Düzenlendi.
Arkadaşlar çoğunuz beni eleştiriyorsunuz. Bu konudan çıkarttığınız ile beni eleştiriyorsunuz. Sessiz kalmamak için size cevap vereyim. Bu yazıda olumlu olmak gerektiğini anlatmaya çalışıyorum. Yani ben Dogecoinci değilim. Evet çoğunuzda olduğu gibi benimde elimde biraz var. Öyle çok sayıda dogecoin yok ya da dogecoinin fanı değilim.
Burada anlatmak istediğim kısaca kim ne derse desin. Bu iş balon ya da bu iş saadet zinciri desinler. Çevremde herkes bunu dediği için diyorum. Malum Çiftlikbank olayından dolayıdır. Ben bu borsanın daha doğrusu blockchainin geleceğinin çok iyi yerlere geleceğini düşünüyorum.
Bu yazıdan sadece eleştirel konuları kendinize göre alıp beni eleştiriyorsunuz. Bunu yapmadan bunu yazayım dedim.
------------------------------------------------
Kripto paralar yıkılsa, hepsi patlayıp gitse bile, ne olursa olsun 2 tane coin her daim ayakta kalır.
Bu iki Coinin adı Bitcoin ve Doge
Bitcoin bir lider, bir öncü, bir sembol ve kripto paraların başlangıcı olduğu için her daim kalıcı olacaktır.
Dogecoin ise; her kalıcı, sağlam teknolojik sistemlerde olduğu gibi Kripto sisteminde de bir insan dokunuşunu göstermesi nedeniyle kalıcıdır. Bir şaka coinidir. Bilgisayarların asla anlayamacağı bir şeydir. Koda duygu entegre edilişinin bir sembolüdür. Gülümsemektir. Gülümsetir.
Bir örnek vereyim; hemen hepimiz 404 hatasını biliriz değil mi? Hani bir site açılmadığında karşınıza 404 hata sayfası çıkar ya. O sitenin bulunamadığını söyler falan. O 404 hatası gibi daha bir çok rakamsal hata vardır. Mesela 403 yasak sayfanın hata kodudur. 512 Email SMTP hatasıdır falan.
Birde bunlar içinde 418 numaralı bir hata vardır. Bu hatayı aldığınızda ekran size "Ben bir çaydanlığım" der. Buna sebep veren durum ise "Çaydanlıkta kahve pişirmeye çalışmanızdır." Tabi bunları ingilizce olarak size söyler. Neyse, şuanda dünyadaki bütün serverlerde bu hata kayıtlı ve mevcuttur. Bir yazılıma yada bir makineye verilen insani bir dokunuştur. Makine ve yazılım ne olursa olsun, ne kadar iyi ve kusursuz olursa olsun her zaman arkasında bir insan olduğunu, bize duygularımızın önemini hatırlatır. Gülümsemektir. Gülümsetir.
Bu hata her ne kadar her serverde olsa da üretmeniz tabi http üzerinde normal şartlarda mümkün değil. Ekrana çaydanlık sokmaya çalışmayın yani. İllaki bu hatayı görmek isterseniz, http yerine htcpcp üzerinden doğru durumu oluşturarak, kendi serverinizde deneyebilirsiniz. Ancak bu şekilde bu hatayı almanız mümkündür. Şuanda internet kod standartlarını belirleyen topluluk bu hata kodunu resmen tanımış, ona özel bir protokol açmış ve bunu 1998'den beri içeriklerinde resmen tutmuşlar.
Şuanda Google'da bunu tanımış ve hatta geçen yıllarda bunu 1 nisan şakası olarak bizlere sunmuştu. Sayfa halen mevcut olup inceleyebilirsiniz. Çaydanlığın üstüne tıklayın.
https://www.google.com/teapotKonumuza dönersek, Dogecoin`de aynen 418 hatası gibi Kripto Dünyasında insani bir dokunuşun sembolü ve bir espri olarak kalacaktır. Fiyatı iner çıkar ama kendisi kalıcıdır. Eksiğimizle, sevincimizle, duygularımızla bizi temsil eder blockchainde.
İşte bu nedenlerledir ki Bitcoin ve Dogecoin her daim kalıcı olacaktır.
Alıntı yapılarak düzenlenmiş ve derlenmiştir...
Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz.