Pages:
Author

Topic: Magyar (Hungarian) - page 70. (Read 1482938 times)

sr. member
Activity: 644
Merit: 274
May 29, 2017, 07:20:13 AM
Valaki fel tudna világosítani magyarul, hogy mi a lópikula az UASF? Mert sokat olvastam utána angolul, de nekem egy katasztrófának tünik.
Abból amit kivettem:
-   Aug. 1-jén a node-ok megkísérlik rákényszeríteni a bányászokat, hogy áttérjenek a segwit blockok bányászására. Gyakorlatilag elutasítnak minden blockot ami nem kompatibilis a bip148-al.
-   Ha sikerül, ha nem, pár napig káosz lesz az egész. Ki tudja mennyi blockchain egyszerre, elkószáló tranzakciók, végtelen  blocktime, hisztizö minerek, hisztizö devek, hisztizö cégek és felhasználók.
A végén kis szerencsével egy, szerencsétlen esetben kettö blockchain, még szerencsétlenebb esetben szétzilált értéktelen bitcoint kapunk.

Jól értem ezt az egészet?
Értem én, hogy kell egy block növelés és tök kafa megoldás a segwit de ez nekem egy halálos támadásnak tünik a bitcoin hálózat ellen. Ennél akármelyik megoldás jobban tetszik, a BU-tól kezdve az XT-ig.
De javítsatok ki és magyarázzátok el a hülye fejemnek, hogyha nem így van.
Ahogy én értelmezem, ez pont a káosz elkerülése miatt van. A segwit akkor fog érvénybe lépni, ha a nodeok 95%-a jelzi, hogy készen áll a segwites blokkok fogadására. Ezzel épp azt akarják elérni, hogy ne legyen 2 vagy több blockchain.
sr. member
Activity: 366
Merit: 261
May 29, 2017, 06:56:38 AM
Valaki fel tudna világosítani magyarul, hogy mi a lópikula az UASF? Mert sokat olvastam utána angolul, de nekem egy katasztrófának tünik.
Abból amit kivettem:
-   Aug. 1-jén a node-ok megkísérlik rákényszeríteni a bányászokat, hogy áttérjenek a segwit blockok bányászására. Gyakorlatilag elutasítnak minden blockot ami nem kompatibilis a bip148-al.
-   Ha sikerül, ha nem, pár napig káosz lesz az egész. Ki tudja mennyi blockchain egyszerre, elkószáló tranzakciók, végtelen  blocktime, hisztizö minerek, hisztizö devek, hisztizö cégek és felhasználók.
A végén kis szerencsével egy, szerencsétlen esetben kettö blockchain, még szerencsétlenebb esetben szétzilált értéktelen bitcoint kapunk.

Jól értem ezt az egészet?
Értem én, hogy kell egy block növelés és tök kafa megoldás a segwit de ez nekem egy halálos támadásnak tünik a bitcoin hálózat ellen. Ennél akármelyik megoldás jobban tetszik, a BU-tól kezdve az XT-ig.
De javítsatok ki és magyarázzátok el a hülye fejemnek, hogyha nem így van.
sr. member
May 26, 2017, 10:43:22 AM
Hát, nem mindennapi pumpot kap manapság a crypto.. Cheesy  Cool Cool Cool
hát nem véletlenül... Én egy inkasszó után realizáltam, hogy mennyivel biztonságosabb is az ember megtakarítását Bitcoinban tartani, mint a bankban Cheesy
Azért a biztonság teljesen mást jelent a különböző kockázatok szemszögéből vizsgálva Smiley Ami mondjuk biztonságos a hatóságok ellen, az az árfolyam változásával szemben lehet teljesen kiszolgáltatott (és felfele jó, lefele meg kevésbé jó), ami meg árfolyamilag van rendben, arra rányúlhatnak a hatóságok. Az inkasszók azért nem csak úgy céltalanul keletkeznek és nem csak úgy találomra csapnak le a gyanútlan és vétlen áldozatokra Cheesy
Ettől függetlenül, amíg felfele megy az árfolyam (és ki lehet belőle szállni értelmes módon), addig ez egy tök jó befektetés

Ha hiszed, ha nem, előfordul, főleg ha az ember egyéni vállakozó. Minden kis szarért basztatják, értesíteni természetesen csak utólag értesítenek. Előfordul, hogy az ember benéz valamit vagy elfelejt valamit, csak ezt ne onnan kelljen már megtudnia, hogy a spárban a pénztárnál nem tud fizetni, mert le van tiltva a kártyája...

Sziasztok!
Nekem az lenne a kérdésem, hogy több coin jött ki úgy már hogy TOKEN-nek hívják őket, és a devek is úgy hivatkoznak rá nyilván.
Mi az a TOKEN valójában? Lehet rosszul láttam de ezekhez nem volt wallet vagy ilyesmi, de nem tudtam hova tenni. Bányászásról meg szó sem esett az ANN-okban, szóval tök tanácstalan vagyok.

Köszi a segítséget előre is!
Az ethereum blockchainen lehet létrehozni ezeket a tokeneket, bányászni nem lehet csak venni, külön wallet nincs hozzájuk, az ethereumét használják.

Köszi, de mi ez a token valójában? És milyen formátumban létezik? Mire való és miért jó? Illetve én nem csak az ethereummal kapcsolatban láttam ilyet hanem sok egyéb cryptonál is.

Hát lehet, más platformon is előfordul, elég sok az ilyen smart contractos dolog mostanság. A tokenek lényege ugyan az, mint bármilyen más coinnak, csak nincs szükség arra, hogy egy teljesen új coint kelljen kódolni (vagy épp átírni egyet), hanem pár kattintással létre lehet hozni az adott platfornon (pl ethereum) és annak a platformnak a blockchainjét fogja használni. Van egy TOKEN contract address, amihez létrehozol egy smart contractot a wallet-ben, és onnantól ugyan úgy tudod tárolni/használni, mint az eredeti ethereumot. Azt, hogy mire való, a token kibocsátója határozza meg.
newbie
Activity: 13
Merit: 0
May 26, 2017, 10:02:27 AM
Sziasztok!
Nekem az lenne a kérdésem, hogy több coin jött ki úgy már hogy TOKEN-nek hívják őket, és a devek is úgy hivatkoznak rá nyilván.
Mi az a TOKEN valójában? Lehet rosszul láttam de ezekhez nem volt wallet vagy ilyesmi, de nem tudtam hova tenni. Bányászásról meg szó sem esett az ANN-okban, szóval tök tanácstalan vagyok.

Az ethereum blockchainen lehet létrehozni ezeket a tokeneket, bányászni nem lehet csak venni, külön wallet nincs hozzájuk, az ethereumét használják.

Köszi, de mi ez a token valójában? És milyen formátumban létezik? Mire való és miért jó? Illetve én nem csak az ethereummal kapcsolatban láttam ilyet hanem sok egyéb cryptonál is.
hero member
Activity: 1442
Merit: 629
Vires in Numeris
May 25, 2017, 02:36:18 PM
Hát, nem mindennapi pumpot kap manapság a crypto.. Cheesy  Cool Cool Cool
hát nem véletlenül... Én egy inkasszó után realizáltam, hogy mennyivel biztonságosabb is az ember megtakarítását Bitcoinban tartani, mint a bankban Cheesy
Azért a biztonság teljesen mást jelent a különböző kockázatok szemszögéből vizsgálva Smiley Ami mondjuk biztonságos a hatóságok ellen, az az árfolyam változásával szemben lehet teljesen kiszolgáltatott (és felfele jó, lefele meg kevésbé jó), ami meg árfolyamilag van rendben, arra rányúlhatnak a hatóságok. Az inkasszók azért nem csak úgy céltalanul keletkeznek és nem csak úgy találomra csapnak le a gyanútlan és vétlen áldozatokra Cheesy
Ettől függetlenül, amíg felfele megy az árfolyam (és ki lehet belőle szállni értelmes módon), addig ez egy tök jó befektetés
sr. member
May 25, 2017, 07:22:56 AM
Sziasztok!

newbie
Activity: 13
May 25, 2017, 07:20:57 AM
Sziasztok!

full member
Activity: 196
Merit: 100
May 23, 2017, 10:19:02 PM
kerdese van teuye fel, szivesen valaszolok adj egy kis olcsó Bitcoin, amely a kínálat kapcsolatba velem, ha már is van az enyémben Bitcoin Tools, szintén kapcsolatba velem, nagyon köszönöm mindenkinek,
sr. member
Activity: 325
Merit: 250
sr. member
May 19, 2017, 05:00:42 AM
hero member
Activity: 802
Merit: 501
May 19, 2017, 04:30:59 AM
hero member
Activity: 1442
Merit: 629
Vires in Numeris
May 17, 2017, 03:29:07 PM
Hogy kell ide képet betenni?Huh
Macerás, nem is szoktam...
Fel kell tenni valami kép tároló helyre, és behivatkozni a kapott linket az I betű alatti, balról a második ikonnal.
Egyszer próbáltam, de mire találtam egy normális tárhelyet, ahol enged feltölteni, aránylag kevés reklámmal, meg minimális regisztrációval, már meg is untam az egészet...
Dobd fel valami felhőbe és szúrd be a linket és kész... akit érdekel, úgyis rákattint Smiley
sr. member
Activity: 325
Merit: 250
May 17, 2017, 01:42:54 PM
Hogy kell ide képet betenni?Huh
newbie
Activity: 32
May 12, 2017, 10:47:52 AM
Sziasztok,

Csak gondoltam megemlitem ezt: par hete beszeltunk BURST-rol. Akkor ugy 70 satoshi-t ert. Ma 190 korul mozog.

Azota sok minden tortent , tobbek kozott https://www.burstnation.com elinditotta a 24/7 online Burst Nation radio-t , ami hallgathato online es a mai naptol a TUNEIN app-on.
https://www.burstnation.com/wbb/index.php?thread/2033-burst-nation-radio-now-on-tunein-the-worlds-largest-internet-radio-mobile-app/

TUNEIN app van minden telefon platformon  Wink

Ar update: 500 satoshi  manapsag Wink
jr. member
Activity: 70
Merit: 2
May 12, 2017, 04:34:26 AM
Azért marha érdekes és tanulságos elolvasni ennek a topicnak az első oldalait  Grin
A bitcoin.hu és a bitcoins.hu oldalak készítői estek egymásnak anno és vitatkoztak össze szépen a nevekről. Most meg mind a 2 oldal ott áll évek óta kihasználatlanul Smiley
De az előbbi oldalon levő bitcoinos bevezető cikk olvasása is igen izgalmas tud lenni.

Idézet belőle 6 évvel ezelőttről:
"2021-ben összesen mintegy 54 milliárd dollár értékű bitcoinra van kereslet. Ha ezt elosztjuk az akkor rendelkezésre álló összes bitcoinok számával (mintegy 18,3 millió), úgy egy bitcoin árát 2.950$-ban állapíthatjuk meg"
Na ennek a felét már 2017-ben már bőven elértük!

És tovább menve:
"2031-ben összesen mintegy 1,9 ezermilliárd dollár értékű bitcoinra van kereslet. Ha elosztjuk ezt az akkor rendelkezésre álló összes bitcoinok számával (21 millió), úgy egy bitcoin árát 90.000$-nál is magasabban állapíthatjuk meg"
Ha a felét elérjük 2026-28 körül, akkor veszek magamnak egy szigetet valahol délen és ott élem le az életem hátralevő részét  Grin

Érdekes lesz ezt pár év múlva ismét visszaolvasni  Cheesy

sr. member
Activity: 434
Merit: 257
May 11, 2017, 02:13:07 PM
Ha kiváncsi vagy nagyjából az accod értékére, ez ad egy közelítést.
sr. member
May 11, 2017, 12:36:30 PM
Mindenki köszönt én lépett be a Bitcoin közösség, reméljük, hogy segítséget kapjon.

Hát ez gugli-fordítósan hangzik. De azért üdv.
Majd kiderül Smiley
Múltkor volt valaki, aki első newbie lendülettel kb. 20 local board-ra posztolta be gyorsan ugyanazt az üdvözlő pár szót, de még arra sem vette a fáradtságot, hogy használja  a google translate-ot, angolul nyomta...
Nem is élt sokáig az első 20 posztja, rá pár órára már törölték is őket...
Nem baj, a magyar vendégszeretet határtalan, jöhet mindenki Smiley

megpróbáltam, beraktam ezt a posztomat a google translate-be, magyarról angolra, háááát, szerintem esélyük nincs megérteni az angoloknak, mit akartam Smiley 

sima farmpostolás, csak úgy látszik nem működik a bot. egy magasabb accountot sok pénzért lehet eladni, vannak akik erre "szakosodtak" itt.

És ez mire jó???
Arra például, hogy képeket newbie nem tud linkelni. Ha valaki egy projektet akar bejelenteni itt és képeket is akar a postjaiban akkor ahhoz kell a member szint. Signature kampányok is vannak, amik a magasabb usernek jobban fizetnek, ergo egy accnak nagy activityvel és postszámmal értéke van. Plusz scammerek is előszeretettel vesznek magasabb accountot.
Pages:
Jump to: