eto ja kako dezurni kreten koji se veseli svake veceri isplate sa poola ponizno te molim da mi obajsnis zasto bi cuvao btc a moja pitanja su ti moji argumenti zasto ih prodajem
Gle nebus nikad imao para ko likovi koji su poceli majnat 2010 ili kupili btc po 1$ ali neki plan si mozes slozit da kupis i iphone i platis struju i sacuvas par btc za dane kada on bude 10k usd ROTFL
Lako je biti pametan retrogradno, kad vec znas sta se desilo, ali budi pametan u real-time. Meni seres kako ja ne zelim pomoci a smijes se na MAX,
to je samo coin za zaradjivanje vise BTC ili kako si vec rekao. Pa ne vrijedi meni pisati nadugacko i nasiroko ili linkati na tekstove kao sto je recimo
http://www.caseyresearch.com/cm/going-global-2014 kad si ti glup pa neces tamo procitati "diversify, diversify, diversify—across different countries,
brokers, exchanges, currencies, banks, and asset classes" ili ces cak i doci do kraja stranice (tamo to pise) ali ces za pola sata to zaboraviti. Tko je
glup ne budi mu drug, kako sam prije napisao. Evo ja cu modificirati tvoj tekst u "Gle nebus nikad imao para ko likovi koji su poceli majnat 2014 ili
kupili MAX po 1$" a ti ces uciniti sta? Otici kupiti MAX za BTC ili ne dumpat bas sve MAX koje si iskopao? Totalno sumnjam u to ... da si ti bio u BTC
te 2010. ti bi uradio isto sto sad radis sa coinima koje kopas, vecinu ili sve bi dumpao kao sto je i vecina tih za koje ti mislis da su sada bogati jer su
kopali BTC 2010. uradili i sada imaju nesto sitno ili mozda nista! Ocito je sta je bio los deal 2010. ali ti i vecina sada radite taj isti los deal. Mozda nece
biti nista od MAX ali poanta diversifikacije nije u tome da zaradis na bas svemu u sta si ulozio, poanta je da ne izgubis sve ako stvari krenu na losije!
http://www.youtube.com/watch?v=cwUYyxwWEoYMoguce je da jednoga dana BTC bude 10,000 USD ali da za tih gomilu USD ne mozes kupiti ni kilu banana. Tako da bolje se prestanite ismijavati na
cifre i naucite kako stvari funkcioniraju. Ako ti ono sto je napisano do sada tu na forumu, na Internetu i opcenito ne moze pomoci e onda hebiga ...
Tvoju bolest bi nazvao zaludjenost prividnog bogatstva ko je zasnovana na polu legalnom rabotom a da bih imao vise i jos vise pokusavas tematski neprlikladnim stivom tipa Furlan & Co objasniti kako ti kazes "stoci sitnog zuba" da zapravo radi za tebe a samo zato da bi ti opet imao vise.
Ovu gore recenicu procitaj vise puta i dobro razmisli !!!!
link na knjigu koja kosta samo 99 buksa nepredstavlja nista pametno niti revolucionarno nego samo jos jedan pokusaj zarade na i po formuli Furlan & Co, smjesno je vidjeti teme knjige a jedna je od njih kako otvoriti offshore kompaniju iliti kako uzeti drzavljanstvo a sve opet kako bi se zaobisao zakon, porez i ostala davanja koja te zapravo stite da bih javno mogao pokazati kako si uspio. netko pametan je rekao " nema legalnijeg nacina postati bogat nego imati firmu i placati porez"
Ovu gore recenicu procitaj vise puta i dobro razmisli !!!!
da se razumijemo ja kao poduzetnik uvijek pokusavam platiti manje no nesto ipak mora ici knjima tj drzavi ............
Da krenemo od pocetka i sa jasnim cinjenicama:
moje ime je atila imam 40+ godina i vlasnik sam 2 dvije firme koje su usko vezane uz IT, finacije sam naucio silom prilika i jos uvijek ih mrzim dan danas ali zato placam ljude koji su to studirali i koji me savjetuju
minirati sam probao prije 5 godina kada je btc bio ostvarljiv ca CPU masinama no nisam uspio prepoznati priliku i odustao sam , vratio sam se prije nepunih 8 mjeseci kada sam primjetio da se situacija mice prema gore
danas imam farmu koja ima 50Mh scrypa i cca 2 TH SHA sve to me kostalo do sada cca 30k € i momentalno imam zaradu od nekih 20k € i nekih 25 BTC-a u carapi
tih 25 BTC-a nadopunjavam ili smanjujem zavisi od moje intuicije i cijene koje sam sebi odredio a ne na osnovu stiva koje ti i tvoji pobornici promoviraju naravno anonimno kako ce biti bolje i kako cemo svi mi biti bogati do bola, naime svaki covjek ima svoju cijenu i strah od gubitka, posto je ljudska psiha malo jebenija stvar od knjiga i linkova (kojima nas ti uredno hranis ) koji nam negovore nista revolucijonarno niti nesto sto mi vec nismo vidjeli ili procitali
primaran posao mi je moja firma i moj business koji ce uvijek ostati kao takav bio btc 1000 ili 10000 buksa
zasto tako razmisljam pa jednostavno zato sto imam svoju cijenu i sto nezelim riskirati toliko koliko ti navodno riskiras i jos sa svojim NE argumentima pokusavas i ostali dio puka ubaciti u jos vece nevolje (citaj dugove) zato ? zato da bi tecaj ostao stabilan ili isao na gore a da bi ti jos vise zaradio
sa takvim postupcima ponizavas nas koji zapravo radimo za tebe i tvoje istomisljenike i jos nas vrijedjas tipa budale stoka sitnog zuba idt. molim za malo postovanja !
misljenja sam da se i nema nesto previse nauciti od prepotentne osobe koja stvar vidi samo sa jedne strane a za kvalitenu diskusiju su potrebni ljudi koji imaju svoje ja i svoje zasto i zato a ti to ocito nemas
"mali" ljudi su sretni sto mogu prodati nesto i od toga zaraditi neku paru sa strane i sigurno razmisljaju kako bi bilo ljepo da imaju par btc-a u carapi no prezaduzeni su i podizali su kredite da bi napravili farmice i ti ih sada tu jebes sa nikakvim dokazima da idu sebe i svoje familije uvaljivati u jos veci rizik a opet na osnovu toga da btc nebi pao pa da ti imas vise ....srami se
sve to ovo pisem da vidis kako razmislja covjek koji je tipicni poduzetnik a ne navodno mesetar, znalac (ti) koji zna sto radi i kako to ide prikrivajuci svoj cilj na osnovu cinjenica kojih nema i gazenja "malih" ljudi i uvaljivanja istih u jos vece minuse i probleme
za kraj nisi mi odgovorio niti problizno na jedno od mojih postavljenih pitanja u prijsnjem poslu !?
netrazim od tebe da mi otkrijes tajnu kako postati bogat u x dana (meni dovoljno ovo sto imam ) nego da jednostavno odgovoris na moja pitanja
PS. svaku vecer idem spavati sa smjeskom na licu kada vidim isplatu no kod tebe je strepnja i u snu i vjerovatno ti je i mob namjesten da te notificira kada cijena ide gore ili dole a ja svoj sa veliki uzitkom ugasim i okrenem se mojoj toploj Barici i usnijem san sa mislju "sutra je novi dan a na navecer opet i opet i opet isplata"