Evo i mjesecne analize, sa malim zakasnjenjem jer u zadnje vrijeme imam dosta nekih stvari sa strane pa vise nemam vremena za forum kao prije.
Podaci uz pomoc kojih sam napravio chartove te screenshotovi su preuzeti sa @DdmrDdmr
Merit Dashboarda. Tko zeli gledati detalje, nek baci oko na taj tool.
Broj postova u periodu 01.2-28.2 U navedenom razdoblju u nasem boardu napisano je 730 postova sto znaci da se nazalost trend smanjivanja aktivnosti nastavlja, unatoc bull runu. Iskreno mislim da ce kako vrijeme ide forum sve vise gubiti na relevantnosti. Em sto novije generacije nisu vise generalno sklone forumima, em sto razvikani projekti vise uopce ne fermaju forum ni 1%. Nekad je i Vitalik bio aktivan ovdje i promovirao svoj projekt, a sada ovim novima tipa Polkadot brijem da ni ne pada na pamet uopce dolaziti ovdje.
Ali unatoc svemu, ipak je ovo forum koji je napravio Satoshi te gdje je i sam bio aktivan tako da ce uvijek imati svoj znacaj.
A ovako se to kretalo kroz mjesece. Onaj pad u 12/2020 treba ignorirati jer je uzrokovan obrisanim postovima i premjestajima tema
Usporedba svih lokalnih boardova. Opet Turci predvode listu, a za njima standardno Rusi i Njemci. Unatoc padu mi se i dalje solidno drzimo
Analiza merita za period 1.2 -28.2U navedenom razdoblju kod nas je podijeljeno samo 52 merita sto je nas daleko najlosiji rezultat u zadnje vrijeme, ovoliko malo merita nije podijeljeno jos od 9/2019. Iskreno slabiji rezultat ni ne cudi jer je stvarno bilo manje tih kvalitetnijih postova u koje je ulozeno nesto truda ali nekako ipak nisam ocekivao da ce pad biti ovako veliki.
@Daniel91 znam da nije bilo previse interesa u onoj tvojoj temi u zadnje verijeme te si ju zato odlucio zatvoriti, ali nadam se da ces se predomisliti i opet ju otvoriti. Imamo i dalje ponekog membera koji bi sigurno bio zainteresiran da ponekad shera svoj post tako da mislim da bi tvoja tema i dalje bila od pomoci. Sjecam se da je meni osobno jako pomgla, a kasnije sam prestao prijavljivati kad sam presao 1000 merita jer nisam htio zakidati one kojima je stvarno potreban merit za napredovanje.
A evo i liste onih koji su dali i poslali merit, koja naravno takodjer izgleda "mrsavije" neg inace
Kad se usporedimo sa ostalim boardovima, ne cudi da smo opet u donjem dijelu ljestvice, a da nisam ukljucio i ove koji nemaju svoj loklani board bili bi na prakticki samom dnu. Listu kao i uvijek predvode standardna imena, nema tu nekog iznenadjenja, iako je i tamo generalno pad podijeljenih merita.
I za kraj merit/post ratio chart, na kojem ocekivano imamo najgori rezultat od kada ja radim ove preglede. Nadam se da ce ovaj mjesec biti bolji po tom pitanju
Top 30 aktivnih clanova domaceg boarda u periodu 1.2-31.2Lista je napravljena koristeci @TryNinja
Ninjastic SpaceNema iznenadjenja, zna se tko je na vrhu. Fakat trebamo cuvati slackovica ko kap vode na dlanu
1.
slackovic [103]2.
Trofo [76]3.
btcltcdigger [68]4.
Daniel91 [63]5.
casperBGD [51]6.
cryptofrka [46]7.
FatFork [34]8.
Stalker22 [29]9.
CroBoy12 [22]10.
sbogovac [17]11.
Pmalek [15]12.