Χαίρομαι που υπάρχει αυτό το thread, έτσι ώστε να ανταλλάσσονται 1) απόψεις και 2) νέα που σχετιζονται με την ισοτιμία.
Ως αναφορά τα νέα, δεν έχω να προσθέσω κάτι. Ειδήσεις επιβεβαιωμένες ή και όχι, έρευνες, στατιστικές κοκ.
Σχετικά με τις απόψεις όμως το επίπεδο είναι αρκετά αρχάριο (και κανένα πρόβλημα μ'αυτο, δεν ειναι αναγκη να γινουμε όλοι day traders). Είναι γνωστό τοις πάσι, πως για καθε μεταβολή τιμής υπάρχει μια εξήγηση που προκύπτει με τεχνική ανάλυση (technical analysis). Θα περίμενε κανείς από κάποιον αρχάριο πως η πρόβλεψη "του" θα ήταν μια ιδέα του Peter Brandt (google) του τύπου, "Ο Peter Brandt πόσταρε στο twitter πως βρήκαμε το bottom και παρουσιάζει μια ενδιαφέρουσα γραφική παράσταση (chart)". Αντίθετα, αυτό που βλέπεις στο thread είναι το εγώ πιστευω πως θα πέσει μέχρι εκεί, ή πούλησα εγώ αρα θα ανέβει ή το ανάποδο.
Δεν έχω κάποια πρόθεση να φανώ ξερόλας ή "κακός". Η πρόθεση μου είναι να ενημερώσω τους αρχάριους πως το τί νομίζουν δεν έχει καμία σχέση με τη μεταβολή της τιμής. Δεν είναι κακό ούτε να είσαι αρχάριος, ούτε να μην έχεις τις γνώσεις, ούτε να αγοράζεις και να πουλάς τα νομίσματα σου όποτε θελεις εσυ (δικά σου είναι στο κατώ κάτω), ούτε να postareis σ'ενα forum τις προβλέψεις σου. Κακό είναι να νομίζεις πως κάνεις σωστά τη διαδικασία.
Η ημιμάθεια είναι χειρότερη απο την αμάθεια.
μπορώ να δω το chart σου;
Σχετικά με το bear trap, κάνεις λάθος..
'Ηθελα να ρωτήσω, αν όλοι όσοι προβλέπουν τα 5 και τα 4k shortαρουν κ όλας. Και αν δ shortαρουν, γιατί;
Το 4.5k είναι το η πρόβλεψή μου βάση της elliott wave θεωρίας. Αν και η συγκεκριμένη θεωρία έχει μια απλή λογική, στην εφαρμογή της είναι αρκετά σύνθετη και ο καθένας μπορεί να κάνει διαφορετική εφαρμογή.
Όπως έγραψα πριν λίγες ημέρες, εγώ περιμένω την παρακάτω εξέληξη,
Αν δεν γνωρίζεις τον όρο "bear trap", εννούμε μια κίνηση της τιμής που δείχνει σαν να ξεκινάει να πέφτει η τιμή με φόρα και κάποιοι άπειροι τρέχουν να shortάρουν. Μετά από αυτό μπορεί να ακολουθήσει ένα short squeeze (googlαρέ το αυτό αν θες!)
Λαμβάνοντας τα παραπάνω υψόψη λοιπόν, περιμένω ως πιο πιθανό πάτο τα 4500-5000 και ως μια καλή πιθανότητα τα 5500€ να είναι το χαμηλότερο που θα δούμε προς το παρών (το οποίο το πιάσαμε εχτές!)