Author

Topic: Hrvatski (Croatian) - page 199. (Read 356784 times)

full member
Activity: 189
Merit: 100
September 22, 2012, 03:14:24 PM
Pozdrav ljudi!

Prodaje li ko bitcoinse? (trebaju mi 6)
Pokusao sam kupit na stranicama kojih je Danijel Habek linkao na drugoj strani, ali nisam uspio :/

Nisi uspio kupiti bitcoin na online mjenjačnici?
Možeš jako jednostavno kupiti i prodati na bilo kojoj mjenjačnici, recimo na bitstamp.net. Otvori račun, unesi podatke sa svoje banke/kartice, odi na Deposit, i pošalji vise od 50$. Dobiti ćeš upute i račun na koji uplatiš dolare, pričekati dan-dva  prijenos novca, a nakon što se novac ukaže na mjenjačnici, kupiš količinu bitcoina i pošalješ na adresu koju želiš.

Imaš i localbitcoins.com, gdje možeš kupiti bitcoin gotovinom možda već i u tvojem gradu. Nije automatizirano poput mjenjačnice obzirom da ovisi je li prodavač pročitao email na vrijeme, ali radi.

PM ako ti treba još pomoći oko toga.
newbie
Activity: 1
Merit: 0
September 13, 2012, 04:18:10 PM
Pozdrav ljudi!

Prodaje li ko bitcoinse? (trebaju mi 6)
Pokusao sam kupit na stranicama kojih je Danijel Habek linkao na drugoj strani, ali nisam uspio :/

full member
August 28, 2012, 03:49:39 PM
Poz drugari, jel rudari neko preko DiabloMinera?

Ne, ali na jednoj sam rudarskoj mašini koristio diablo kernel u sprezi s CGminer-om. Nisam imao osjetne razlike sa phoenix-om. ATI Serija 5xxx i 6990.
full member
August 28, 2012, 03:42:01 PM
ma definitivno narucujem mini SC asic (1300$+80ish$ shipping), i znam da ce me oderat nasi idioti, jedino mi je bitno da na kraju dobijem uredjaj, da ne bi zapeo da mi treba neki certifikat ili neka dozvola za to.

uf moram priznat jako hrabro ...
tezna ce vjerovatno explodirat do bozica, pa ko zna kad ces vratit ulozeno

mozda da pricekas korekciju i jednostvano kupis novcice ?

Ma nije neka lova za hrabrost, obzirom da smo i više znali "sprašiti" za "low tech" poput ATI GPU-a i pratećih džidža, jel'? Bila bi hrabrost da se isprsio za recimo FPGA Mini-rig, kojeg još vjerovatno ne bi dobio, a u procesu pogubio hrpu love kako sada stvari stoje...Ponekad je dobro malo se strpiti Wink

Al' nije BFL jedini igrač. Probaj složiti računicu prema ovome. Skromnog sam mišljenja da sam kupio snagu jednog BFL SC-a za sitne novce, bez carine, poštarine, rasipanja energije. I poput Buffet-a, nisam kupio proizvod, nego proizvođača.

I meni je draže sada kune pretvoriti u same novčiće, nego kupovati uređaje za rudarenje.
full member
Activity: 242
Merit: 104
August 28, 2012, 01:46:07 PM
ma definitivno narucujem mini SC asic (1300$+80ish$ shipping), i znam da ce me oderat nasi idioti, jedino mi je bitno da na kraju dobijem uredjaj, da ne bi zapeo da mi treba neki certifikat ili neka dozvola za to.

racunao sam da ce me oderat za cca 2000 kn, a sad izgleda i vise.

anyways, javim se kad dobijem asic i postam slike, znaci kontam tamo oko bozica da cu doc na red za slanje buduci da je lista cekanja ogromna a asic je jos uvjek u pre-order-u.

dotada ovih 870mhash-a od mog rig-a.

kontam da ce nakon mene (ako iskustvo bude bar malo manje bolno)  biti jos nasih asic miner-a

pozz

uf moram priznat jako hrabro ...
tezna ce vjerovatno explodirat do bozica, pa ko zna kad ces vratit ulozeno

mozda da pricekas korekciju i jednostvano kupis novcice ?

newbie
Activity: 1
Merit: 0
August 28, 2012, 09:39:11 AM
Poz drugari, jel rudari neko preko DiabloMinera?
legendary
Activity: 1178
Merit: 1014
Hodling since 2011.®
August 26, 2012, 10:53:12 AM
Možda prođeš lišo, mnogi jesu. Ovisi o sreći koliko je upadljivo pakiranje i sama veličina istog i još cijeli niz subjektivnih faktora koji se našem cariniku šuljaju kroz glavu dok gleda tvoju kutiju. Meni su recimo poslali pismo da se obavezno moram javiti u carinsku ispostavu radi utvrđivanja autentičnosti tenisica koje sam naručio preko net-a. Oni su mislili da su to Dolce & Gabbanna ili kako se to već piše pa su mislili i da koštaju... pobrkali su D&G znak sa DC Shoes znakom i tako sam dao 300 kn na carinu na tenisice od 50$. Sretno!

legendary
Activity: 1722
Merit: 1000
Satoshi is rolling in his grave. #bitcoin
August 19, 2012, 01:03:58 PM

racunao sam da ce me oderat za cca 2000 kn, a sad izgleda i vise.

anyways, javim se kad dobijem asic i postam slike, znaci kontam tamo oko bozica da cu doc na red za slanje buduci da je lista cekanja ogromna a asic je jos uvjek u pre-order-u.

dotada ovih 870mhash-a od mog rig-a.

kontam da ce nakon mene (ako iskustvo bude bar malo manje bolno)  biti jos nasih asic miner-a

pozz
full member
August 18, 2012, 01:31:57 AM
Nisam naručivao BFL proizvode, al' sam svakakve druge. Evo ti link na carinski postupak, gdje ćeš pronaći hrpu niš' koristi propisa kojim će ti država oguliti kožu u iznosu od cca 40% na isporučenu cijenu (25% PDV + 0-14% carine, ovisi kakav je sex imao carinik, zornjak ili mjesečni).

Osobna računala bi po carinskom cjeniku (tarifi) trebala biti po carinskoj stopi od 0%, dakle trebao bi platiti samo PDV, no obzirom da u carinskoj tarifi stoji lijepo sročena rečenica "Stope carine sukladno Uredbi o carinskoj tarifi za 2011. godinu se kreću od stope „slobodno“ (0%)  do 14%", u pravilu se dešava ona priča o cariniku i njegovim seksualnim podvizima.

Mislim da ćeš zbog cijene veće od 5000kn morati platiti špeditera, a to je još jedno cca400-700kn da ti napravi uvoznu deklaraciju, obzirom da carina ne zna gdje i kako naplatiti porez, dok im to špediter ne napiše na papiru.

Sve u svemu, uopće nemaš problem pri uvozu bilo čega. Postupak je jednostavan, samo je bitna količina love kojom moraš platiti parazite.

Ajd' javi kada primiš pilu, bilo bi red pokazati prvi(?) asic u Hrvatskoj, i usput nam iz prve ruke ispričaš priču o bespućima carinskog postupka.

Sretno!
legendary
Activity: 1722
Merit: 1000
Satoshi is rolling in his grave. #bitcoin
August 17, 2012, 10:22:15 AM
pozdrav ekipa!
Jel netko iz hrvatske narucivao vec opremu iz butterflylab-a , mislim na mini rigove i ostalo?

trebam napravit narudjbu, pa me zanima kako sa carinom ?

pozz
full member
July 21, 2012, 04:13:47 PM
Primio sam odličan email od ekipe iz BitMit-a glede prijevoda site-a na hrvatski, sa slijedećim linkom:

http://www.bitmit.net/translationbooster/.

Ukratko, kako bi potakli prijevod svojeg site-a na ostale jezike, postavili su stranicu sa adresama za donacije za prevoditelje koji će primiti sav iznos donacija za jezik koji su prevodili.
Još je bolja stvar što nude i nagradu koja će se prevoditeljima isplatiti iz naknade koju prihoduje BitMit  za stavke prodane za lokaciju za koju su pisali prijevod.
Provjerite i priključite se...ostalo je još samo 50%  Grin
full member
July 17, 2012, 01:23:58 PM
^^
Thanks Tosaki!

Eto, uz forum i zgodan način da počnemo kupovati/prodavati za bitcoin.
Priključio sam se grupi prevoditelja, a vi pomognite ako želite, ili koristite site ako imate što za kupiti ili prodati.
Osobno imam ugodna iskustva sa Bitmit-a, kupio plazma kuglu za malu (3BTC sa poštarinom 4$/btc) i 2x2GB ddr3 memorije za notebook (3BTC sa poštarinom za 6$/btc).
sr. member
Activity: 401
Merit: 252
July 17, 2012, 12:59:29 PM
Hi Croatian Bitcoiners!

Even the Croatian Bitcoin community seems be to small I would be glad if we can realize a Croatian version of Bitmit. So far one Croatian user is in our Croatian translation tea.
 I would be glad if there are some more who wants to help out by translating Bitmit from English into Croatian.

Interested people please send me a pm or reply to this thread with their Bitmit username. Of course I will be generous to the translators as soon the Croatian Bitmit community pays off Smiley

Bitmit is a Bitcoin shopping marketplace where users from around the globe can sell and buy goods by Bitcoin.

I really appreciate your help guys, thank you!

Cheers

tosaki
legendary
Hodling since 2011.®
July 15, 2012, 09:03:36 AM
Uf! Crklo mi OCZ napajanje od 750 W bacilo me u srednji vijek... bmk u ponediljak ovo na servis jamstvo i to i odma kupujem Corsair 1050HX pa se klatim... e da vec ima jedan lik ode na forumu covik dila duvan odes na njegov sajt i kupis duvan... on ode na trafiku kupi kolicinu koju si narucio spakira i posalje ti postom... eto to je biznis... jer sada u ovo doba pusacke inkvizicije duvan je u svitu skup 7, 8, 10, 12 eura kutija kako kojega i kako di, ali mi ode jos uvijek dimimo relativno jeftilen duvan... jos je kod njih i sramota da te neko vidi da ga kupujes na trafici... teta odma zapise i cinka starateljima... i eto prigode za zaradit koju kingu u bitcoinu... cokolada bi isto mogla i tako te neke trajnije pizdarije koje su kod nas jeftinije ili vegeta to je tek potez... vegeta i cedevita za nasu dijasporu... ali samo na malo Smiley eto nadam se da sam vam dao jos koju ideju osim da se zajebavate sa mjenjacnicom... kava i to PM!
full member
July 12, 2012, 05:54:42 AM
Uglavnom vidim da se vucarate po nekim opskurnim exchange-ovima to imate nesto osobno protiv MtGox-a ili ne kuzim?

Niš' osobno, čist' poslovno. Želim dati drugima priliku, a na goxu nisam od curenja, odbilo me to i više neće vidjeti moje coine.
Ne ovisim o toliko o mjenjačnicama jer coine utrpam na ulaganja ili ih potrošim na trgovinu, pa me malo čekanja kada ih zamijenim i ne boli toliko.
Slažem se s tobom glede mjenjačnice, po meni radije neki drugi oblik posla s bitcoinom, a koji to već ovisi čime se čovjek inače bavi ili što bi htio raditi i za to primati nagradu u bitcoinu. I to opet naravno može biti i lokalno i globalno.
fx1Trader kaže da se bavi trgovinom novca. Možda kao ideju razmotriti investicijski instrument za perspektivna ulaganja u hrvatsku ili bilo koju ekonomiju koja nese lovu.
Trenutno situacija ne izgleda bajno ni doma ni u svijetu, ali ne možemo samo zatvoriti pipu i odustati od svega, zar ne? Znam da ulaganja u hrvatsku treba tražiti povećalom, zato povećalo u ruke i na posao. Uostalom, valja na neki način odustati od svih postojećih valuta i sve prebaciti u bitcoin. Zar to nije naš cilj?

moje razmisljanje je da investicija nije velika s obzirom na golemi potencijal koji ima u buducnosti
a sigurno da treba razmisljati globalno , jer je ovo globalni projekt i tu je jedna od vecih prednosti

bitcoin je jos daleko od toga da se trguje kao neki slozeniji financijski instrument ..ali ni to nije nemoguce u buducnosti
bitno je da se od neceg krene ... kladim se da bi i online trgovci u hr lakse prihvatili bitcoin ako bi imali exchangera
full member
July 12, 2012, 05:45:44 AM
9 komada 5870 hm... Gigabyte... to mi zvuci poznato da nije Bracka ulica na racunu... ako je 3 tvoje kartice su kod mene mozes ih doc posjetit! Ode Skradinska... susidi! Hrvatski exchange i to mislin da ste zabrijali u nas ni pekara nemoze prezivit, a jos se zajebavat sa tudjom lovom ono lol. U biti ako ste bas od volje zasto ne samo ne znam tko bi od nas 12 uopce trejdao tu?? Uglavnom vidim da se vucarate po nekim opskurnim exchange-ovima to imate nesto osobno protiv MtGox-a ili ne kuzim? Uglavnom meni oni lovu isplacuju na devizni tekuci nase banke sa vizom elektronusom koju peglam u ducanu za kruv i mliko i sve to u roku 3 radna dana uvik na vrime i bez zajebancije i tako vec godinama od prije nego sta su ih haxxxali. 5 Ghs je pristojno za nadopunit mjesecno kucni budget.

hehe Smiley pa nije bas Bracka ..ali jako si blizu
aj provjeri jos jednom , i mogli bi na kavu ..s obzirom da smo susidi Smiley

full member
July 12, 2012, 05:44:01 AM

Evo i link na neke otvorene burze koje su razvijene ili u razvoju.

https://bitcointalksearch.org/topic/info-open-source-trading-platforms-87836

Nisam ih pregledavao detaljno, jer nisam imao odveć interesa za to.
U slučaju da neka od njih odgovara standardima koje želiš, mogao bi ponuditi programeru nagradu da ti prenese tehnologiju, ili napravi potrebne izmjene.
Druga strana priče je ona s bankarske i knjigovodstvene strane, za koju mislim da je veći problem nego programiranje ili održavanje same burze/mjenjačnice.
Možda imaš drugačija iskustva ili više znanja po tom pitanju. Kako god bilo, u slučaju da pokušaš, želim ti puno sreće i uspjeha.

a cuj za pocetak, moze na crno
a kasnije ako ide, lako  se legalizirat Smiley

nekako mi se cini najvaznija stavka programiranje ..i odrzavanje istoga ..
trebalo bi to malo detaljnije provjerit, prije ikakve odluke

btw. hvala na linku ...mailo cu procackat

full member
July 12, 2012, 04:41:56 AM
Uglavnom vidim da se vucarate po nekim opskurnim exchange-ovima to imate nesto osobno protiv MtGox-a ili ne kuzim?

Niš' osobno, čist' poslovno. Želim dati drugima priliku, a na goxu nisam od curenja, odbilo me to i više neće vidjeti moje coine.
Ne ovisim o toliko o mjenjačnicama jer coine utrpam na ulaganja ili ih potrošim na trgovinu, pa me malo čekanja kada ih zamijenim i ne boli toliko.
Slažem se s tobom glede mjenjačnice, po meni radije neki drugi oblik posla s bitcoinom, a koji to već ovisi čime se čovjek inače bavi ili što bi htio raditi i za to primati nagradu u bitcoinu. I to opet naravno može biti i lokalno i globalno.
fx1Trader kaže da se bavi trgovinom novca. Možda kao ideju razmotriti investicijski instrument za perspektivna ulaganja u hrvatsku ili bilo koju ekonomiju koja nese lovu.
Trenutno situacija ne izgleda bajno ni doma ni u svijetu, ali ne možemo samo zatvoriti pipu i odustati od svega, zar ne? Znam da ulaganja u hrvatsku treba tražiti povećalom, zato povećalo u ruke i na posao. Uostalom, valja na neki način odustati od svih postojećih valuta i sve prebaciti u bitcoin. Zar to nije naš cilj?
legendary
Hodling since 2011.®
July 11, 2012, 04:39:35 PM
9 komada 5870 hm... Gigabyte... to mi zvuci poznato da nije Bracka ulica na racunu... ako je 3 tvoje kartice su kod mene mozes ih doc posjetit! Ode Skradinska... susidi! Hrvatski exchange i to mislin da ste zabrijali u nas ni pekara nemoze prezivit, a jos se zajebavat sa tudjom lovom ono lol. U biti ako ste bas od volje zasto ne samo ne znam tko bi od nas 12 uopce trejdao tu?? Uglavnom vidim da se vucarate po nekim opskurnim exchange-ovima to imate nesto osobno protiv MtGox-a ili ne kuzim? Uglavnom meni oni lovu isplacuju na devizni tekuci nase banke sa vizom elektronusom koju peglam u ducanu za kruv i mliko i sve to u roku 3 radna dana uvik na vrime i bez zajebancije i tako vec godinama od prije nego sta su ih haxxxali. 5 Ghs je pristojno za nadopunit mjesecno kucni budget.
full member
July 11, 2012, 06:33:44 AM
a sta kazes na globalno trziste ?
tradehill je propao ..., al mi ovde mozda imamo neke druge predosti
ja sam inace trader, tako da imam dosta iskustva sa burzom i trgovinom
ali trebalo bi vidjet koliko bi kostalo kvalitetan dizajn neke burze ...

ta moja ekipa je bila ocarana kad sam im rekao da sam slucajno kupio 150 btc za 15$ ..a kasnije naraslao na 15-20...i onda su odlucili da zele ulozit , pa je tako krenulo ...aj nabavio opremu, i brinio se o tome 3 mj i onda sve prodali

Što više to bolje!
Bilo bi krasno imati lovu 1 dan nakon izmjene u HR, premda ni sadašnjih cca 5 dana nije previše, kod Bitstamp-a recimo. Intersango je krasan i ima odličan volumen i podršku koja se redovito javlja u roku od 24-48h, no kod njih čekam već mjesec dana (zahtjev za isplatu predan 12.06.2012 još nisam primio lovu) da mi prebace lovicu na banku, jer imaju problema sa određenim bankama, u koje ja izgleda spadam (PBZ), a sve zato jer nismo u SEPA zoni.

Evo i link na neke otvorene burze koje su razvijene ili u razvoju.

https://bitcointalksearch.org/topic/info-open-source-trading-platforms-87836

Nisam ih pregledavao detaljno, jer nisam imao odveć interesa za to.
U slučaju da neka od njih odgovara standardima koje želiš, mogao bi ponuditi programeru nagradu da ti prenese tehnologiju, ili napravi potrebne izmjene.
Druga strana priče je ona s bankarske i knjigovodstvene strane, za koju mislim da je veći problem nego programiranje ili održavanje same burze/mjenjačnice.
Možda imaš drugačija iskustva ili više znanja po tom pitanju. Kako god bilo, u slučaju da pokušaš, želim ti puno sreće i uspjeha.
Jump to: