Author

Topic: Hrvatski (Croatian) - page 198. (Read 356784 times)

legendary
Activity: 1178
Merit: 1014
Hodling since 2011.®
March 14, 2013, 06:34:08 AM
Radilo je sa MTGox-a u USD na tekući devizni i tu je trebalo platit 2000 JY ili ti 25$ za wire transfer. Međutim od nove godine kako se približavamo EU njihova banka više ne radi isplate u USD za HR već samo EUR isplate. E sad ukoliko ti je wallet na MtGox-u u USD onda će ti uzet 25$ za wire transfer i proviziju za exchange u EUR to je vjerojatno tih 40€ ukupno, a ako ti je wallet u EUR onda ne bi trebali uzimati nikakvu proviziju već samo 2000 JY za wire transfer i to je to direktno na vizu elektron i pravac bankomat. Preporuka je da držiš bitcoin u čarapi do daljnjega.

P.S. Imaš na njuškalu lika koji prodaje pitaj njega da ti otkupi to ti je najjeftinije Smiley
newbie
Activity: 5
Merit: 0
March 05, 2013, 06:06:47 PM
wire od mtgoxa je pouzdan, pise ti 2000Y kao provizija sto je oko 25$.
uredno isplacuju u roku od  5 radnih dana na eur racun u hr.

edit: zadnje dvije transakcije u eur mi je uzelo 40€ provizije, neznam u cemu je stvar
newbie
Activity: 25
March 03, 2013, 05:14:52 PM
Nisam bas shvatio koliko si to mogucnosti nabrojio? Smiley

Ok bitstamp sam vec i drugdje cuo preporuku. Ovih 15$ fee i trajanje 3-5 dana je pretpostavljam ta varijanta.

Ovo dalje mi nije jasno, 2% fee i jos 1BTC za free shipping (free shipping chega? to je po trenutnoj btc vrijednosti $30+ !) je za koju varijantu?

Na kraju opet spominjes "SEPA [email protected]: 0.90 € 1-2 dana", sto nije to kao prva varijanta? Ili to onda ide preko ovog DeanC?

Btw zasto npr ne wire sa mtgox-a? Nisu pouzdani ili?
full member
Activity: 189
Merit: 100
March 03, 2013, 02:09:52 PM
Pozdrav ekipa!

Ovdje sam se jos 2011. regao ali nisam zalazio puno...
Tek se pred koji mjesec sjetio da imam nesto BTC-a pa kako ove cijene divljaju ponovo se zainteresirao Smiley

Pitanje za vas, imam na mtgox-u $$ koje bi si htio prebaciti na racun.
Nazalost od SEPA-e smo daleko tako da sumnjam da mi se insplati "wire transfer".
Kako vi vadite ili dodajete novce na exchange gdje trgujete? direktni transfer? DWOLLA? nesto deseto?

Hvala.

Poz

Neke od mogućnosti:

Probaj prebaciti bitcoin sa gox-a na bitstamp.net, International wire transfer: 15$ fee, 3-5 dana.

SEPA/IBAN debitna kartica, 2% fee, 1BTC/Free shipping, SEPA [email protected]: 0.90 € 1-2 dana, kontakt: https://bitcointalksearch.org/topic/m.1577999
newbie
March 03, 2013, 01:26:24 PM
25$ fiksno?
Koja banka?
newbie
March 03, 2013, 12:59:25 PM
wire transfer, dodje kroz 3-4 dana u hr, provizija je 25$.
newbie
March 03, 2013, 06:25:07 AM
Pozdrav ekipa!

Ovdje sam se jos 2011. regao ali nisam zalazio puno...
Tek se pred koji mjesec sjetio da imam nesto BTC-a pa kako ove cijene divljaju ponovo se zainteresirao Smiley

Pitanje za vas, imam na mtgox-u $$ koje bi si htio prebaciti na racun.
Nazalost od SEPA-e smo daleko tako da sumnjam da mi se insplati "wire transfer".
Kako vi vadite ili dodajete novce na exchange gdje trgujete? direktni transfer? DWOLLA? nesto deseto?

Hvala.

Poz
hero member
Activity: 812
Merit: 587
Space Lord
March 03, 2013, 02:24:58 AM
Pozdrav!
legendary
Activity: 1722
Merit: 1000
Satoshi is rolling in his grave. #bitcoin
March 02, 2013, 04:59:49 PM
Evo samo da usput pozdravim kolege rudare sa balkana Smiley

cheers
newbie
February 27, 2013, 06:11:28 PM
poz svima iz hr, nisam znao da nas ima u bitcoin svijetu Smiley

ako kome treba na podrucju splita, ja mijenjam bitcoine za gotovinu
full member
February 21, 2013, 03:13:30 PM
Pozz!!

Mene zanima rudarenje ali sam u tome totalni neznalac! Pa bih molio ako mi neko moze malo pomoci! Za pocetak me zanima kakva masina mi treba da bih stvorio nekakav profit? Trenutno imam ati hd5770 i 12gigi rama(neznam jesu rami bitni uopce;)) pa me zanima jel se uopce isplati sto radit s tim za pocetak naravno? Znam da bi trebo vise kartica ali me zanima kako je najbolje poceti pa bih molio jos jednom ako moze koji savijet. Spreman sam i uloziti vise love naravno ako skuzim kako ovo radi;)

Ako želiš rudariti bitcoin, nema govora o tome da ćeš koristiti grafičke kartice, obzirom da je njihovo vrijeme prošlo pojavom uređaja za bitcoin rudarenje (pretraži forum za AVALON ASIC, ASICMINER, BFL itd., i biti će ti jasnije o čemu pišem. Jednostavno, GPU rudari troše previše energije i resursa, a stvaraju malo bitcoina u odnosu na nove uređaje stvorene za bitcoin rudarenje. RAM je gotovo nebitan, obzirom da su 2Gb dovoljna za bilo koji operacijski sustav i programe za rudarenje.

Snaga i utrošena energija potrebna za proizvodnju bitcoina, te isplativost rudarenja iskazana kroz izračun uloženog novca u opremu i energiju, može se izračunati unošenjem parametara u kalkulator poput ovog: http://blockchained.com/profit/ ili sl.

Tvoj sklop bi po ovome kalkulatoru proizvodio dnevni gubitak od cca. -$1 (-$0.81, ako računalo troši cca 400W).

Bitcoin nije način za brzo bogaćenje.
Istina je da se nekome poklopilo da je bio u pravo vrijeme sa novcem na pravom mjestu.
Da si nekim slučajem ranije rudario, pa sa tim bitcoinom platio energiju i kupio novu opremu, možda bi imao bolju i jeftiniju početnu poziciju.

Želiš li zaraditi bitcoin, imaš li kakvih znanja, roba ili usluga koje možeš ponuditi na forumu, bitcoin trgovinama poput BitMit-a ili sl?
Mnogi predlažu da je bolje kupiti i zaraditi bitcoin nego ulagati u rudarenje, obzirom da će rudarenje od sada većinom biti u rukama većih operatera, s kojima će se biti teško nadjačavati.

Ako već želiš rudariti sa GPU, pogledaj neke od alternativnih valuta, možda ti se posreći pa kroz njih uspiješ pokrenuti nekakav svoj interes poput ulaganja u kripto dionice ili sl.

Obzirom da ne čitam Hrvatski podforum često, a ova propovijed kasni, vjerovatno si već sve napisano saznao čitajući forum.

U svakom slučaju, dobrodošao!
newbie
Activity: 1
February 12, 2013, 01:18:00 PM
Pozz!!

Mene zanima rudarenje ali sam u tome totalni neznalac! Pa bih molio ako mi neko moze malo pomoci! Za pocetak me zanima kakva masina mi treba da bih stvorio nekakav profit? Trenutno imam ati hd5770 i 12gigi rama(neznam jesu rami bitni uopce;)) pa me zanima jel se uopce isplati sto radit s tim za pocetak naravno? Znam da bi trebo vise kartica ali me zanima kako je najbolje poceti pa bih molio jos jednom ako moze koji savijet. Spreman sam i uloziti vise love naravno ako skuzim kako ovo radi;)
hero member
Space Lord
February 11, 2013, 01:04:22 PM
Kako bi ti to platia?
newbie
Activity: 6
February 11, 2013, 08:39:02 AM
Pa naspamaj jos 4 posta i citaj malo forum. Ne bih ja to ovako javno. Koliko ti otprilike treba?

evo stavih e-mail javnim pa se javi kad stigneš. treba mi 3 btca.
hero member
Space Lord
February 10, 2013, 12:26:42 PM
Pa naspamaj jos 4 posta i citaj malo forum. Ne bih ja to ovako javno. Koliko ti otprilike treba?
newbie
February 10, 2013, 10:52:19 AM
treba meni, nazalost nemogu slat pm-ove pa moram ovako javno. javi se kad dospijes i guess
hero member
Space Lord
February 07, 2013, 12:15:12 PM
Imam ti ja koliko ti god treba.  Grin
newbie
Activity: 2
December 29, 2012, 02:31:05 PM
Prodaje li netko bitcoine?
full member
November 13, 2012, 03:02:41 AM
Pozdrav,

Ja sam novi u ovome pa mi vjerovatno zato ne da da pošaljem PM koji sam htio uputiti Danijelu Hebeku.
Zainteresiran sam za kupnju BTC pa ako dotični ili neko na forumu ima za ponuditi ja bi kupio. Hvala!

Ovaj  localbitcoins.com nije loš ali mi ne dozvoljava kontaktirati nekoga ako ne platim nekih 0,5 BTC a ja nemam niti toliko!
Moja adresa je lalinjo[et]gmail.com
Molio bi Danijela da mi se javi i da to javljanje potvrdi ovdje na forumu kako bi izbjegli scammere.

Najljepša hvala!

Ops, malo kasnim, oprosti, izgleda da mi obvjesti o porukama u ovome slijedu ne stizu na email.
Evo, poslati cu ti i email ako u buducnosti budes trebao nesto bitcoina.

newbie
October 18, 2012, 03:14:36 PM
Pozdrav,

Ja sam novi u ovome pa mi vjerovatno zato ne da da pošaljem PM koji sam htio uputiti Danijelu Hebeku.
Zainteresiran sam za kupnju BTC pa ako dotični ili neko na forumu ima za ponuditi ja bi kupio. Hvala!

Ovaj  localbitcoins.com nije loš ali mi ne dozvoljava kontaktirati nekoga ako ne platim nekih 0,5 BTC a ja nemam niti toliko!
Moja adresa je lalinjo[et]gmail.com
Molio bi Danijela da mi se javi i da to javljanje potvrdi ovdje na forumu kako bi izbjegli scammere.

Najljepša hvala!

Jump to: