendary
February 28, 2014, 10:03:05 AM

Recimo mob, pa ja ga uopce nemam evo vec 4 godine! Sada ti mozes misliti sta god hoces ali
ja te evo molim da probas bez moba recimo mjesec dana, da uocis kolika je prvenstveno mentalna snaga potrebna danas da covjek uopce funkcionira
mjesec dana u takvim uslovima, okruzen vecinom koja je manje ili vise totalno odlepila na mob Na kojima si jos preslab, ajd' napisi. Bez cega to sve ti
ne bi mogao u roku od mjesec dana, daj listu pa cu ti objasniti zasto imam stav kakav imam.
jebiga i ja bi bez moba ali kod nas su skupe kamene ploče i ko če klesati slova na kamen, a i brate to je teško za dostavljat.Da sad idem kupit ono kako se zove pantograf ili sl. za klesanje poruka na kamen i nebi baš hvala ti.a vjerovatno bi me i dostavljač poslao kvragu.

Mozes ti pokusavati biti saljiv ali to ne mijenja stvar uopce, uhvatio si se mobitela i ne mozes ga ispustiti iz ruke. Nije bitno koji i kakav razlog ces
ti navesti kao opravdanje za takvu situaciju, vec si izmanipuliran a bit ce i gore jer "dobrih" razloga za prihvatiti sljedece okove ce biti jos vise. A ti
fino uhvati jos jace i nepustaj ni pod koju cijenu, bas kao majmun u http://www.youtube.com/watch?v=YAy8LUmXPmo

evo ja se odričem ne do kraja mjeseca nego do kraja života
Kokaina,heroina,LSD,amfetamina i ostalih psiho tabletica
ako se ti toga ostaviš skidam kapu,nemoj lagati po pisanju ovdje odmah ču znati da lažeš

To sto ti znas je skoro pa nebitno.
hero member
February 28, 2014, 09:42:29 AM
Ti i slicni radite meni i osobama do kojih je meni stalo o glavi a ja bih trebao biti kuš ... i to na Bitcoin forumu, koji kao i sam Bitcoin vode ljudi kojima
sam ja mnogo slicniji nego ti i tebi slicni. Pa ti si dosao kod nas "u kucu" a ne mi kod tebe, debilu hebeni koji je ovdje radi zarade i samo radi zarade.
Daj prodaj BTC i radi spread trade sa Kn ili USD, pa ne glumi Bitcoinera kada to nisi. Sutra ce ti doci krim-policija na vrata i sta ces onda, jado jadna?
o čemu ovaj trabunja,može li mi netko prevesti na hrvatski jezik ili njemu sličan.
hero member
February 28, 2014, 09:39:01 AM

Recimo mob, pa ja ga uopce nemam evo vec 4 godine! Sada ti mozes misliti sta god hoces ali
ja te evo molim da probas bez moba recimo mjesec dana, da uocis kolika je prvenstveno mentalna snaga potrebna danas da covjek uopce funkcionira
mjesec dana u takvim uslovima, okruzen vecinom koja je manje ili vise totalno odlepila na mob Na kojima si jos preslab, ajd' napisi. Bez cega to sve ti
ne bi mogao u roku od mjesec dana, daj listu pa cu ti objasniti zasto imam stav kakav imam.
jebiga i ja bi bez moba ali kod nas su skupe kamene ploče i ko če klesati slova na kamen, a i brate to je teško za dostavljat.Da sad idem kupit ono kako se zove pantograf ili sl. za klesanje poruka na kamen i nebi baš hvala ti.a vjerovatno bi me i dostavljač poslao kvragu.

evo ja se odričem ne do kraja mjeseca nego do kraja života
Kokaina,heroina,LSD,amfetamina i ostalih psiho tabletica
ako se ti toga ostaviš skidam kapu,nemoj lagati po pisanju ovdje odmah ču znati da lažeš
legendary
February 28, 2014, 09:26:04 AM
@ Ronnin

Uzaludno je na tebe i slicne trositi vrijeme ali evo da probam pomoci, posto jos nisam dosao u fazu da me apsolutno zaboli ona stvar za druge. Nisi
se ti dovoljno odmaknuo od krda, razlog zasto si ovdje je jedan i samo jedan a to je zarada. Pohvalno je da da si za razliku od vecine uocio da posao
sa cryptosima moze donijeti laku i finu dodatnu zaradu ali to je i jedina razlika izmedju tebe i vecine. Da bi se ti i ja razumijeli ti bi morao da poradis
na jos jako puno podrucja i distanciras se od vecine. Recimo mob, pa ja ga uopce nemam evo vec 4 godine! Sada ti mozes misliti sta god hoces ali
mjesec dana u takvim uslovima, okruzen vecinom koja je manje ili vise totalno odlepila na mob (zali Boze ove nove generacije, kakvi su to roditelji
maaaajko mila!). Ali evo ja vec znam da ti to ne mozes ... znaci preslab si na tom podrucju. Na kojima si jos preslab, ajd' napisi. Bez cega to sve ti

majko moja substrata ti si gori nego jebeni jehovini svjedoci.dobro kupija si btc ili šta več.pa pobogu zadrži to za sebe spremi u čarapu i jedi konzerve i koristi  nokiu 3110 a pusti nas da se igramo sa svojim iphonom i 4 i 5 i note3.

Ti i slicni radite meni i osobama do kojih je meni stalo o glavi a ja bih trebao biti kuš ... i to na Bitcoin forumu, koji kao i sam Bitcoin vode ljudi kojima
sam ja mnogo slicniji nego ti i tebi slicni. Pa ti si dosao kod nas "u kucu" a ne mi kod tebe, debilu hebeni koji je ovdje radi zarade i samo radi zarade.
Daj prodaj BTC i radi spread trade sa Kn ili USD, pa ne glumi Bitcoinera kada to nisi. Sutra ce ti doci krim-policija na vrata i sta ces onda, jado jadna?

http://www.plus500.com/Instruments/BTCUSD <--- tu ti je mjesto, sve 100% legala ... mani se BTC-e ili gdje vec sada trejdas, to je jako opasno!
hero member
February 28, 2014, 05:26:45 AM
Evo te cijena na stampu upravo demantirala 580+ zelena sviječica od 1000 btc-a
Vidi vraga šta sam ja napisa u roku 48 sata prošlo je 24 sata. pao je  na 560$,
vidimo ujutro šta će biti.Samo najgore je šta neznam kad padne na tih 500-530$ hoče li ići cijena gori ili doli .
legendary
Hodling since 2011.®
February 28, 2014, 04:33:46 AM
Ovo sve više liči na dan u saboru.
member
Activity: 110
Merit: 10
February 28, 2014, 03:45:37 AM
eto ja kako dezurni kreten koji se veseli svake veceri isplate sa poola ponizno te molim da mi obajsnis zasto bi cuvao btc a moja pitanja su ti moji argumenti zasto ih prodajem
Gle nebus nikad imao para ko likovi koji su poceli majnat 2010 ili kupili btc po 1$ ali neki plan si mozes slozit da kupis i iphone i platis struju i sacuvas par btc za dane kada on bude 10k usd ROTFL

Lako je biti pametan retrogradno, kad vec znas sta se desilo, ali budi pametan u real-time. Meni seres kako ja ne zelim pomoci a smijes se na MAX,
to je samo coin za zaradjivanje vise BTC ili kako si vec rekao. Pa ne vrijedi meni pisati nadugacko i nasiroko ili linkati na tekstove kao sto je recimo
http://www.caseyresearch.com/cm/going-global-2014 kad si ti glup pa neces tamo procitati "diversify, diversify, diversify—across different countries,
brokers, exchanges, currencies, banks, and asset classes" ili ces cak i doci do kraja stranice (tamo to pise) ali ces za pola sata to zaboraviti. Tko je
glup ne budi mu drug, kako sam prije napisao. Evo ja cu modificirati tvoj tekst u "Gle nebus nikad imao para ko likovi koji su poceli majnat 2014 ili
kupili MAX po 1$" a ti ces uciniti sta? Otici kupiti MAX za BTC ili ne dumpat bas sve MAX koje si iskopao? Totalno sumnjam u to ... da si ti bio u BTC
te 2010. ti bi uradio isto sto sad radis sa coinima koje kopas, vecinu ili sve bi dumpao kao sto je i vecina tih za koje ti mislis da su sada bogati jer su
kopali BTC 2010. uradili i sada imaju nesto sitno ili mozda nista! Ocito je sta je bio los deal 2010. ali ti i vecina sada radite taj isti los deal. Mozda nece
biti nista od MAX ali poanta diversifikacije nije u tome da zaradis na bas svemu u sta si ulozio, poanta je da ne izgubis sve ako stvari krenu na losije!

http://www.youtube.com/watch?v=cwUYyxwWEoY

Moguce je da jednoga dana BTC bude 10,000 USD ali da za tih gomilu USD ne mozes kupiti ni kilu banana. Tako da bolje se prestanite ismijavati na
cifre i naucite kako stvari funkcioniraju. Ako ti ono sto je napisano do sada tu na forumu, na Internetu i opcenito ne moze pomoci e onda hebiga ...

Tvoju bolest bi nazvao zaludjenost prividnog bogatstva ko je zasnovana na polu legalnom rabotom a da bih imao vise i jos vise pokusavas tematski neprlikladnim stivom tipa Furlan & Co objasniti kako ti kazes "stoci sitnog zuba" da zapravo radi za tebe a samo zato da bi ti opet imao vise.

Ovu gore recenicu procitaj vise puta i dobro razmisli !!!!

link na knjigu koja kosta samo 99 buksa nepredstavlja nista pametno niti revolucionarno  nego samo jos jedan pokusaj zarade na i po formuli  Furlan & Co, smjesno je vidjeti teme knjige a jedna je od njih kako otvoriti offshore kompaniju iliti kako uzeti drzavljanstvo a sve opet kako bi se zaobisao zakon, porez i ostala davanja koja te zapravo stite da bih javno mogao pokazati kako si uspio. netko pametan je rekao " nema legalnijeg nacina postati bogat nego imati firmu i placati porez"

Ovu gore recenicu procitaj vise puta i dobro razmisli !!!!

da se razumijemo ja kao poduzetnik uvijek pokusavam platiti manje no nesto ipak mora ici knjima tj drzavi ............

Da krenemo od pocetka i sa jasnim cinjenicama:

moje ime je atila imam 40+ godina i vlasnik sam 2 dvije firme koje su usko vezane uz IT, finacije sam naucio silom prilika i jos uvijek ih mrzim dan danas ali zato placam ljude koji su to studirali i koji me savjetuju

minirati sam probao prije 5 godina kada je btc bio ostvarljiv ca CPU masinama no nisam uspio prepoznati priliku i odustao sam , vratio sam se prije nepunih 8 mjeseci kada sam primjetio da se situacija mice prema gore

danas imam farmu koja ima 50Mh scrypa i cca 2 TH SHA sve to me kostalo do sada cca 30k € i momentalno imam zaradu od nekih 20k € i nekih 25 BTC-a u carapi

tih 25 BTC-a nadopunjavam  ili smanjujem zavisi od moje intuicije i cijene koje sam sebi odredio a ne na osnovu stiva koje ti i tvoji pobornici promoviraju naravno anonimno kako ce biti bolje i kako cemo svi mi biti bogati do bola, naime svaki covjek ima svoju cijenu i strah od gubitka, posto je ljudska psiha malo jebenija stvar od knjiga i linkova (kojima nas ti uredno hranis ) koji nam negovore nista revolucijonarno niti nesto sto mi vec nismo vidjeli ili procitali

primaran posao mi je moja firma i moj business koji ce uvijek ostati kao takav bio btc 1000 ili 10000 buksa

zasto tako razmisljam pa jednostavno zato sto imam svoju cijenu i sto nezelim riskirati toliko koliko ti navodno riskiras i jos sa svojim NE argumentima pokusavas i ostali dio puka ubaciti u jos vece nevolje (citaj dugove) zato ? zato da bi tecaj ostao stabilan ili isao na gore a da bi ti jos vise zaradio

sa takvim postupcima ponizavas nas koji zapravo radimo za tebe i tvoje istomisljenike i jos nas vrijedjas tipa budale stoka sitnog zuba idt. molim za malo postovanja !

misljenja sam da se i nema nesto previse nauciti od prepotentne osobe koja stvar vidi samo sa jedne strane a za kvalitenu diskusiju su potrebni ljudi koji imaju svoje ja i svoje zasto i zato a ti to ocito nemas

"mali" ljudi su sretni sto mogu prodati nesto i od toga zaraditi neku paru sa strane i sigurno razmisljaju kako bi bilo ljepo da imaju par btc-a u carapi no prezaduzeni su i podizali su kredite da bi napravili farmice i ti ih sada tu jebes sa nikakvim dokazima da idu sebe i svoje familije uvaljivati u jos veci rizik a opet na osnovu toga da btc nebi pao pa da ti imas vise ....srami se

sve to ovo pisem da vidis kako razmislja covjek koji je tipicni poduzetnik a ne navodno mesetar, znalac  (ti) koji zna sto radi i kako to ide prikrivajuci svoj cilj na osnovu cinjenica kojih nema i gazenja "malih" ljudi i uvaljivanja istih u jos vece minuse i probleme

za kraj nisi mi odgovorio niti problizno na jedno od mojih postavljenih pitanja u prijsnjem poslu !?
netrazim od tebe da mi otkrijes tajnu kako postati bogat u x dana (meni dovoljno ovo sto imam ) nego da jednostavno odgovoris na moja pitanja

PS.  svaku vecer idem spavati sa smjeskom na licu kada vidim isplatu no kod tebe je strepnja i u snu i vjerovatno ti je i mob namjesten da te notificira kada cijena ide gore ili dole a ja svoj sa veliki uzitkom ugasim i okrenem se mojoj toploj Barici i usnijem san sa mislju "sutra je novi dan a na navecer opet i opet i opet isplata"  Grin
hero member
February 27, 2014, 09:45:26 PM
majko moja substrata ti si gori nego jebeni jehovini svjedoci.dobro kupija si btc ili šta več.pa pobogu zadrži to za sebe spremi u čarapu i jedi konzerve i koristi  nokiu 3110 a pusti nas da se igramo sa svojim iphonom i 4 i 5 i note3.
legendary
February 27, 2014, 08:59:31 PM
eto ja kako dezurni kreten koji se veseli svake veceri isplate sa poola ponizno te molim da mi obajsnis zasto bi cuvao btc a moja pitanja su ti moji argumenti zasto ih prodajem
Gle nebus nikad imao para ko likovi koji su poceli majnat 2010 ili kupili btc po 1$ ali neki plan si mozes slozit da kupis i iphone i platis struju i sacuvas par btc za dane kada on bude 10k usd ROTFL

Lako je biti pametan retrogradno, kad vec znas sta se desilo, ali budi pametan u real-time. Meni seres kako ja ne zelim pomoci a smijes se na MAX,
to je samo coin za zaradjivanje vise BTC ili kako si vec rekao. Pa ne vrijedi meni pisati nadugacko i nasiroko ili linkati na tekstove kao sto je recimo
http://www.caseyresearch.com/cm/going-global-2014 kad si ti glup pa neces tamo procitati "diversify, diversify, diversify—across different countries,
brokers, exchanges, currencies, banks, and asset classes" ili ces cak i doci do kraja stranice (tamo to pise) ali ces za pola sata to zaboraviti. Tko je
glup ne budi mu drug, kako sam prije napisao. Evo ja cu modificirati tvoj tekst u "Gle nebus nikad imao para ko likovi koji su poceli majnat 2014 ili
kupili MAX po 1$" a ti ces uciniti sta? Otici kupiti MAX za BTC ili ne dumpat bas sve MAX koje si iskopao? Totalno sumnjam u to ... da si ti bio u BTC
te 2010. ti bi uradio isto sto sad radis sa coinima koje kopas, vecinu ili sve bi dumpao kao sto je i vecina tih za koje ti mislis da su sada bogati jer su
kopali BTC 2010. uradili i sada imaju nesto sitno ili mozda nista! Ocito je sta je bio los deal 2010. ali ti i vecina sada radite taj isti los deal. Mozda nece
biti nista od MAX ali poanta diversifikacije nije u tome da zaradis na bas svemu u sta si ulozio, poanta je da ne izgubis sve ako stvari krenu na losije!

http://www.youtube.com/watch?v=cwUYyxwWEoY

Moguce je da jednoga dana BTC bude 10,000 USD ali da za tih gomilu USD ne mozes kupiti ni kilu banana. Tako da bolje se prestanite ismijavati na
cifre i naucite kako stvari funkcioniraju. Ako ti ono sto je napisano do sada tu na forumu, na Internetu i opcenito ne moze pomoci e onda hebiga ...
member
Activity: 101
Merit: 10
no avatar for now
February 27, 2014, 08:09:28 PM
Skidam cgminer 3.7.2 s ck i fali dosta fajlova, citam nesto da je maka suport scrypta. Ima netko slucajno trusted izvor cgminera ili mi se ostaje prebacit na sgminer ?

Novi cgminer,ako ste radili update, nema više support za grafe (dakle ne samo Scrypt, nego uopće nema support više za FPGA, samo ASIC.

Uzmite neki fork cgminera koji to još ima ili prijeđite na drugi alat.

legendary
February 27, 2014, 07:19:12 PM
neuki puk treba nauciti/ posavjetovati / obuciti kako i sta se radi pa i na ustrb toga da "vama" malo manje ostane no sa time cemo imati stabilniji koin zvao se on pas, macka ili ronnin coin

Neuki puk ne hebe uopce ukoliko nisi neki autoritet tipa politicar, biznismen, mediji ili u novije vrijeme celebrity. Pa sta ti mislis da ja nisam lokalnu
ekipu probao ubaciti u cryptocoine? Skoro sam godinu dana bacio na pricanje zasto i kako a reakcija je bila od smijeha do evo sada ljubomore jer ja
imam brdo para a oni i dalje krpaju situaciju iz mjeseca u mjesec. I misle da je sada kasno za uletiti u ne samo BTC vec bilo koji cryptocoin jer njima
je nepojmljivo da bi BTC mogao ici na 10,000 USD i vise ... jednako kako im je bilo nepojmljivo da moze ici sa 10 USD na preko 100 USD. Kada se
to desilo e onda je prica bila "PRODAJ SVEEEEEEE nema sanse da ide jos gore, ma to je prijevara, to ce umrijet za mjesec dana" i tako dalje. I sada
ti od mene ocekujes da im po barem 10-ti puta objasnjavam da ce BTC-a biti ne vise od 21 milion a fiat valute koliko ekipa u HNB odluci da stampa
i na koji nacin to sve funkcionira? Pa nije situacija da ja sutim jer hocu da meni ostane vise, situacija je da cu ja imati vise jer oni ne slusaju kao
sto i ti neces slusati.

Tu si na forumu koji postoji godinama i na kojem se skuplja moglo bi se reci radikalna intelektualna elita, sve to sto te zanima je vec barem nekoliko
puta raspravljeno pa fino ako te bas zaista zanima trazi sam. Ja ti necu iz principa servirati kvalitetno znanje u pet minuta, u formatu koji tebi pase.
Blabla, odijelo ne cini covjeka. Samo zato sto si cuo, tako je cuo, za bitcoin godinu dana prije od drugih, mislis da si boga za bradu uhvatio. Jadno.

Aha, ti mislis da sam ja bio prosjecan lik na ulici sve dok nisam cuo za Bitcoin. A cuj, misli sta hoces, da si glup to je ocito jer ne shvatas bit teksta.

Nisam ja Boga uhvatio za bradu vec vrecu sa novcem.  Cheesy
sr. member
February 27, 2014, 07:08:12 PM
da bi se balon održao apsolutno svaki dan netko mora uplatit 2 miljona dolara pri cijeni BTC od 550$ a pri cijeni od 1100$ 4 miljona dolara
I to pod uslovom da apsolutno nitko od trenutnih posjednika BTC ga ne proda i povuče novce iz mjenjačnica.

To je teorija koju su neki poceli prodavati ovdje na forumu nedavno ... koja naravno nema nikakve veze sa situacijom na terenu iz prostog razloga
sto ne prodaju bas svi BTC koje su iskopali za USD cim im dodje deposit iz poola. Posto BTC kopa uglavnom ekipa koja je u Bitcoinu long-term, to
sto sada cijena ne moze gore je uzrokovano altcoinima. Masa ljudi je prestala kopati BTC i sada su u DOGE ili sta vec, a posto nema DOGE/USD niti
itko iole normalan holda DOGE long-term situacija je jasna = DOGE > BTC > USD > plati racune za struju ili sta vec. Drugim rijecima, ta ista ekipa
koja je u kopanju samo zato da dodje do USD, kuna ili cega vec (ne cuvaju cryptocoine) opterecuju ne samo altcoine koje kopaju vec i BTC. Oni su
ti koji samo dumpaju a kazna za to ce biti ostao jadan i glup a BTC na 10,000 USD jednoga dana ... pa onda se idi ubij jer si fulao priliku zivota da
bi dosao do sitnih para, kupio iPhone 5 ili neku slicnu glupost kojoj cijena long-term pada!

Stoka sitnog zuba ce zauvijek ostati siromasna jer uglavnom ulaze u ono cemu vrijednost pada. Za razliku od njih, ljudi koji znaju posao ulazu prvo
u ono cemu vrijednost najvjerojatnije nece pasti vec eventualno cak otici gore (zlato, srebro, dijamanti, Van Gogh slike, itd.) a ako ostane para onda
se kupuju gluposti tipa jahte i avioni. Sta vi mislite da je neki tamo šeik glup sto kupuje mobitel optocen zlatom i dijamantima za 50,000 USD i slicno?
On to kao kupuje da se kurči okolo? Hahaha pa on konta da tehnologiji cijena pada i da ce tehnologija u tom mobitelu vrijediti skoro pa nista za 5+
godina ali zlato i dijamanti pa limited serija od 100 takvih mobitela a on ima 1 ili 2 ...

Vecina nema puno para, nece ih nikada imati. To znaci da ne mozes postati iznimno bogat u kratkom vremenu ako radis ono sto radi vecina!
Iznimno bogat mozes postati na dva nacina. Ili zaradis mnogo vise od vecine ili sacuvas ono sto imas kada vecina izgubi sve ili skoro sve sto ima.

"At a time when overindebted governments are making increasingly desperate grabs for their citizens' money, keeping all your assets invested in
one country—and denominated in one currency—is a very bad idea." http://www.caseyresearch.com/cm/going-global-2014 napisano za Amere ali
svakako korisno za procitati (no morate kupovati knjigu za 99 USD, sve sto je bitno je vec napisano ili se da naslutiti o cemu je rijec).

Ok ima smisla........

ajmo pretpostaviti da sam totalni amater ,neznalica, tuduk zeljan samo miniranja i brze zarade da bih si mogao kupiti iphone 5 i platiti struju

razlozi da pocnem razmisljati u tvome smjeru mi moraju dati odgovore na  sljedeca pitanja / konstatacije ;

- tko to garantira da ce btc biti jednog dana preko recimo 1000$ (bio je jednom da )
- tko moze garantirati ce biti preko 10000$
- tko garanitira da se sutra nece sve pogasiti i sve ostati samo jedna nekima ljepa malo vise njih gorka uspomena potrosenog vremena
- koji su to vasi (vi koji zagovarate 10k cijenu u x dana, mjeseci godina..) argumenti da se isplati zadrzati btc u waletu
- tko kaze da ovo nije samo test a kako bi doslo nesto novo i to novo ce biti ono pravo
- koji su to pokazatelji koji govore da cu si zabiti cavel u glavu ako necuvam btc u carapi
- kada bi se to /taj magicni skok trebao desiti da se odem baciti sa nekog mosta zato sto ih nisam cuvao
- koji su to pokazetelji koji govore da ce cijena ici na gore

- tko garantira da USA,Nasa,CIA,banke, centrlne banke, vlade jednoga dana nece narediti ISP providerima da to sve pogase jer polako ali sigurno im oduzimamo jebeni dio poreznog kolaca a znamo jako dobro kako drzavna tijela reagiraju kada im krades vrhnje jel da ?

Pitanje glavno:

Koji je razlog zadrzati a ne odmah prodati i uzivati sada u dodatno zaradjenom novcu ?

sve su to pitanja "malog" covjeka koji pomalo minira i stvara si neku dodatnu zaradu a pomalo i razmislja   kada ce biti , zasto nisam i sta ce biti kada ce biti .......

sr. member
February 27, 2014, 07:02:19 PM

sto i ti neces slusati.

legendary
February 27, 2014, 06:53:37 PM

sto i ti neces slusati.

legendary
Hodling since 2011.®
February 27, 2014, 06:26:40 PM
da bi se balon održao apsolutno svaki dan netko mora uplatit 2 miljona dolara pri cijeni BTC od 550$ a pri cijeni od 1100$ 4 miljona dolara
I to pod uslovom da apsolutno nitko od trenutnih posjednika BTC ga ne proda i povuče novce iz mjenjačnica.

To je teorija koju su neki poceli prodavati ovdje na forumu nedavno ... koja naravno nema nikakve veze sa situacijom na terenu iz prostog razloga
sto ne prodaju bas svi BTC koje su iskopali za USD cim im dodje deposit iz poola. Posto BTC kopa uglavnom ekipa koja je u Bitcoinu long-term, to
sto sada cijena ne moze gore je uzrokovano altcoinima. Masa ljudi je prestala kopati BTC i sada su u DOGE ili sta vec, a posto nema DOGE/USD niti
itko iole normalan holda DOGE long-term situacija je jasna = DOGE > BTC > USD > plati racune za struju ili sta vec. Drugim rijecima, ta ista ekipa
koja je u kopanju samo zato da dodje do USD, kuna ili cega vec (ne cuvaju cryptocoine) opterecuju ne samo altcoine koje kopaju vec i BTC. Oni su
ti koji samo dumpaju a kazna za to ce biti ostao jadan i glup a BTC na 10,000 USD jednoga dana ... pa onda se idi ubij jer si fulao priliku zivota da
bi dosao do sitnih para, kupio iPhone 5 ili neku slicnu glupost kojoj cijena long-term pada!

Stoka sitnog zuba ce zauvijek ostati siromasna jer uglavnom ulaze u ono cemu vrijednost pada. Za razliku od njih, ljudi koji znaju posao ulazu prvo
u ono cemu vrijednost najvjerojatnije nece pasti vec eventualno cak otici gore (zlato, srebro, dijamanti, Van Gogh slike, itd.) a ako ostane para onda
se kupuju gluposti tipa jahte i avioni. Sta vi mislite da je neki tamo šeik glup sto kupuje mobitel optocen zlatom i dijamantima za 50,000 USD i slicno?
On to kao kupuje da se kurči okolo? Hahaha pa on konta da tehnologiji cijena pada i da ce tehnologija u tom mobitelu vrijediti skoro pa nista za 5+
godina ali zlato i dijamanti pa limited serija od 100 takvih mobitela a on ima 1 ili 2 ...

Vecina nema puno para, nece ih nikada imati. To znaci da ne mozes postati iznimno bogat u kratkom vremenu ako radis ono sto radi vecina!
Iznimno bogat mozes postati na dva nacina. Ili zaradis mnogo vise od vecine ili sacuvas ono sto imas kada vecina izgubi sve ili skoro sve sto ima.

"At a time when overindebted governments are making increasingly desperate grabs for their citizens' money, keeping all your assets invested in
one country—and denominated in one currency—is a very bad idea." http://www.caseyresearch.com/cm/going-global-2014 napisano za Amere ali
svakako korisno za procitati (no morate kupovati knjigu za 99 USD, sve sto je bitno je vec napisano ili se da naslutiti o cemu je rijec).

Ok ima smisla........

ajmo pretpostaviti da sam totalni amater ,neznalica, tuduk zeljan samo miniranja i brze zarade da bih si mogao kupiti iphone 5 i platiti struju

razlozi da pocnem razmisljati u tvome smjeru mi moraju dati odgovore na  sljedeca pitanja / konstatacije ;

- tko to garantira da ce btc biti jednog dana preko recimo 1000$ (bio je jednom da )
- tko moze garantirati ce biti preko 10000$
- tko garanitira da se sutra nece sve pogasiti i sve ostati samo jedna nekima ljepa malo vise njih gorka uspomena potrosenog vremena
- koji su to vasi (vi koji zagovarate 10k cijenu u x dana, mjeseci godina..) argumenti da se isplati zadrzati btc u waletu
- tko kaze da ovo nije samo test a kako bi doslo nesto novo i to novo ce biti ono pravo
- koji su to pokazatelji koji govore da cu si zabiti cavel u glavu ako necuvam btc u carapi
- kada bi se to /taj magicni skok trebao desiti da se odem baciti sa nekog mosta zato sto ih nisam cuvao
- koji su to pokazetelji koji govore da ce cijena ici na gore

- tko garantira da USA,Nasa,CIA,banke, centrlne banke, vlade jednoga dana nece narediti ISP providerima da to sve pogase jer polako ali sigurno im oduzimamo jebeni dio poreznog kolaca a znamo jako dobro kako drzavna tijela reagiraju kada im krades vrhnje jel da ?

Pitanje glavno:

Koji je razlog zadrzati a ne odmah prodati i uzivati sada u dodatno zaradjenom novcu ?

sve su to pitanja "malog" covjeka koji pomalo minira i stvara si neku dodatnu zaradu a pomalo i razmislja   kada ce biti , zasto nisam i sta ce biti kada ce biti .......

potpisujem ,svaka cast
TLDR. Vrati se za godinu dana pa me podsjeti da zajedno pročitamo ovo sve. Mogu se okladit da će tada biti smiješno.
Jump to: