Pages:
Author

Topic: Hrvatski (Croatian) - page 91. (Read 356784 times)

legendary
Activity: 1722
Merit: 1000
Satoshi is rolling in his grave. #bitcoin
June 08, 2014, 08:57:36 AM
ajmo spekulatori protumacite ovo:
odite na btc-e i pod btc-ltc pair (https://btc-e.com/exchange/ltc_btc) pazi taj buy wall, na 0,0171 btc.

zid nije lazan, tipa ono da ga povuce pa opet stavi i te fore vec doslovno guta vec cca tjedan dana, (bio je originalno oko 1500 btc-a, trenutno jos ostali oko 770 btc-a)

e sad , sta ce nekome bas toliko ltc-a ?
hero member
Activity: 1110
Merit: 534
June 08, 2014, 04:05:27 AM
Kolko cujem, krece projekt e-gradjanin...pa ces sve te potvrde (da si ziv i to) moci podignut online i isprintat  Grin

Ima to kod nas u srbiji. Ali moras da imas citac licnih karti pa ubacis licnu u citac pa onda tek moze. Lol .

U RH taj projekt krece vec par godina. Idioti nemogu sastavit softver.

Nije da se ne može to nego je problem
u tome da se oni na ključinm pozicijama ne mogu dogovoriti oko svojih provizija
zato to tako puno traje Wink
legendary
Activity: 1178
Merit: 1014
Hodling since 2011.®
June 08, 2014, 02:24:09 AM
Kolko cujem, krece projekt e-gradjanin...pa ces sve te potvrde (da si ziv i to) moci podignut online i isprintat  Grin

Ima to kod nas u srbiji. Ali moras da imas citac licnih karti pa ubacis licnu u citac pa onda tek moze. Lol .

Kolko su para utukli mogli su ga kupit.
hero member
Activity: 812
Merit: 587
Space Lord
June 08, 2014, 01:10:04 AM

legendary
Activity: 2464
Merit: 1037
CEO @ Stake.com and Primedice.com
June 07, 2014, 03:20:33 PM

legendary
June 07, 2014, 03:19:15 PM
Znaci odem u carinsku, uzmem taj EURI, pošaljem ga DHL-u zajedno sa screenshotovima transakcija, oni mene lupe po dzepu, dobijem minera i to je to ?!
i budi sretan,nešto sam načuo da če mjenjati pravila pri carinjenu u EU.
svaki građanin če morati donjeti potvrdu da trči ispod 11 sekundi na 100 metara da prepliva 1000 metara u hladnoj vodi za 10 minuta,vozi bicikl 20 km 30 minuta i da može skočiti u vis 10 metara.sve če morati biti ovjereno od javnog bilježnika.e da još češ morati donjeti potvrdu suda da ssi živ i potvrdu matičnog ureda da nisi mrtav

Hahaha... Cheesy . Ja nisam imao tolikih problema kad sam uvozio iz kine sa dinodirect.
legendary
Activity: 1178
Merit: 1014
Hodling since 2011.®
June 07, 2014, 02:46:47 PM
Znaci odem u carinsku, uzmem taj EURI, pošaljem ga DHL-u zajedno sa screenshotovima transakcija, oni mene lupe po dzepu, dobijem minera i to je to ?!
svaki građanin če morati donjeti potvrdu da trči ispod 11 sekundi na 100 metara da prepliva 1000 metara u hladnoj vodi za 10 minuta,vozi bicikl 20 km 30 minuta i da može skočiti u vis 10 metara.sve če morati biti ovjereno od javnog bilježnika.e da još češ morati donjeti potvrdu suda da ssi živ i potvrdu matičnog ureda da nisi mrtav
Ja sam neki dan Spondoolies uvozio, isto tako EORI broj, link di sam platio preko bitpay-a i 25% pdv + 125 kn trošak zastupanja na carini od strane DHL-a. EORI odeš u Carinu i gotov je za 15 minuta izgleda kao HR*******, ove zvjezdice su tvoj OIB.

legendary
Activity: 1260
Merit: 1029
June 07, 2014, 02:46:38 PM
hero member
Activity: 630
Merit: 500
June 07, 2014, 02:20:30 PM
hero member
June 07, 2014, 02:17:00 PM
Lol, svaka cast na odgovoru i obrazlozenju ko je tu kriv. Cheesy . Ludost je sta se radi .isto je tako i u Srbiji svi te prvo dobro izvozaju, na kraju platis i sve sredjeno.
Samo sam zaboravija reči ko je kriv.
Kriv je on sam,njegova obitelj,rodbina,susjed,sugrađanin,ja i ostali građani RH.
zašto.zato šta su glasali za organizirane kriminalce koji nama vladaju.
Mito i korupcija,lobiranje,nepotizam,stranački nepotizam se je uvuklo u apsolutno sve pore društva.Robovlasničko društvo je daleko bilo poštenije i humanije nego ovo danas.Pa pobogu Robovlasnici su barem hranili svoje robove inače bi brzo izgubili svoju investiciju u robove.
member
Activity: 77
Merit: 10
June 07, 2014, 02:16:38 PM

Platio sam u BTC-ima preko coinpayment.net. I to ~0.58 BTC-a, tada oko 250 $.

1. Je li netko već bio u ovakvoj situaciji? Što ste učinili?
2. Kako im potvrditi koliko je uplaćeno na račun pošiljatelja? Imam potvrdu coinpayment.net-a, kao i potvrdu Zeus-a da je plaćeno (processed). Platio sam u BTC-ima? Imam transaction ID, ali ga blockchain.info ili blockexplorer.com iz nekog razloga ne vide (ne znam jel to zato što je bilo pred mjesec dana ili je neki drugi razlog)
3. Što će im moja punomoć? Kakvo carinsko zastupanje? Ja sam platio već shipping pošiljatelju (zeusu)! Misle li to oni meni odrat kožu?

Pomagajte...
Hvala unaprijed ...

1/da
2/sam si odgovorija izvod preko čega si platija odeš na stranicu i save as pdf i šalji DHL
3/punomoč češ potpisat kad ti je ponude a to znači da DHL u tvoje ime vrši carinu,Šta si ti platija koga boli briga naša država želi i dobit če svoj dio kolača.najmanje češ platit 443 kn  i biti sretana kao mala beba
i tek kad platiš tih 443 kn če carina odlučit je li dovoljno ili trebaš još kuna dati.A to ti dosta zavisi i o stanju love u proračunu.kad pročitaš Lajlovac digao 1-2 miljarde eura kredita tada malo popuste par dana.a ako u 7-15 dana nema vijesti o novom kreditu tada po malo svima uzimaju.
i da ne moraš gubiti živce na DHL službenike,nisu ništa oni krivi.i njih vozaju carinici a ni carinici nisu ništa krivi njih vozaju iz ministarstva finacija,a ni ovi iz ministarstva finacija nisu ništa krivi oni bi rađe radili u ministarstvu kulture i sporta nego di jesu jedni i drugi imaju 10000-20000 kn plače prvi rade nemoguč sizifov posao a ovi drugi lade jaja.

Hahaha... dobro si me nasmija. Jako me podsjecas na Informaticara starog kova  Cheesy (ako znaš na koga mislim).

legendary
June 07, 2014, 01:40:08 PM

2. Kako im potvrditi koliko je uplaćeno na račun pošiljatelja? Imam potvrdu coinpayment.net-a, kao i potvrdu Zeus-a da je plaćeno (processed). Platio sam u BTC-ima? Imam transaction ID, ali ga blockchain.info ili blockexplorer.com iz nekog razloga ne vide (ne znam jel to zato što je bilo pred mjesec dana ili je neki drugi razlog)
3. Što će im moja punomoć? Kakvo carinsko zastupanje? Ja sam platio već shipping pošiljatelju (zeusu)! Misle li to oni meni odrat kožu?

Pomagajte...
Hvala unaprijed ...

1/da
2/sam si odgovorija izvod preko čega si platija odeš na stranicu i save as pdf i šalji DHL
3/punomoč češ potpisat kad ti je ponude a to znači da DHL u tvoje ime vrši carinu,Šta si ti platija koga boli briga naša država želi i dobit če svoj dio kolača.najmanje češ platit 443 kn  i biti sretana kao mala beba
i tek kad platiš tih 443 kn če carina odlučit je li dovoljno ili trebaš još kuna dati.A to ti dosta zavisi i o stanju love u proračunu.kad pročitaš Lajlovac digao 1-2 miljarde eura kredita tada malo popuste par dana.a ako u 7-15 dana nema vijesti o novom kreditu tada po malo svima uzimaju.
i da ne moraš gubiti živce na DHL službenike,nisu ništa oni krivi.i njih vozaju carinici a ni carinici nisu ništa krivi njih vozaju iz ministarstva finacija,a ni ovi iz ministarstva finacija nisu ništa krivi oni bi rađe radili u ministarstvu kulture i sporta nego di jesu jedni i drugi imaju 10000-20000 kn plače prvi rade nemoguč sizifov posao a ovi drugi lade jaja.

Lol, svaka cast na odgovoru i obrazlozenju ko je tu kriv. Cheesy . Ludost je sta se radi .isto je tako i u Srbiji svi te prvo dobro izvozaju, na kraju platis i sve sredjeno.
hero member
June 07, 2014, 11:26:36 AM

Pomagajte...
Hvala unaprijed ...

1/da
3/punomoč češ potpisat kad ti je ponude a to znači da DHL u tvoje ime vrši carinu,Šta si ti platija koga boli briga naša država želi i dobit če svoj dio kolača.najmanje češ platit 443 kn  i biti sretana kao mala beba
member
Activity: 77
June 07, 2014, 10:53:59 AM
Pozdrav,
molio bih nekog tko ima iskustva s carinjenjem da pomogne.

Ovako ide priča:
Pred nekih mjesec dana naručio sam ASIC miner (Zeus Blizzard). Nešto sam izmajnao, nešto zaradio na fluktuacijama cijena na exchange-u, pa sam čisto iz zafrkancije naručio minera, svjestan da vjerojatno s njim neću niti vratiti uloženo, ali onako više iz znatiželje. Mislio sam si možda nikad niti neću vidjeti minera, jer dotad Zeus još nikome ništa nije poslao. Vjerojatno su scam, ali 'ko ga ... pokušat ću.

Pred 2 dana šalju mi mail iz Zeus-a da mi je narudžba provedena i miner poslan na adresu (dali su mi i DHL waybill da mogu pratiti paket). Rekoh: SUPER!

Međutim, drugo jutro zovu me iz DHL Hrvatska, da me "pripreme" što sve trebam učiniti, ako želim uvesti taj paket u HR.
Kao treba mi neki EURI broj, kojeg trebam podignuti u carinskoj upravi, a onda s aktiviranim EURI brojem trebam im poslati Paypal račun ili izvod bankovne kartice po kojoj je vidljivo koliko je uplaćeno na račun pošiljatelja, te detaljnim opisom robe.
Na kraju im trebam potpisati i neku punomoć kako bi ih "ovlastio" kao carinskog zastupnika pri carinskom posredovanju. WTF?  Huh

Pomagajte...
Hvala unaprijed ...
legendary
Activity: 1260
Merit: 1029
June 07, 2014, 05:20:45 AM

Novac mi treba sad za srednju školu,moram si kupiti novi laptop jer ću se upisati za programera.Sad trenutno koristim notebook od 10" ne mogu raditi na tome.

Onda STVARNO nemas problema. Naruci online Laptop, plati BTC-om i kroz par dana ti je na kucnoj adresi. Onda ce ti valjda i starci pocet vjerovat (sram ih bilo!)

Malo mi je prpa zbog carine da naručim online laptop.A našao sam jedan odličan u trgovini blizu mene,za oko 3.500 kuna,sve ima AMD grafičku,procesor jaki itd.  Grin

Ukoliko nadjes ducan unutar EU (a ima ih) onda neces platiti nikakvu carinu.
legendary
June 07, 2014, 05:07:30 AM

Novac mi treba sad za srednju školu,moram si kupiti novi laptop jer ću se upisati za programera.Sad trenutno koristim notebook od 10" ne mogu raditi na tome.

Onda STVARNO nemas problema. Naruci online Laptop, plati BTC-om i kroz par dana ti je na kucnoj adresi. Onda ce ti valjda i starci pocet vjerovat (sram ih bilo!)

Malo mi je prpa zbog carine da naručim online laptop.A našao sam jedan odličan u trgovini blizu mene,za oko 3.500 kuna,sve ima AMD grafičku,procesor jaki itd.  Grin

Ma nece to biti nesto prevelika carina. Narucivao sam ja svasta sa onih kineskih sajtova. Dinodirect ti prohvata bitcoin. I besplatna je dostava.
member
Activity: 72
June 07, 2014, 03:05:36 AM
WU ti uzima ogromnu proviziju, ne vjerujem da ce ti slat.

Nego, koliko ti imas toga za prodat?

Kolika je provizija za WU u %?

Imam za prodati oko 3 BTC-a ne mislim sve prodati,prodat  ću toliko da si mogu kupiti neki pošteni laptop i da mi ostane nešto para u kunama.

Nemoj zaboravit na bonove Supersporta. To mos iskoristit. Ako ces prodat nekom u RH neka ti napravi bon od Supersporta, to onda mos u bilo kojoj poslovnici dignut.

Uzet ću to u obzir,hvala. Smiley
member
Activity: 72
June 07, 2014, 02:59:32 AM

hero member
Activity: 1110
Merit: 534
June 06, 2014, 10:57:56 AM
mislim da bi nešto moglo biti od NEM coina; biti će bolji od NXTa

Na koju foru molim te? Ekipa dodje i klonira NXT (sto znaci da kasne u verzijama jer NXT developeri namjerno rade delay source-coda) ali NEM ce biti
bolji? To ti je prica tipa "LTC ce ubiti BTC" sto se nije desilo niti ce se desiti.

NEM nije klon NXT-a.
U početku je bio zamišljen kao klon, ali se plan promijenio.

Nezna se da li ce biti bolji, ali biti ce drugaciji.
legendary
June 06, 2014, 10:19:57 AM
Ocu kurac. Nisam ja humanitarac nego sebicna pizda Grin

Pun ko brod, a tu signature iznajmljen i sad dere po postovima. Oklada da nećete vidit lovu za sig?

Aj moze. Po 40 BTC.
Može al ja ulažem one šta su mi ostali na goxu.

Ja ulazem kucu, auto i sve sto imam da cu da budem isplacen kao i uvek do sada, kao i prekp 100 ljudi na stunninoj sig kampanji.

Nikada niko nije ostao neisplacen od njega.

Ne znam sto si tako nepoverljiv. Smiley
Moze i neki mali bet npr .1 to je sve sto imam, dobijes tx id od 17-20 najkasnije .
Pages:
Jump to: