Kao sto sam obecao u onoj temi u Meti, evo i mjesecnog pregleda domaceg boarda. Kao i svaki out do sada, pregled je napravljen uz pomoc @DdmrDdmr Merit Dashboarda te @TryNinja Ninjastic.space a sve slike su uploadano na joker_josue
TalkImg kojeg ovim puem preporucujem ako trazite tool za uploadanje slika na forum.
Analiza broja postova tijekom Lipnja 2023Tijekom gore navedenog perioda na nasem lokalnom boardu napisano je ukupno 217 postova sto je poprilican pad u odnosu na mjesec ranije tijekom kojeg smo napisali 328. S obzirom da je ljeto i da ljudi imaju pametnijeg posla, pad se ocekivao ali nisam bas mislio da ce biti ~33%. Ono sto je takodjer primjento na chartu je da je altcoin sekcija skroz zamrla te da se velika vecona razgovora vodi na main dijelu, ali to u biti ne cudi jer tijekom bearan altovi ionako miruju te nema nekih velikih dogadjaja.
Bit ce zanimljivo vidjeti rezultate za ovaj mjesec jer mi se nekako cini da smo bili aktivniji nego prosli mjesec, ali u svakom slucaju ne ocekujem neko veliko povecanje broja postova.
Na ovom chartu se najbolje vidi situacija od 2018 te ispada da nam je ovo drugi najgori rezultat uopce, a ja cak mislim da je najgori jer onaj broj iz 1/2021 je rezultat dobivanja novih child boardova te se tijekom premjestanja topica i postova brojka malo poremetila.
U uspredbi sa ostalim boatrdovima smo takodjer dosta pali jer smo nekada bili u gornjoj polovici a sada smo na zalost pri dnu.
Analiza merita za Lipanj 2023Tijekom Lipnja na nasem boardu podijeljeno je 154 merita sto je pad od skoro 50% u odnosu na mjesec ranije te nam je to najgori rezultat u zadnjih skoro godinu dana. Opet, taj pad ne cudi s obzirom na pad broja postova te on u biti i nije uopce los kad se to uzme u obzir.
A evo i liste svih onih koji su podijelili te primili merit tijekom gore navedenog razdoblja. S obzirom na primjetan pad podijeljenog merita, ne cudi da je lista dosta kraca u donosu na Svibanj tijekom kojeg je 19 clanova merit a 17 primilo merit.
Kad se usporedimo sa ostalima po pitanju podijeljenog merita, ne cudi da smo i tu pri dnu s obzirom na broj postova. Inace, zanimljiva situacija je na Indonezijskom boardu koji je par zadnjih mjeseci pri samom vrhu jer su neki merit sourcevi sa ostalih boardova odlucili pomagati im dok ne dobiju jos svojih sourceva.
I za kraj ove serije chartova, merit/post. Unatoc velikom padu broja postova te jos vecem padu podijeljenog merita, nas ratio je i dalje odlican te mislim da bi bili na samom vrhu da nam dodje koji aktivni novi clan koji bi se zadrzao dulje na forumu.
Lista aktivnih clanova tijekom Lipnja 2023I za kraj ovog mjesecnog pregleda, lista svih onih koji su napisali makar jedan post tijekom Lipnja 2023, koja je ocekivanoi malo kraca u odnosu na mjesec ranije. Slackovic je ocekivano na vrhu sa 38 postyova, nakon toga je moja malenkost sa 28 posotva a BitGoba i dkbit98 dijele trece mjesto sa 20 postova.
1.
slackovic [38]2.
Rikafip [28]3.
BitGoba [20]4.
dkbit98 [20]5.
Pmalek [19]6.
Daniel91 [18]7.
SirJohnVonSlotty [16]8.
casperBGD [11]9.
FatFork [9]10.
Trofo [9]11.
cryptofrka [5]12.