Arkadaşlar merhaba,
LTC için kısa bir analiz zamanı geldi gibi görünüyor.
1) Coinbase'e eklenmesi: 46 bin tüccarla çalışan, 7.7 milyon kullanıcısı olan sisteme, LTC'nin eklenmesi bence azımsanamayacak kadar büyük bir gelişme. Özellikle BTC transfer ücretlerindeki inanılmaz rakamlardan sonra birçok tüccarın LTC kullanımını düşünmeye başlayacağı aşikar. Bunun fiyatlamasının daha yapılmadığını düşünüyorum. 35$'a kısa bir sıçrama oldu ancak çok daha büyükleri gelecektir.
2) Bitstamp'a eklenmesi: Önümüzdeki günlerde Bitstamp'a eklenmesi de volatilitenin artacağına işaret. En nihayetinde borsalar, para hareketlerinden kazanıyor. BKZ: Bitstamp'a XRP'nin eklenmesi... LTC'de de bu ışığı görmüş olmalılar.
3) Segwit-Lightning Network: Evet, asıl gelişme bu!.. Charlie; yıldırım ağını LTC'ye uyguladığında, yok sayılabilecek transfer ücretleri ile mikro ödemeler hızlıca halledilebilir olacaktır. Yani coffee shop dan espresso alırken 1$ ödeme yapıp 15$ fee ödemeniz gerekmeyecek. Çok komik ücretlerle yapılabilecek.
Tabii ki bunlar BTC ile de yapılabilir, ancak öncelikle Segwit ve Lightning Network, LTC üzerinde denenecek ve başarılı olursa BTC üzerinde de uygulanacaktır. Benim kişisel fikrim BTC bu işte (micro payments) hiçbir zaman kullanılmayacaktır. Çünkü BTC'yi Altın'a benzetiyorum. Hepimiz neden Altınla değil de kağıt paralarla ödeme yapıyoruz? BTC yerini hep koruyup, Altın gibi bir değer koruma aracı olarak kalacaktır.
Bunlar; LTC'nin günlük kullanımda, gerçek hayatta kullanılabilecek bir para birimi olarak sahneye çıktığını gösteriyor. Haberlere bakarsak Your's micro ödemeler için artık tamamen LTC'ye geçeceğini mediumda açıklamıştı haftalar önce. Bunun gibi haberler yakında daha çok olacaktır.
Arada mutlaka pump&dump olacaktır ancak, daha birkaç ay öncesine kadar bir kaya parçası ile kıyaslanan LTC'nin çok yol aldığını da görmezden gelemeyiz.
Bunlar benim kişisel fikirlerimdir, yatırım fikri olarak değerlendirmek isterseniz sorumluluğu size aittir.
Başka fikirleri de dinlemek, okumak isterim. Lütfen konu hakkında bilgilerinizi paylaşınız, hatalarım varsa düzeltiniz.
Selam ve saygılarımla
Genel olarak güzel bir analiz, ancak 3. maddeye pek katılmıyorum. Altcoinlerde yapılan bir çok yenilik bitcoin'e entegre edilebilir.
Bitcoin topluluğu mikro ödemelerin bitcoine gelmesini isterse fork'la bu ödemeleri sağlayacak sistemlere geçilir. kısa vadeli altlara kaçış olabilir ancak btc her zaman en tepede olmaya devam eder.