Hocam bu konularda tam bilgi sahibi değilim bunu beliryeyim. Mesela ben 50MHS almak istesem ödeyeceğim tutar aylık mı yıllık mı? Nasıl oluyor?
Bir de bir siteden hesaplattım, 50 MHS ile ETC kazsam şuanki fiyat sabit kalsa aşağı yukarı günlük 17 liralık koin mi kazar?
Bu soruların cevabını verebilirseniz ben de katılmak isterim fona
Öncelikle gpu riglerimizde Ethash algoritmasında değil Equihash algoritmasında kazım yapıyoruz yani malesef size ethash algoritmasında 50 mhs kontrat satamayız. Eğer kazanç hesaplaması yapmak isterseniz Equihash algoritmasındaki birim kazanca whattomine dan bakıp öğrenebilirsiniz ayrıca bizim kazanç tablolarımızada bakıp az çok gelir hesaplaması yapabilirsiniz mukayese edebilmeniz amacıyla aşağıda örnekliyorum.
Equihash algoritmasında 100 hash satın almak isterseniz ödemeniz gereken tutar 750 tl dir ve bu tutar yıllık kontrat bedelidir. Gpu kontratlarında ekstra herhangi bir bakım veya elektrik masrafı yoktur gelen tutarın hepsi sizin kazancınızdır. 1 yıl boyunca Equihash algoritmasında kazançlar doğrultusunda kazanmaya devam edersiniz elektrik fiyatının yükselmesi kartların veya diğer ekipmanların bozulması sizin kazancınızı düşürmez bir nevi bu olası riskler bizim garantimiz kapsamındadır ve ilk ödediğiniz bedel fiyata bu risk faktörleri hesap edilerek değer biçilmiştir. Gelelim kazanç hesaplamanıza 19 ocakta 100 hash satın aldığınızı varsayalım 20 ocaktaki kazancınız tabloya göre 100*69 satoşhiden 6900 satoşhi yani 0,00006900 btc. 21 ocaktaki kazancınız 100*80 satoşhiden 8000 satoşhi yani 0,00008000 btc olacaktır.Bitcoin transfer ücretleri çok yüksek olduğu için belli aralıklarla poollardan ödeme alıp bu kazançları türk borsalarına atmaktayız kazanç talep ettiğinizde size btc olarak gönderimde çok fazla fee olacağı için borsadan kazancınız kadar btc yi tl ye dönüp size ödeme yapmaktayız. ayrıca kabul ederseniz kendi paramızla yatırım yaptığımız yada stokta tuttuğumuz altcoinler ilede ödeme gerçekleştirebiliyoruz veya btc transfer ücretini kabul ederseniz btc olarakta ödemenizi yapabiliriz.
Umarım sorularınızı cevaplaya bilmişimdir. Yine aklınıza takılan yada merak ettiğiniz bir şeyi çekinmeden bu başlık altında sorabilirsiniz. Sadece belirtmek isterim ki hayali olarak mining gibi saçmalıkların peşinde değiliz elimizde olmayan asic cihazın yada gpu rig in pazarlamasını yapmıyoruz güven konusunda her meraklı soruyu tüm şeffaflığıyla cevaplamaya hazırız dilerseniz iletişim bilgilerinizi gönderebilir elimizdeki mevcut hash gücünün (asic ve gpuların) fotoraflarınız sizlerde paylaşabiliriz. Ayrıca fonda yatırımları bulunan koinsever ve deepocean'a da danışabilir hakkımızda tüm olumlu ve olumsuz düşüncelerini öğrenebilirsiniz.