Eto uplacen je za sada samo 1 "Jupiter" od 400 GH/s koji bi trebao biti spreman za isporuku do 15.10. S tim da sam izabrao opciju preuzimanja u Svedskoj. Vidjet cemo kako ce se razvijati stvari. Nadam se pozitivno
Ako imaš tu lovu za zajebavat se snjom onda se nemaš šta brinut. Ako nemaš onda pazi da ne posijediš od KNC-a.
Zasto mislis da bih osjedio od KNC-a ?
Zbog tog novca necu ostati gladan to je sigurno.
http://mining.thegenesisblock.com/ , ja mislim da je to realno i da mining u ovom obliku je ocito gotov.
Pa da ne posijediš jer još ne postoji ni jedan working KNC, a isporuka bi trebala biti za mjesec i po... i ako ti isporuče opremu u rujnu do nove godine ćeš iskopat 60 BTC sa 200GHs i nakon toga po 0.2, 0.1 BTC mjesečno, ali ako ti je isporuče u listopadu onda ćeš iskopat 40 do nove godine i nikad nećeš isplatiti uloženo eto zato... jedino pametno je ili se igrat dionicama tipa ASICMINER kupi, prodaj, uzmi dividendu ili nešto slično i spremit BTC dok ne izađe druga generacija ASIC-a u prosincu i onda bubnut 50 BTC-a na recimo 2 TH/s i držat fige da si prvi u redu za isporuku. Ono što ja znam je ASICMINER Project Timeline:
August-September: Deploy/sell all hashpower arriving in July and early August.
September-November: Deploy/sell the hashpower ordered at early July.
November-December: Experimental products of 2nd-gen chips and modular large-scale deployment solutions.
Mislim da se ne isplati rudariti uopće.
Dajem dva pšogleda na isto dvorište.
Pogled pijetla ( kukuriče po BTCguildevima i skuplja sjeme
)
Rudarenjem gubiš živce, izložio si se unaprijed parama i ovisiš o puno parametara i sl. A najviše o težini rudarenja i cijeni samog BTC-a.
Nitko ne spominje u kalkulatoru rizik kvara opreme i postotak vremena izvan iz rudarenja tj MTBF (
http://www.imcnetworks.com/Assets/DocSupport/WP-MTBF-0311.pdf).
Povratak uloženih samo za opremu i "struju" je ovakav otprilike ako kreneš "SAD"
http://mining.thegenesisblock.com/a/16c04a57a9 , a ako kreneš za tri mjeseca onda unutar 12mj ne možeš vratiti što si uložio.
S druge strane (sjedi kvočka na svojim debelim jajima, bez obzira na pjetlovo sjeme)
Po mom iskustvu najviše se dobije "glumljenjem kvočke".
Kupi BTC za pare, spremi offline i sjedi na njima, izleće se pilići ili kajgana
, tak svejedno.
U prosjeku se godišnje vrijednost BTC poveća za par puta (prosjek 6-8 puta). Malo pogledajte grafove od 2010 ili ranije pa do sad.
Poznato je da je ljeto uvijek stagnirajuće ta BTC, ali sad ide zima i osobno očekujem duplanje BTC-a u skoro vrijeme. A ako se ostvari da ide po prosjeku onda ide i na 100$ x 6 = 600$ do proljeća.
Znači uložiš 7000$ u BTC i ako svake godine ide po prosjeku povećanje za cca x6 puta onda za 2 godine imaš (x6 na 2potenciju) x 7000$ = 36 x 7000$ uh uh ..
Misliš da možeš za 24mj tu razliku izrudariti...mislim da ne možeš jer miner platiš sad, a dobiješ za par mjeseci. Težina u međuvremenu raste za 75%/mjesečno.
Pa da BTC i ne raste po prosjeku kako sam rekao nego da ide samo duplanje svake godine, opet je to (x2 na 2 potenciju) x 7000$ = 4 x 7000$ = 28000$
Baš želim čuti komentare dvorišta na ovo...komentirajte...Jel kokodačete ili kukuričete??
Linkove pogledajte jer su korisni...