a sta kazes na globalno trziste ?
tradehill je propao ..., al mi ovde mozda imamo neke druge predosti
ja sam inace trader, tako da imam dosta iskustva sa burzom i trgovinom
ali trebalo bi vidjet koliko bi kostalo kvalitetan dizajn neke burze ...
ta moja ekipa je bila ocarana kad sam im rekao da sam slucajno kupio 150 btc za 15$ ..a kasnije naraslao na 15-20...i onda su odlucili da zele ulozit , pa je tako krenulo ...aj nabavio opremu, i brinio se o tome 3 mj i onda sve prodali
Što više to bolje!
Bilo bi krasno imati lovu 1 dan nakon izmjene u HR, premda ni sadašnjih cca 5 dana nije previše, kod Bitstamp-a recimo. Intersango je krasan i ima odličan volumen i podršku koja se redovito javlja u roku od 24-48h, no kod njih čekam već mjesec dana (zahtjev za isplatu predan 12.06.2012 još nisam primio lovu) da mi prebace lovicu na banku, jer imaju problema sa određenim bankama, u koje ja izgleda spadam (PBZ), a sve zato jer nismo u SEPA zoni.
Evo i link na neke otvorene burze koje su razvijene ili u razvoju.
https://bitcointalksearch.org/topic/info-open-source-trading-platforms-87836Nisam ih pregledavao detaljno, jer nisam imao odveć interesa za to.
U slučaju da neka od njih odgovara standardima koje želiš, mogao bi ponuditi programeru nagradu da ti prenese tehnologiju, ili napravi potrebne izmjene.
Druga strana priče je ona s bankarske i knjigovodstvene strane, za koju mislim da je veći problem nego programiranje ili održavanje same burze/mjenjačnice.
Možda imaš drugačija iskustva ili više znanja po tom pitanju. Kako god bilo, u slučaju da pokušaš, želim ti puno sreće i uspjeha.