Pages:
Author

Topic: Bitcoin'in geleceği yok.(Enerji sorunu) - page 5. (Read 952 times)

sr. member
Activity: 1106
Merit: 273
Benzer bir konu yine vardı sanırım. Körü körüne bence kesip atmamak gerekiyor bu enerji kullanımını azaltmak adına zaman içerisinde çeşitli alternatifler geliştirilebilir diye düşünüyorum. Direkt olarak btcnin geleceği yok demek doğru olmuyor.
hero member
Activity: 1533
Merit: 560
Parasını ödediğim elektriğe kimse karışamaz, söylentiden öteye de gidemez, haa farklı demokratik ülkelerin sadece bir kaçında ekstra vergi ya da ek ücret talep edebilirler elbette ama Türkiye'de ondan daha önemli işler varken kimsenin bu duruma takılacağını sanmam, gitsin önce evine trafodan tel çekip 15 tane elektrik sobası yakanları denetlesinler.
full member
Activity: 398
Merit: 101
Sanki madenciler elektriği bedavaya kullanıyo. Parasını verdikten sonra ister %0.5ini kullanırım ister %50sini kullanırım, kime ne.
full member
Activity: 308
Merit: 100
--
İleride bitcoin üretmek için harcanan enerji artınca bu konuyu gündeme getirmeleri muhtemel. Ama bence bir çözüm yolu bulurlar. Daha az enerji harcayan ekran kartları ve bilgisayarlar gibi.
member
Activity: 612
Merit: 10
bu yeni değil eski bir haber. Hürriyetin 2017 yılında Habertürk'den arak haberi aşağıda, yakın gelecekte çıkarılabilecek bitcoin kalmayacağı için sorun teşkil edeceğini sanmıyorum.

Hürriyet İnternet Sitesi haberi;

Bitcoin sürekli artan fiyatlarıyla 2017’ye damga vurdu. Kripto paranın yıl sonuna kadar 10.000 dolar değere ulaşması bekleniyor. Öte yandan, bilgisayarların işlem gücünü kullanarak bu paraların ‘madenciliğine’ profesyonelce yaklaşan şirketlerin sayısı da arttı.

Yılın başından bu yana Bitcoin madenciliği için kullanılan elektrik enerjisi, 159 ülkenin bir yıllık elektrik ihtiyacından daha fazlaydı. Kripto paraların istatistiklerini tutan Digiconomist, Bitcoin madenciliği için harcanan enerji miktarının 29,05 Kilowatt saat (TWh) olduğunu açıkladı.

Bu enerji miktarı İrlanda, komşu ülkeler Azerbaycan, Gürcistan ve çoğu Afrika ülkesinin bir yıllık enerji tüketiminden daha yüksek. İrlanda her yıl ortalama 25 TWh elektrik tüketiyor.

Habertürk'ün haberine göre 2009 yılında herhangi bir grup ya da kuruluş tarafından kontrol edilemeyecek şekilde tasarlanan Bitcoin, yapılan transferlerin kaydı için blok zinciri teknolojisini kullanıyor. Yüksek enerji gerektiren gelişmiş bilgisayar sistemleri, büyük şirketler tarafından Bitcoin madenciliğinde kullanılıyor.


Bitcoin’in mucitleri sistemlerini sınırlı sayıda kripto para olacak şekilde tasarladılar. Dünya üzerinde yalnızca 21 milyon Bitcoin bulunabilir. Giderek artan madencilik faaliyetlerine karşı sistemin ömrünü uzatmak için madencilik giderek zorlaştırılıyor.

Dijital para madencileri zorlaştırılan işlemi gerçekleştirebilmek ve karşılığında Bitcoin kazanmak için daha da güçlü bilgisayarlara yöneliyor. Daha güçlü bilgisayarlarla hem madencilik hem de Bitcoin transferleri için tüketilen enerji giderek artırıyor.

ING Bankası tarafından yayınlanan bir rapora göre, 1 Bitcoin transferi için kullanılan elektrik, bir evin ortalama 1 aylık enerji ihtiyacına eşit. Bitcoin madenciliğinin büyük bir bölümü, enerji maliyetleri ABD ve Avrupa’dan daha düşük olan Çin’de gerçekleştiriliyor.

Çin madencilik için kullanılan işlem gücünün yüzde 80’inden fazlasını elinde bulunduruyor. Kripto paralar için giderek artan elektrik kullanımının çevreye etkileri konusunda endişeler söz konusu. Uzmanlar, Çin’deki elektrik enerjisinin büyük çoğunluğunun fosil yakıtlardan üretildiğine dikkat çekiyor.

Fosil yakıtların karbondioksit salınımı, küresel ısınma ve ozon tabakasının incelmesi gibi küresel çevre sorunlarına sebep gösteriliyor.
member
Activity: 252
Merit: 10
bitcoini yasaklayacaklarını düşünmüyorum çünkü kullandığı elektriğin parasını alıyorlar bedava kullanmıyor . ama aşırı bir yük çektiği için bazı tedbirler alabilirler.
sr. member
Activity: 630
Merit: 251
🤖UBEX.COM 🤖
dünyada bu tarz sıkıntılar hep var zaten enerjiyle küresel ısınmayla ilgili birşey çıkacağını zannetmiyorum çıksa bile açıkcası madenciliği bırakır al sat'a daha çok yoğunlaşırım bitcoine kolay kolay birşey olmaz.
sr. member
Activity: 546
Merit: 252
Bitcoin madrnciliği için dünyanın binde 5’i oranında bir enerji israfından bahsetmişsiniz fakat bu oran gerçekten çok yüksek. Neye göre hesaplandığını merak ettim doğrusu. Bu oranın doğru olduğu kanısında değilim fakat doğruysa Bitcoin madenciliği gerçekten enerji sorunu sebebiyle sıkıntı yaşayabilir.
member
Activity: 238
Merit: 10
Tek sorun bu olsun fazla sikinti olmaz bence. Bitcoinin gelecegi yok demek icin yeterli bir sebep degil kesinlikle.
sr. member
Activity: 628
Merit: 251
Bitcoinin geleceği olmadığını söylemenin büyük bir yanılgı olduğunu düşünüyorum, Bitcoin gelecekte mutlaka kullanılacaktır ama mining yapılmayan coinlere yatırım yapılması konusunda ben de hemfikirim çünkü mining yapılan bir çok coin için gelecekte sıkıntı büyük.
jr. member
Activity: 238
Merit: 3
Maden coinlerinde enerji sikintisi oldukca buyuk belki ama bu sorunun cozulebilecegini dusunuyorum. Imkansiz degil sonucta.
newbie
Activity: 82
Merit: 0
dünyada o kadar çok gereksiz enerji kullanımı varken bence bu yanında sönük kalır. buna bağlı olarak bitcoinin geleceği yok demek saçmalıktan başka olmaz.
copper member
Activity: 1358
Merit: 523
İyide bu israfın sebebi Bİtcoin değil ki ! İnsanların aç gözlülüğü. Tüm farmlar kapatılsın sadece son kulanıcıdaki bilgisayarlar dahi yeterli ağı ayakta tutmak için.
full member
Activity: 344
Merit: 134
ben de 7300 e alım yazdım. Bitcoin in oraya "Geleceği yok" gibi ama bakalım hayırlısı  Grin
member
Activity: 308
Merit: 11
Bu sistem gerçekten ödeme sistemi olmadığı sürece herkesin gözünde boşuna enerji harcamasıdir. Şu an neredeyse herkes bitcoini veya diğer coinleri sadece yatırım amacı ile kullanıyor ve bu yüzden gerekli değildir denilebilir.
full member
Activity: 1050
Merit: 152
Dunya da hali hazirda bir enerji sorunu var.  Buyuk endustriyel uretim sektoru bu sorunu fazlasiyla yasamaktadir.  Bitcoin bu sorunun neresinde,  belki ilk 50 sektorde bile degildir. 
member
Activity: 336
Merit: 10
Metahash
Enerji sorunu son zamanlarda bloklar büyüdükten sonra çok fazla gündeme gelmeye başladı.  Bu konuda haklı olabilirsiniz, başımızı yakabilir bu enerji konusu
full member
Activity: 350
Merit: 110
Bu piyasaya giren ve Blockchain teknolojisine ilgi duyan herkes şu sayfayı okumalı.Kafalardaki tüm soru işaretlerini ortadan kaldırıyor ve güven veriyor.

https://bitcoin.org/tr/sss

Sitenin kendisinden alıntı yapıyorum;


“Bitcoin madenciliği boşuna enerji değil midir?

Güvenli ve iyi çalışan bir ödeme sistemi için enerji harcamak hiç de gereksiz değildir. Bütün diğer ödeme sistemlerinde olduğu gibi, Bitcoin'i kullanmak da işlem giderlerini beraberinde getirir. Şimdiki yaygın parasal sistem servisleri de bankalar, kredi kartları, zırhlı araçlar için oldukça fazla enerjiye ihtiyaç duyarlar. Fakat onların Bitcoinden farkı, bu harcanan enerji şeffaf değildir ve hiç bir zaman ölçümü yapılamaz.

Bitcoin madenciliği zaman içerisinde özel donanım ile daha az enerji gerektirecek ve daha dengeli olacak şekilde tasarlanmıştır ve madencilik operasyon ücretleri arz ile orantılı şekilde devam edecektir. Bitcoin madenciliği çok rekabetçi ve az karlı bir işlem olduğunda, bazı madenciler aktivitelerini durdurmayı seçer. Dahası madenciliğin çıkardığı enerji eninde sonunda ısıya dönüşür ve en çok kar eden madenciler bu ısı enerjisini iyi şeyler için kullanırlar. En uygun yararlı madencilik ağı çok fazla fazladan enerjiye ihtiyaç duymayandır. Bu bir ideal de olsa bu gibi madencilerin buna ulaşmak için çaba gösterenler madenciliğin ekonomistleridir.”
legendary
Activity: 1218
Merit: 1291
Küresel ısınmanın sebebi harcanan enerji değil atmosfere salınan gazlardır, bu gazlar ısıyi hapsettiği için sera etkisi yaratır kaldı ki Bitcoin gelecekte farklı bir sisteme geçebilir ya da daha düşük enerji kullanımına sahip cihazlar geliştirilebilir.

Atmosfere salınan gazlar ne için salınıyor arkadasım.Enerjiyi donusturmek için degilmi?Ortadogu savasları enerji için değilmi?
Bitcoin mining ile gidemez.değiştirir değiştirmez bilemem ama bitcoine değil mining yapmak kanun dışıdır denirse ne olacak?

Bitcoin cihazları atmosfere gaz mı yayıyor? Ortadoğu da savaşın üç sebebi var.

1- Petrol
2- Su
3- Güneş enerjisi

Ve dediğim gibi harcadığın elektriğin küresel ısınmada önemli bir payı bulunmuyor. Küresel ısınmanın en büyük sebebi atmosfere salınan gazlardır. Bu gazlar ise sanayi ve araba egzozlarından gelir. Teknoloji devamlı gelişiyor ve daha düşük enerjiyle daha büyük işlem gücüne sahip işlemciler geliştiriliyor. Eğer geçmişten günümüze kadar işlemcilerin ve ekran kartlarının enerji tüketimine bakarsan büyük ölçüde fark olduğunu anlarsın dolayısıyla Bitcoin herhangi bir enerji problemi ya da küresel ısınmaya sebep olmamaktadır.

Bitcoin'de sistemin Proof of work olarak çalışmasının bir sebebi var eğer insanlar fiziksel olarak bir şeyler yapmasaydı, insanlarda o kriptoparaya karşı bağlılık oluşmazdı. Bitcoin'in bugüne kadar ayakta kalabilmesinin tek sebebi arkasındaki topluluktur. Bir Bitcointalk üyeliği biliyorum adı HorseRider, Çin alt forumunun moderatörü düşünki herif 2011 senesinde foruma yeni üye olan kullanıcılar için Satoshi'nin Bitcoin makalesini Çince'ye çevirip Bitcoin ile ilgilenen adamlarla bunu paylaşmış. Bu forumda kriptoparalarla ilgilenip, madenciliğini yapan o kadar taşşaklı adam var ki bu adamlar bugün ellerindeki Bitcoin'i bozdurmaya bile tenezzul etmiyor.

Sonuç olarak önemli olan bir coinin arkasındaki topluluk, bugün Pundi X, Wanchain, Cartinyum, Pirtinyum gibi kriptoparalarin arkasindaki topluluğun dağılması 1 fiyat düşüşüne bakar. Bitcoin'de ise fiyat düşse bile onu destekleyecek insanlar her zaman var.
member
Activity: 244
Merit: 10
Enerji maliyetlerini düşürecek formüller illaki bulunur. Hemen bitcoinin geleceği yok demek için erken.
Pages:
Jump to: