Pages:
Author

Topic: Hrvatski (Croatian) - page 93. (Read 356784 times)

hero member
Activity: 812
Merit: 587
Space Lord
June 06, 2014, 07:24:33 AM
Tako ti meni baba racuna sve u kokosima Cheesy
legendary
Activity: 1260
Merit: 1029
June 06, 2014, 07:23:17 AM
Postoji i teorija da je vrijednost Bitcoina konstantna, a da dolar i ostaje valute opadaju.
Kolikk god glupo zvucalo, isto je malo da se zamislis.

Pa vrijednost dolara i svih ostalih valuta pada. To nije nikakva teorija, to je realnost i matematika.
Evo pa citaj: http://www.free-bullion-investment-guide.com/price-inflation.html

I bas zbog toga, sto vrijednost pada, nebi trebalo pricati o odnosu "dolar-bitcoin" vec o odnosu "bitcoin-kila kruha" ili "bitcoin-litra mljeka"

Zdrava logika kaze da ce vrijednost necega sto se konstantno stvara a ne nestaje, padati. I to se desava. Neupitno i nepobitno. Bas zbog toga, ako BTC pozivi dovoljno dugo, ce cijena BTC-a naspram dolara ici gore. Jer se BTC nemoze stvoriti iz nicega, no pitanje je sto ces moci kupiti za taj BTC.

Jedan primjer:

Danas: 1BTC = 600$
1 kruh = 1$ = 0,0015BTC*

Za 5 godina: 1BTC = 1200$
1 kruh = 4$ = 0.0033BTC

Sad, mozes reci da je cijena BTC narasla, naspram dolara, no ti si ustvari izgubio 50% realne vrijednosti jer mozes kupiti duplo manje kruha nego sto si mogao prije.
Nadam se da je sad jasno to sto pokusavam objasniti.

*Vrijednost kruha sam stavio na 1$ potpuno proizvoljno. Posto se radi o odnosima i postotcima, sama cijena ne utjece na krajnji rezultat, koji je pokazivanje padanja i rasta vrijednosti BTC-a
hero member
Space Lord
June 06, 2014, 07:22:34 AM
Imam ja vjerojatno vise coina nego svi vi skupa, pa me strah trejdat s tako puno. Inace trejdam s par coina cijelo vrijeme. Prodam sve, pa kupim sve i tako u krug.
legendary
Activity: 1178
Merit: 1014
Hodling since 2011.®
June 06, 2014, 07:19:38 AM
Altcoini bi se jedino sigurno isplatili da ih sam pokreneš, premine-aš, ispromoviraš, nabiješ cijenu i prodaš xD

Ali ono, do tad ću i završiti faks!

Shitcoini su najisplativiji, samo treba znati kada uci i jos vaznije kada izaci. nevjerovatno kolike oscilacije imaju, idealno za zaradu, samo obavezno na kraju sve dumpati..

Ma treba se previše posvetiti tome, to mi je najveći problem, a i dalje je riskantno. Nije mi uopće to zanimljivo...

kupio sam prije par dana distrocoin po cijeni cca. 700 satoshija, ukupno za malih 0,05 btc,dobio oko 6500 dis-a.  prekjuce i juce trejdo svako malo.. i sada imam 6200 dis-a , i 0,25btc zarade.
jos samo kad bi netko krenio malo tankati cijenu da bacim i ovih 6k pa mogu dalje.
hocu s ovim reci da se svasta isplati, samo treba znati kako

Ok, super je to, ali nema konstantu i sigurnost i to mi se ne sviđa. Nego gdje nalaziš informacije po kojima kupuješ i prodaješ alteve?

Coinwarz, Coin-Swap. Tu mozes naci dosta toga sto se tice alteva, ima ih stvarno previse.
Sa tim shitcoinima mozes od 0.05 napravit 0.25 ali to nemožeš raditi sa 50 BTC-a pa napravit 250 to je sve sića i puno muke za ništa. Zamisli da radiš to sa 10 BTC, a ne sa 50 pa oči bi ti prokrvarile da na shitcoinima zaradiš 2x ti bi bio taj koji pumpa i onaj koji puši jer ostalih 2000 likova igra sa 0.05... sve je to kita. Skupiš 10 BTC i na Bitstamp ili gdje već želiš i da se zaradit fino puno više nego majnanjem. Mjesec za mjesec po 10% nekad i 100% nekad i zdimiš nešto ali bolja opcija od shitcoina.
hero member
Space Lord
June 06, 2014, 07:16:40 AM
Postoji i teorija da je vrijednost Bitcoina konstantna, a da dolar i ostaje valute opadaju.

Meni ipak ta teorija ipak ne drzi vodu. Jednostavno Bitcoin nema pokrice u nicemu pa je izrazito nestabilan i podlozan svim utjecajima na trzistu.

Vidjet ces za koju godinu. Ova godina je ogromna za Bitcoin, a sta ce se tek desit 2015 i 2016 nemozes ni zamislit.
50000 dolara po Bitcoinu.
sr. member
Activity: 490
Merit: 250
Super Smash Bros. Ultimate Available Now!
June 06, 2014, 07:14:58 AM

Meni ipak ta teorija ipak ne drzi vodu. Jednostavno Bitcoin nema pokrice u nicemu pa je izrazito nestabilan i podlozan svim utjecajima na trzistu.
hero member
Space Lord
June 06, 2014, 07:11:31 AM
legendary
June 06, 2014, 07:00:38 AM
...Ja se relativno dobro držim i meni je super jer sam siguran da ću sutra dobiti koliko i danas.

U bitcoinima ces mozda dobiti isto. No efektivno ta vrijednost ovisi o cijeni bitcoina naspram ostalih valuta (dolar, euro itd.) a to apsolutno sigurno nije niti konstantno niti sigurno.
full member
Activity: 242
Merit: 104
June 06, 2014, 06:55:43 AM
Upravo sa apdejtao Bitcoin widget aplikaciju za android i gle pod settings mozes izabrati Bitkonan kao exchange koji zelis pratiti. He, svaka čast momci ugodno iznenađenje.

BitKonan je bio prisutan u staroj verziji Bitcoin Widgeta, pa je nestao prije mjesec dana nakon updejta
sad su ga opet dodali , vjerovatno su sukuzili da bez Bitkonana nemaju sanse Smiley
https://play.google.com/store/apps/details?id=st.brothas.mtgoxwidget

osim njega cijena se moze prati i na Bitcoin Checker
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mobnetic.coinguardian
sr. member
June 06, 2014, 05:34:52 AM
A gdje imas konstantu i sigurnost? Nigdje. Ni majnanje BTC-a nije siguran posao (ako se ne bavis i prodajom hardvera) ni majnanje altova...apsolutno nista vezano uz BTC nema sigurnost i konstantu, pa tako nema ni ovo. Znas kakokazu, tko riskira taj profitira. Tko ne riskira, drzi fiat u djepu...a i taj ustvari riskira, samo nije toga ni svjestan.

Ma govorim za konstantu u prihodu BTC-a, ne novčanu vrijednost. Ja se relativno dobro držim i meni je super jer sam siguran da ću sutra dobiti koliko i danas. Jasno je meni da je sve u vezi BTC-a rizik, ali unutar toga rizika se može naći konstanta...
legendary
June 06, 2014, 05:30:12 AM
A gdje imas konstantu i sigurnost? Nigdje. Ni majnanje BTC-a nije siguran posao (ako se ne bavis i prodajom hardvera) ni majnanje altova...apsolutno nista vezano uz BTC nema sigurnost i konstantu, pa tako nema ni ovo. Znas kakokazu, tko riskira taj profitira. Tko ne riskira, drzi fiat u djepu...a i taj ustvari riskira, samo nije toga ni svjestan.
hero member
Space Lord
June 06, 2014, 05:30:02 AM
Altcoini bi se jedino sigurno isplatili da ih sam pokreneš, premine-aš, ispromoviraš, nabiješ cijenu i prodaš xD

Shitcoini su najisplativiji, samo treba znati kada uci i jos vaznije kada izaci. nevjerovatno kolike oscilacije imaju, idealno za zaradu, samo obavezno na kraju sve dumpati..

Ma treba se previše posvetiti tome, to mi je najveći problem, a i dalje je riskantno. Nije mi uopće to zanimljivo...

kupio sam prije par dana distrocoin po cijeni cca. 700 satoshija, ukupno za malih 0,05 btc,dobio oko 6500 dis-a.  prekjuce i juce trejdo svako malo.. i sada imam 6200 dis-a , i 0,25btc zarade.
jos samo kad bi netko krenio malo tankati cijenu da bacim i ovih 6k pa mogu dalje.

Ok, super je to, ali nema konstantu i sigurnost i to mi se ne sviđa. Nego gdje nalaziš informacije po kojima kupuješ i prodaješ alteve?

Coinwarz, Coin-Swap. Tu mozes naci dosta toga sto se tice alteva, ima ih stvarno previse.
sr. member
June 06, 2014, 05:25:07 AM

legendary
June 06, 2014, 05:23:59 AM
Uz to cekanje na povecanje cijene jos uposlis grafucku ili dvije, pa prodas i to, i eto ti dobrog pocetnog kapitala ili BTC-a za razno razne sitnice. Netko tko ima dovoljno vremena i volje moze to pretvoriti u pristojan izvor zarade.
legendary
Activity: 1722
Merit: 1000
Satoshi is rolling in his grave. #bitcoin
June 06, 2014, 05:18:47 AM

sr. member
June 06, 2014, 05:11:31 AM

legendary
June 06, 2014, 05:09:26 AM
Narocito oni koji tek dolaze na vece i bitnije burze. Do nedavno sam znao kupiti i pricekati izlazak na neku vecu burzu. Redovito bi zarada bila 1.5x do 2x
Kako u zadnje vrijeme nemam vremena to sve pratiti, prestao sam, no sumnjam da se ista promjenilo po tom pitanju.

Evo i ja stavio sig pa da vidimo dal se moze kakav djeparac zaraditi na uzaludnom tipkanju i svadjanju sa trolovima  Grin
legendary
Activity: 1722
Merit: 1000
Satoshi is rolling in his grave. #bitcoin
June 06, 2014, 05:06:11 AM

legendary
Activity: 2124
Merit: 1013
K-ing®
June 06, 2014, 05:05:55 AM
da, dosta su špekulativni i da se na day tradeu dosta zaraditi (i izgubiti)

mislim da bi nešto moglo biti od NEM coina; biti će bolji od NXTa

no vidjet ćemo
sr. member
June 06, 2014, 05:01:07 AM

Pages:
Jump to: