Pages:
Author

Topic: Krediyle/borçla yatırım yapma ! - page 18. (Read 2427 times)

newbie
Activity: 196
Merit: 0
April 14, 2018, 03:18:09 AM
Çok zengin olabilenler genelde risk alabilmiş kişilerdir. Bunun eksisi artısı iyi değerlendirilmeli. Ben kenarımdaki parayı koydum diye bile strese girdim. Bir dahaki boğada en azından anaparamı çekip daha rahat devam etme hedefindeyim
member
Activity: 252
Merit: 10
OPEN GAMING PLATFORM
April 14, 2018, 03:05:58 AM
Odeyemeyeceginiz yuklerin altina girmeyin bence. Bu bir risktir. Balik icin olta atmak gibi. Bir iki gun gelmeyebilir, herzaman en kotu senaryoya gore hazirlanmak lazim. Ozellikle gecimini saglamak zorunda oldugunuz insanlar varsa.
newbie
Activity: 6
Merit: 0
April 14, 2018, 03:02:55 AM
Kripto Para yatırımımın %70'ini döviz olarak değerlendirdiğim parayı bozarak yaptım. Yani ihtiyacım olmayan bir para. 5900'lü seviyelerde dibe geldiğimizde ise hırsımdan kaynaklı ödemede sorun çekmeyeceğim ufak bir miktar kredi alıp yatırımıma ek yaptım. İlk olarak elimde kenarda duran bir miktar olmasaydı, sanmıyorum kredi çekip girebileceğimi. Gerçekten çok büyük bir risk.
sr. member
Activity: 798
Merit: 277
April 14, 2018, 02:55:43 AM
Borç harç ile buralarda dolaşmak, hele ki bankaya borçlanıp da kredi vs gibi yöntemlerle bu işe girmek deliliktir, net... Yazıktır günahtır. Haa elinizde biir miktar birikiminiz vardır onun da %50sini belki bütçenize göre buralara ayırırsınız anlarım ama kredi ile girmeyin, etmeyin eylemeyin, sonra bi iki kırmızı çubuk gördüğünüzde "aman bittik, tükendik, yandık, kül olduk" demelere başlıyor insan. Uzak durun bankalardan...
member
Activity: 532
Merit: 22
April 14, 2018, 02:26:15 AM
2017 Eylül-Ekim ayı gibiydi kriptoparalardan haberdar oldum ve biraz araştırma yaptıktan sonra bende yatırım yapmaya karar verdim.Fakat bir sorun vardı, elimde hiç sermayem yoktu.Bende gözümü karartıp garanti bankasından kredi çekmeye gittim maximum 25 bin lira kredi vereceklerini söylediler.Krediyi çektim hemen koinimden üyelik açıp btc aldım o zaman herkes poloniexi tavsiye ettiği için oraya gönderdim.Bismillah deyip işlemlere başladım.Her işlemi detaylı yazmadan sadede geleceğim.Bata çıka ve bountylerin yardımıyla elimdeki miktarı arttırmayı başardım.Sadece taksit zamanları para çekip yoluma devam ediyordum.Fakat son düşüşler herkesde olduğu gibi benimde moralimi baya yıprattı ve geceleri bile uyuyamaz hale gelmiştim ya yükselmezse bu borcu nasıl öderim diye düşünmeden duramıyordum, sonunda dayanamayıp 400 dolardan elimdeki ethereumların birazını sattım ve krediyi kapattım.Şimdi kafam rahat ama o düşüşlerdeki stres çok kötü etkiledi ve çevremdekiler bile fakına vardı.Yinede kendimi şanslı sayıyorum çünkü elimdeki parayı 5 e katlamayı başardım hatta zirvede satsam çok daha fazla edecekti.
Şimdi ben paramı katlamama rağmen borcum olduğu için yaşadığım stresi size anlatamam, çok berbat bi durumdu.Anaparadan zarar etsem çok çok daha kötü olurdum eminim.Eğer çelik gibi sinirleriniz yoksa sakın ola borca falan bulaşmayın, kendinize ve çevrenize yazık etmeyin.

Hocam o zamanlar ne aldın merak ettim doğrusu. Bende airdroplardan gelenleri satıp eth ye çevirip fırsat buldukça STR ( xlm) alıyordum. 350 lerden topladim kendi paralara aldım tabi sadece airdrop ile olmadı yaklaşık 45 bin STR topladim ama biraz yükselince sattım kademeli olarak . 1500 leri görünce ne var ne yok satmıştım. O da gitti 7000 lere dayandı. Sabretmis olsam baya bı ciddi kazanacaktim.herseyin başı sabir
member
Activity: 196
Merit: 11
April 13, 2018, 10:53:17 PM
Helede bu dönemde banka kredisi borç vs. ile yatırım yapılmasın aman dikkat, bakın dolar euro uçuyor, altın eşlik ediyor,  ee bankacılar durur mu yakında basarlar yüksek faizi tüketiciye, hayat pahalılaşır zaten her yerden darbe alırsınız. Yatırımınız küçükte olsa kendi paranız olsun en iyisi bu bence, büyür o.
full member
Activity: 364
Merit: 114
The revolutionary trading ecosystem
April 13, 2018, 06:12:02 PM
Kredi ile borç ile kriptoya girilmez. Elimde nakit yok şu an tamamıyla kriptodayım, btc 15.000$ seviyelerindeyken arkadaşım bak yükseliyo gel kredi çekelim basalım bitcoine demişti. Kredi çekerken de insan 1000 kere düşünmeli ben de öyle yaptım, ulan yükseliyo da ya düşerse?  Grin 20.000 e çıktı ve feci düşüş herkesin de bildiği gibi. Aman aman diyim arkadaşlar, çekecek olan varsa da 1000 kere düşünsün benim gibi. Eminim çok fazla çekip kriptoya giren vardır ama kesinlikle tavsiye etmem hele ki yüksek miktarları hiç mi hiç tavsiye etmem!
full member
Activity: 322
Merit: 112
April 13, 2018, 05:25:24 PM
Benimde tanıdığım bir arkadaşta kredi çekerek bu işe girdi ama batsada koymaz çünkü maaşı krediyi karşılamaya yetecek düzeyde.En son görüştüğümüzde pozisyonların zararda olduğunu söylüyordu fakat bekleyeceğim satmayacağım dedi sadece taksit zamanı çekip ödemeyi yapıyormuş.
Bence her babayiğidin harcı değil borçla iş yapmak eğer maddi gücünüz çektiğiniz parayı ödemeye zaten yetiyorsa denenebilir.Ama burdan kazanıpta öderim derseniz her zaman terste kalma ihtimaliniz var
full member
Activity: 721
Merit: 100
April 12, 2018, 06:07:14 PM
Bir arkadaşla konuştum 12.000 dolarlardan 1000 dolar seviyelerine düşmüş Kasım gibi falan yapmış galiba alımı yani ihtiyacım yok attım geçtim diyor borçla falan tahammül edilecek iş değil aman sakın.
legendary
Activity: 1218
Merit: 1000
April 12, 2018, 06:02:04 PM
Gözünüzü karartıp girmişsiniz ama sonu çok daha kötü olabilirdi ama kötü olmamış güzel tarafı bu.Keşke biraz daha bekleseydiniz satmak için daha fazla para kazanırdınız.sattığınız kurla şimdiki kur arasında bile eth başına 80 dolar kur farkı var.hiçte az bir rakam değil.bundan sonra panik satışı yapmazsanız bence daha başarılı olabilirsiniz.dikkate almanızı tavsiye ederim
member
Activity: 462
Merit: 42
April 12, 2018, 05:48:56 PM
Yatırım tasarruftan yapılır. Tasarruf nedir ihtiyacından arta kalandır. Kredi ve borç ile işe girersen çok basit olarak anlatacağım piyasada terste kaldığında ve o paraya ihtiyacın olduğunda kaybedersin. Oysa tasarruftan yatırım yapsaydın terste kaldığında o para  lazım olmadığından piyasa düzelene kadar bekleyebilirdin.
hero member
Activity: 798
Merit: 500
Sovryn - 300-500% APY on USDT Deposit
April 12, 2018, 05:38:27 PM
Cesaretin için tebrikler fakat herkes sizin kadar şanslı olamıyor malesef, siz şansınızında yardımıyla parayı katlamayı başarmışsınız ve fiyatların düşük olduğu aylarda giriş yapmışsınız.Aynı dönemde girip çok çok daha fazla kazanan kişilerde tanıyorum.ama yukarda yazdığınız ''baskı altında sağlıklı karar vermek bile zor olabiliyor'' cümlesine katılıyorum.
bu piyasada rahat hareket etmek gerekiyor kazanmak için
full member
Activity: 350
Merit: 106
April 12, 2018, 05:10:36 PM
Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar.Bazıları okumadan yorum yapmış ama onlarda sağolsun.Konuyu açma amacım karda olmama rağmen borcum olduğu için yaşadığım stresi sizlere anlatmak ve benim gibi yapmak isteyenlerin yaşayacağı şeyleri önceden söylemekti.Şansımın yaver gittiğinin bende farkındayım ve halen kendimi çok acemi olarak görüyorum ama geliştirmek için elimden geleni yapıyorum
Ayrıca bir kez daha gördüm ki panik satışı gerçekten zarar ettiriyor.Krediyi kapamak için ETH'i 400-420 dolar arasında sattım.bugün 485 dolara yükseldi Smiley Dolayısıyla baskı altında sağlıklı karar vermek bile zor olabiliyor.
Ama pişman değilim elimde hala beklettiğim ethereumlarım var Wink
İyi dilek sunan tüm arkadaşlarada teşekkür ederim.herkese bol bereketli kazançlar
member
Activity: 350
CAT.EX Exchange
April 12, 2018, 04:55:24 PM
Para kazanmak için bu yola basvurmussunuz ama kredi çekerek yanlış bir karar almissiniz  bu işlere girerken kullanmadiginiz sizi zarara ugratmayacak parayla yatırım yapmanız daha mantıklı ama sansliymissiniz ki fazla bir kayıp yaşamadan borcunuzu kapattamissiniz herkes için hayırlısı neyse o olsun
full member
Activity: 602
Merit: 118
April 12, 2018, 04:00:36 PM
hocam sen zaten yaşayarak sağlam bir tecrübe etmişsin. ben de kredi çektim ama hep ayı piyasasında uzun süre giderken bundan önceki boğa sezonundan önce xlm 350-400 lerdeyken bende kredi aldım 4000 tl tabi. öyle uyku kaçıraka cinsten değil. sonuçta sağlık daha önemli. malum xlm ciddi yerlere geldi. bende 5 -10 katladım hatta krediyi öteleyip taksitlendirdim ama  yine de tek kalemde kapattım. geçenlerde yine 4000 lik işlem yaptım yine aynısını uyguladım ama bu sefer hepsini hatta biraz da ek yapıp qlc ye gömdüm bakalım ne ler olacak. tabi senin uykuların kaçtığına göre baya bir ciddi rakalmar çekmişsindir. kaybedilince üzmeyecek miktar her zaman daha iyidir. bereketli kazançlar dilerim
jr. member
Activity: 157
Merit: 3
April 12, 2018, 03:11:37 PM
Biraz deli cesaretiymiş hocam sizdeki, zirvede girdiğiniz bir senaryoyu düşünün ve şu andaki durumu düşünün o krediyi değil ödemek 1-2 taksiti anca çıkardı bana göre bu piyasaya girilecekse kıyıda köşede lazım olmayacağını düşündüğünüz, yok sayacağınız paranızla girmeniz en sağlıklısı olacaktır. Kazanma ihtimali kadar kaybetme ihtimali olduğunuda unutmamak gerek.
member
Activity: 490
April 12, 2018, 02:35:58 PM
Hocam bu işi kumar olarak görenler açısından bakarsak mantıksız birşey kredi çekmek. Ama bir bilgi birikimine sahipsen, kendine güveniyorsan bunu senin yaptığın gibi bir iş olarak düşünmek daha mantıklı. Bugün kimse dükkan açacağım kredi çekeceğim diyen birisine iş alanı varsa yapma demez (çoğunluk )
İş olarak görüp o ciddiyette davranmak gerekiyor.
full member
Activity: 434
Merit: 112
April 12, 2018, 02:14:34 PM
Şimdiye kadar yapacağınizi yapmışsınızdir belki ama borç ile bu işe girilmez ve bu riske hayatta girilmez. Dünyanın en büyük riski bile diyebiliriz. Ne olacağı belli değil. Hele ki borçla girildiği için düşüş dönemlerinde büyük hataların yapılacağı ihtimali de var ortada.
full member
Activity: 938
Merit: 115
April 12, 2018, 02:11:00 PM
Gerçekten öncelikle geçmiş olsun ve bravo...
Çünkü paranızı 5 e katlamak hakikaten çok iyi bir başarı. Siz şanslıymışsınız. Borcunuzu ödeyip kendinizi kurtarmışsınız.
full member
Activity: 616
Merit: 101
April 12, 2018, 12:47:23 PM
Malesef ülkemizde nakit para sadece bankalarda mecburen insanlar para kazanmak için risk almak zorunda. Bende ilk başta 10k Tl kredi ile girmiştim piyasaya şansıma doru yerde girdim çevremde çok kişi benden görüp girmek istedi hep engelledim onları iyiki de engellemişim.
Pages:
Jump to: