"Afterburner helyett inkább javaslom a mineren belüli konfigolást, az mindig biztosabb.
Nanopoolról nem nagyon tudok nyilatkozni, de nem hiszem, hogy bármiféle rangsor lenne, én coinotronon bányászom, sose volt még olyan, hogy bármi üresjárat lett volna, mindig a hashspeedemnek megfelelő rewardot kaptam, én úgy tudom, hogy ha egy pool rendesen működik, mindig kiosztja a work package-eket. A rating pedig sok minden lehet, attól is függ, hogy az adott poolnak milyen a jutalomelosztási rendszere, de ha valaki nanopoolt használ az meg tudja mondani.
A dual miningnek pont az a lényege, hogy az ETH nem használja ki teljes mértékben a kártyát, a megmaradó kapacitást használja fel a miner, hogy mellette bányásszon valamit. Lényegében ez ugyan az, mintha egy ethminer mellé elindítanál egy decred minert is, csak Claymore minerében ez össze van vonva."
A mineren belüli konfigoláson mit értesz?
Azért kérdem a dual miningolást, mert múltkor SIAval dualoztam egy picit, de ott az ETH hash nagyon visszaesett, ezt pedig nem szeretném. Ha jól tudom prioritást lehet beállítani a Claymoreon.
Claymorenál például mineren belül meg tudod adni az egyes feszültségeket és frekvenciákat. Afterburnert annyira nem ismerem, nekem ASUS kártyáim vannak, nem igazán szeretik az afterburnert, de ha mindent be tudsz rajta állítani, akkor végül is az sem gond.
A dual mining meg akkor érdemes igazából, ha annyira nem keresed az optimális sebesség/fogyasztás arányt, mert pl fix áramot fizetsz stb. és nem annyira számít a fogyasztás.
Szerintem a legegyszerűbb, ha keresel valami referenciasebességet a kártyáidhoz, és próbálod akörül kihozni a lehető legkevesebb feszültséggel és core clockkal amíg még stabil sima ETH bányászással. Ha befektetésnek szánod, akkor igazából ennyinek elégnek kell lennie, jelen pillanatban ha eladásra bányászol nem hiszem, hogy nagyon megérné, akkor már inkább használnék nicehash minert, fix bitcoinban kapnád a rewardot attól függetlenül, hogy mit bányászol.
Ha kérhetnék egy másolatot a bat fájlból ahol bekonfigoltál egy kártyát, hogy milyen frekvenciával, feszültséggel, stb. menjen megköszönném. Főleg arra vagyok kíváncsi, hogy hogyan van az adott kártya megnevezve több kártya esetén. Nem tudom, hogy a memória feszültsége állítható-e, mert az is hoz a konyhára, nem is keveset fogyasztásban, lévén ugye az 100%-kal pörög, míg a GPU jó ha 20%-on.