Posto je @SuperTA vec napravio pregled domaceg boarda, onda ja necu previse po tome petljati, nego cu samo sherati par chartova sa usporedbom lokalnih boadova, cisto da se vidi kako tko stoji i gdje smo mi u svemu tome.
Kao i uvijek, podatke sam preuzeo od @Dddmr i njegovog
Merit Dashboarda
Broj postova u periodu 1.06-30.06Ovaj put nema Rusa na vrhu, jer su iz nekog razloga imali ogroman broj izbrisanih postova, tako da su otisli u minus, bit ce da je kod njih bila neka velika cistka. Vrh su preuzeli Nijemci, te standardno odmah do njih Turci. Jos neki standardno dosta aktivni bardovi su pali, kao talijanski, te mi se opcenito nekako cini da je ovaj prosli mjesec aktivnost pala.
Sto se tice nas, mi smo tu negdje kao u 5. mjesecu, kad smo imali 792 posta. Sa 802 posta u u proslom mjesecu, nalazimo se na dosta visokom 6 mjestu (realno 7, al eto Rusi su otpali) sto je super. A mislim da je i rasprava uglavnom ok, nema previse mlacenja prazne slame, bar ne nista vise nego na ostalim boardovima.
Broj merita u periodu 1.06-30.06Ovdje su standardno Rusi na vrhu, te Nijemci. Ono sto je uocljivo je da su Turci dosta pali, koji su inace odmah tu do Nijemaca. Ovo je doduse ocekivano, s obzirom da su izgubili jakog merit sourca koji je ispada generirao vise od pola njihovog podijeljenog merita. I dobar primjer koliko puno znaci 1 merit source vise ili manje.
U tom periodu je kod nas podijeljeno 89 merita sto je u odnosu na 5. mjesec kad smo imali 63 podijeljena merita primjetan rast, cca 30%.
Broj clanova koji su slali/primali merit u periodu 1.06-30.06Ovaj chart sam uveo u proslom pregledu, tako da sam odlucio nastaviti sa tim i dalje. Mislim da daje solidnu sliku generalne aktivnosti na boardu, jer su dobre sanse da ce aktivan clan dobiti ili podijeliti bar 1 merit u mjesec dana.
S obzirom da je kod nas ostvaren rast podijeljenog merita, nije cudo da je i broj onih koji su sudjelovali u raspodjeli narastao.
Merit/post ratio za period 1.06-30.06I standardno za kraj, po nas najneugodniji chart. Nazalost smo ovaj mjesec na zadnjem mjestu, iako nam je ratio bolji u odnosu na prosli mjesec kad smo imali 0.08. Mislim da bi 0.2 ratio trebao biti nekakav minimum, s ozbirom na nasu aktivnost i solidnu kvalitetu.
Sto se tice vrha, Arapski je standardno na vrhu, ali ovaj njihov ogroman ratio je posljedica brisanih postova. Njihov mod je dosta aktivan te vec par mjeseci redovno cisti board, tako da je to izvor te anomalije, ali i inace oni imaju prosjek preko 1. Naravno, opet Nizozemci iz nekog razloga pri vrhu,a Turci ocekivano drasticno pali. Mogu misliti kakav je tamo kaos zbog toga. Par boardova (npr Rusi i Kinezi) fale na chartu jer su imali negativnu razliku postova.
Opcenito se poredak na ovom chart dosta mijenja svaki mjesec jer jako utjecu ostali parametri, pogotovo brisanje postova, ali jedna konstanta je uvijek prisutna-mi na dnu