Henüz yenisiniz anladığım kadarıyla, yeni iken araştırıp yazıları-incelemeleri okudukça insanda tren kaçıyor, hemen almalıyım gibi bir hava oluşuyor. Ama nereden girileceğini, nereden çıkılacağını bilmek ciddi tecrübe gerektiriyor. Bugün alırsınız, yarın bir yerden çok kötü bir haber gelir, siz daha exchange sitesini açana kadar site kilitlenir ani yoğunluktan, bir anda 6 bin den 5 bin dolara düşer, 1 btc de 2-3 bin lira kaybınız olur. Hiç belli olmuyor.
Ve o an biraz paniklersiniz, hızlıca reddit, twitter, globalde araştırırsınız ne olacak diye. Böyle anlarda ortaya çıkan btc batacak tayfasının yazılırını okur, bir an panikle zararına satarsınız. Ve ne olduğunu anlamadan bir de bakarsınız ki 7 bin dolara çıkmış, zarardasınız.
Bana göre 1 yıldan az süredir bu işle ilgilenen bir kişi, ekstra biriktirdiği, herhangi bir ihtiyacı olmadan biriktirdiği paranın maksimum %50 si ile bu işlerle ilgilenmeli. Çok tecrübelisinizdir, evini de satıp giren olabilir. Ama yeterince tecrübe edinip piyasanın tepkilerini öğrenmeden borçla btc almak bence çok mantıksız.
Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Dolar üzerinden olduğu için ülkemizde de fazla etkileniyor haklısınız. Öderken beni pek etkilemeyecek miktarda bi kredi düşünüyorum zaten. Dediğiniz gibi iyice araştırmadan girmemeli.
Daha önce farklı alanlarda tecrübeler edinmiştim. Bu ürüne nedense fazla güven duyuyorum. Teşekkürler tavsiyeniz için daha fazla öğrenip öyle adım atacağım.
İHTİYACINIZ OLAN PARA İLE KAZANÇ UĞRUNA DALGALI PİYASALARA GİRMEYİNİZ. arkadaşın yazdığı gibi kredi çekip borç alıp girerseniz elinizde patlayabilir. Buraya girerken ihtiyacınız olan para ile girmeyeceksiniz. o parayı en az 1 sene unutacaksınız
Haklısınız bu konuyu daha iyi irdeleyip ona göre hareket etmekte fayda var.
kısaca maaşından her ay kenara 500 tl atabiliyorsun. ozaman çek kredini aylık ödemesi 500 600 bilemedin 700 tl olacak şekilde.
500-600 tl şeklinde öderim diye düşünmüştüm ben de çekilen miktarı.
Poloniex verdiği faizler bazen yıllık %25 çıkıyor aradaki fark senin karın olur paraya göre
Örneğin bitfinex 0.08$% günlük faizi var dolara aylık 2.4% yıllık 28.8$% oluyor.
Pek borsa bilgim yok ama onu da araştıracağım teşekkür ederim.
Ödemeleri kendim yapacağım evet buradan gelecek olan kazanç ile denk getirebilmek zaten zannediyorum mümkün değil.
Herkese tavsiyeleri için teşekkürler, umarım herkes için en iyi şekilde yükselir. (ben almadan çok fazla yükselmese keşke:)