Van-e más aktív magyar fórum a témával kapcsolatban? Beállítások érdekelnek most már, hogy az RX580-t hogy tudom visszavenni hogy ne rezsó legyen :-)
Nyilván alap próbálgatásokat már csináltam, de komolyan még nem vágtam bele, mert egy stabilan működő rendszert akartam először. Úgy tűnik talán mostanra az összes gyerekbetegséget kiszűrtem és beállt.
Mi a realitása RX580/RX480 kártyával történő ETH bányászás esetén max. hash ratre, és közben min. fogyasztásra? Tehát nem olyan érdekel hogy 10 percig megy aztán újraindul, lefagy a gép. Ilyen már volt sok :-)
Milyen dualminingot javasoltok ETH mellé RX480/580 kártyák esetén?
Jó sokat kérdeztem! Köszönöm a válaszokat előre is!
Néhány kérdésedre talán tudok válaszolni, bár nem biztos, hogy teljes mértékben ezeket a válaszokat vártad.
Az optimális bányászás sajnos nem úgy működik, hogy van egy beállítás és az mindenkinek működik, mivel gyakorlatilag két egyforma kártya nem létezik. Persze vannak irányadó értékek, de sok mindent figyelembe kell venni. Ez kísérleti "tudomány", az optimális teljesítményt úgy éred el, hogy elindulsz egy beállításról, megnézed, hogy mi az a maximális alulfeszelés illetve core downclocking, ami mellett a kártya még a maximális hashratet hozza (stabilan). Persze ez attól is függ, hogy milyen minert használsz, és milyen drivert hozzá, illetve szoktak használni moddolt BIOS-t, de ez már egy kicsit bonyolultabb téma, plusz garanciális kártyánál nem biztos, hogy kísérletezni kell vele. A legnépszerűbb claymore dual minere, de itt azt is hozzá kell számolni, hogy van devfee is, de egyre többen használnak pont emiatt SGminert és sokan esküsznek is rá (ezt személyesen még nem teszteltem).
Ha mindenképpen dual miningot akarsz, akkor Decredet érdemes, az elég szép növekedést produkált az elmúlt időszakban, de ha claymore-t használsz hozzá, akkor itt magasabb devfee is van, itt is személyes preferencia, hogy megéri-e neked a plusz teljesítmény és hő, amit a kártyák termelnek.
Más aktív magyar fórumról nem tudok, egyelőre sajnos kicsi a közösségünk, bár most talán többen felfigyelnek a cryptoworldre, egyre több említést kap a technológia a médiumokban.
Remélem tudtam valamennyit segíteni.
Köszi a választ! Igen, azt tudom hogy minden kártya más és más. Magam is próbálgatom az állítgatást az Afterburnerrel. Van amelyik kártya szépen tuningolható, a másik ugyanolyan csak gyári értékekkel megy. Itt inkább tapasztalat érdekelne, hogy RX480/580 kategóriában pl. mi az elfogadható TDP 10W eltéréssel mondjuk. Olvastam egészen csodás dolgokat, de a fali fogyasztásmérő valahogy mindig mást mutat.
Érdekes ez, hogy a kryptoközösség szűk annak fényében, hogy videokártyát nem kapni itthon sem sehol, ami potenciálisan szóba jöhet. Alapozva ezt arra, hogy egyes fórumokon nagyon sokan keresik ezeket a kártyákat itthon is.
A dualmining meg azért lehet érdekes, mert ha pl. a Claymorenál prioritásban beállítható, hogy akkor farmolja a Decredet ha nincs meló ETH-ban, ezzel is mintegy a kártya kiterheltségét optimalizálni.
Kérdésként merült fel bennem az, hogy pl. a Nanopoolon a bányászgép neve mellé van egy rating is. Vajon az pl. befolyásolhatja-e azt, hogy mennyi munkát adnak?
Amúgy csak egy megérzés a részemről, de ez a cryptocurrency technológia elég komoly fejlődés előtt áll és élvonalbeli technológia. Mutatja ezt az iránta tanúsított érdeklődés.