Meritleri bekletmek özellikle kaynaklar tarafından bölümümüz için en hayırlısı. Ne zaman ki mesaj zinciri başlatmak (Sürekli tartışma başlatıcı ya da yorum katmaya dayalı konu dışı konuları açılıyor) yerine foruma katkı verecek konular açılmaya başlar işte o zaman bu lokal daha iyi noktalara gelir. 1-1.5 aylık üye olup daha bitcoin mitcoin nedir bilmeden(!) bu konuda meritle rank kasmaya çalışan newbie görünümlü multiler dolup taşıyor. Burasının artık yavaş yavaş hayalet kasabaya dönüşme vakti geldide gidiyor...
What is Merit?
Merit is a new system created in order to reward
quality contributions to the forum. Now to rise through ranks you will also need to acquire Merit in addition to Activity.
Prensipte kesinlikle katılıyorum ama meritin kaynağı da büyük ölçüde alınan meritler, herkes daha iyi bir içerik diye diye elindekini saklarsa nasıl artacak burasının meriti? Vereceksin ki alabilesin, merit kaynağımız az, onlar bu durumu düzeltmeye yetemezler.
Tekrar söyleyeyim, kastım kesinlikle sırf sirkülasyon olsun diye abidik gubidik paylaşımlara merit vermek değil ama biraz bonkör olmamız gerekiyor.
Ayrıca meritin ilk çıkış amaçlarından birisi de bu sayede içerik kalitesini yükseltmekti ama olumlu/olumsuz pek bir değişim olduğunu zannetmiyorum.
Merit sayısının arttırılması sorunu çözmeyecektir hocam ne yazık ki yani şuana kadar bu şekilde sürekli sirkülasyon yapıldı da ne değişti yani? Bugün günde 10 merit dolaşsın yarın 20-30 değişen birşey olmaz. " Aynı şeyleri deneyip farklı sonuçlar beklemek ahmaklıktır" diye bir söz vardı. Aynı tas aynı hamam olacaktır. Bakın zamanında chipmixer kampanyası vardı mesaj başına 6küsür dolar civarında ödüyordu bizden bir Bthd hocamız vardı ki onunda foruma verdiği katkı apaçık ortada.
İmza konusunda bazı managerlar takıntılı ama bazıları da ciddi anlamda verilen emeğe bakıyor. Misal zamanında bu lokalde dünya kadar farklı, değer katıcı konular açtım son 120 günde 300+ merit kazandığım oldu ama odağım Türkçe lokali olduğu için bazı managerlar benim 1/3'üm merit kazananları kampanyaya almışlığı vardı. Ya da imza kampanyasında herhangi bir Türk'e yer vermeyip burada inatla reklamını yapan Bestchange var yazdığımız yorumların çoğu bize bir spot bile ayırmıyorsunuz ama burada bizi kullanın diyorsunuz ( buna bende dahildim yani). Türkçe kısmı olarak adamların harcadıkları parayı biz onlara geri döndüremiyoruz. Mesajına cevap atayım sende bana at, merit atayım sende bana at mentalini farkettiler yani. İlk başlarda nasıl ki merit geldiğinde kıtlıktan neredeyse bir rütbeyi activitynin iki katında atlayabilirken şimde kafa kafa atlayabilenler var ve eskisinden bir farkı yok.
Bu sorun ne meritlik ne merit kaynaklık! Sadece biz ve bizim mentalimizden.