Opet malo kasnim sa mjesecnom analizom, ali eto bolje ikad nego nikad
Kao i uvijek do sada, podaci za chartove su preuzeti sa @DdmrDdmr
Merit Dashboarda
Broj postova u periodu 01.4.-30.04.Pad aktivnosti naseg boarda se nastavlja i ovaj mjesec, i to sa 745 napisanih postova u 3/2021 dosli smo na 687 u 4/2021, sto je pad od otprilike 7%. U biti pad i nije velik, ali je konstantan pa se kroz par mjeseci nakupi solidna cifra. Ali dobro, slicna situacija je i na hrpi drugih boardova te na forumu opcenito, tako da nismo mi tu neka iznimka.
Tko zna, nakon sto prodje ovaj bull run i kad ekipa ne bude imala nista pametnije za raditi, mozda se aktivnost opet poveca.
Evo i podsjetnika kako je to izgledalo od 2017 pa do danas. Ako ne brojimo pad u 12/2020 koji u biti nije odraz stvarne situacije te je uzrokovan otvaranjem novih child boardova te micanjem topica, ovo nam je bio najgori mjesec jos od 12/2019 godine kad smo bili usred bear marketa.
Ovako to izgleda kad se usporedimo sa ostalim boardovima, znaci i dalje cisto ok iako bi bilo finije vidjeti nas koji mjesto desnije. Turci i dalje pisu kao nenormalni te su i ovaj mjesec vodeci, a clanovi jednog od najaktivnijih boardova mi prigovaraju sto sirim paniku medju njihovima redovima, dok im clanovi nisu sposobni razumijeti napisano te uzimaju ove chartove kao sveto pismo.
Analiza merita za period 1.4 -30.4.Unatoc padu broja postova, zadrzali smo slicnu kolicinu podijeljenih merita, tj cak smo imali i solidan rast, sa 96 merita u 3/2021 na 105 u 4.2021. Zvuci malo, ali je ipak rast od ~10%, tako da je to ipak poziitvna vijest. S obzirom na broj postova te opcu manju aktivnost onih koji bi mogli napredovati, taj broj merita uopce i nije toliko los.
A evo i liste onih koji su dijelili i dobivali merit. Jedan od nasih novijih clanova strsi na listi, nadam se da ce ih biti jos u buducnosti. Iako nemamo na raspologanju merita kao neki drugi slicno aktivni lokalni boardovi, mislim da svatko tko se malo potrudi moze napredovati, sto se vidi iz prilozenog.
Uspredba nas i ostalih lokalnih boardova, u kojoj smo tu negdje kao i kad se usporedjujemo po broju postova. Ima i puno boljih od nas, ali bome i ima i dosta gorih, pa cak i medju aktivnijim boardovima. Situacija se nece drasticnije promjeniti dok god ne dobijemo jos jednog merita sourca.
Iskreno me cudi sto theymos ne pregleda situaciju bar jednom godisnje te prilagodi broj merita. Mislim, mozda on to i radi, ali ocigledan je nesrazmjer izmedju pojedinih boardova, pa kad dodas na to da ima vec i solidan broj jakih merit sourceva koji vise uopce nisu aktivni, uopce ne cudi pad merita na forumu opcenito.
Chart koji je tradicionalno najneugodniji za nast, post/merit odnos, na kojem stojimo standardno slabo, ali eto moze se tjesiti da ima i aktivnijih lolalnih boadova koji su gori od nas
Lista aktivnih clanova u periodu 1.4-30.4Kao i uvijek do sada, koristio sam ninjastic.space od @TryNinja
Za ovaj mjesec sam mislio navesti sve nase aktivne clanove, bez obzira koliko postova napisali, ali sam se neugodno iznendaio kad se broj zaustavio na samo 35. Naravno, ne treba uopce pogadjati tko je prvi na listi
1.
slackovic [127]2.
casperBGD [92]3.
Trofo [60]4.
Daniel91 [55]5.
badger27 [34]6.
btcltcdigger [32]7.
FatFork [30]8.
Pmalek [25]9.
CroBoy12 [24]10.
Rikafip [23]11.
cryptofrka [16]12.