hát nem véletlenül... Én egy inkasszó után realizáltam, hogy mennyivel biztonságosabb is az ember megtakarítását Bitcoinban tartani, mint a bankban
Azért a biztonság teljesen mást jelent a különböző kockázatok szemszögéből vizsgálva
Ami mondjuk biztonságos a hatóságok ellen, az az árfolyam változásával szemben lehet teljesen kiszolgáltatott (és felfele jó, lefele meg kevésbé jó), ami meg árfolyamilag van rendben, arra rányúlhatnak a hatóságok. Az inkasszók azért nem csak úgy céltalanul keletkeznek és nem csak úgy találomra csapnak le a gyanútlan és vétlen áldozatokra
Ettől függetlenül, amíg felfele megy az árfolyam (és ki lehet belőle szállni értelmes módon), addig ez egy tök jó befektetés
Ha hiszed, ha nem, előfordul, főleg ha az ember egyéni vállakozó. Minden kis szarért basztatják, értesíteni természetesen csak utólag értesítenek. Előfordul, hogy az ember benéz valamit vagy elfelejt valamit, csak ezt ne onnan kelljen már megtudnia, hogy a spárban a pénztárnál nem tud fizetni, mert le van tiltva a kártyája...
Sziasztok!
Nekem az lenne a kérdésem, hogy több coin jött ki úgy már hogy TOKEN-nek hívják őket, és a devek is úgy hivatkoznak rá nyilván.
Mi az a TOKEN valójában? Lehet rosszul láttam de ezekhez nem volt wallet vagy ilyesmi, de nem tudtam hova tenni. Bányászásról meg szó sem esett az ANN-okban, szóval tök tanácstalan vagyok.
Köszi a segítséget előre is!
Az ethereum blockchainen lehet létrehozni ezeket a tokeneket, bányászni nem lehet csak venni, külön wallet nincs hozzájuk, az ethereumét használják.
Köszi, de mi ez a token valójában? És milyen formátumban létezik? Mire való és miért jó? Illetve én nem csak az ethereummal kapcsolatban láttam ilyet hanem sok egyéb cryptonál is.
Hát lehet, más platformon is előfordul, elég sok az ilyen smart contractos dolog mostanság. A tokenek lényege ugyan az, mint bármilyen más coinnak, csak nincs szükség arra, hogy egy teljesen új coint kelljen kódolni (vagy épp átírni egyet), hanem pár kattintással létre lehet hozni az adott platfornon (pl ethereum) és annak a platformnak a blockchainjét fogja használni. Van egy TOKEN contract address, amihez létrehozol egy smart contractot a wallet-ben, és onnantól ugyan úgy tudod tárolni/használni, mint az eredeti ethereumot. Azt, hogy mire való, a token kibocsátója határozza meg.