Tanrı tanınmak ve bilinmek istemiş olsaydı 200 bin yıl sonra doğru ve kalıcı dini göndermezdi. Dünyadaki insan yaşamı Ortadoğu dinlerinden öncede vardı. Bana göre dinlerin tamamı insan uydurmasıdır bugün teknoloji çağında biri size Tanrıdan mesaj aldığını söylese inanmazsınız hatta ona deli bile diyebilirsiniz. Binlerce yıl önce telefonun, internetin olmadığı cahiliye devrinde yaşanmış bir olaya inanmak ve ortalama 80 yıl yaşacağınız hayatınızı buna göre şekillendirmek bana göre büyük bir kumar.
Bu ifade de bir eksik var hocam çünkü zaten ilk insan olarak bilinen HZ Adem aynı zamanda ilk peygamberdir. Yani Allah'ın
insanlığa ulaştırmak istediği mesaj, Orta doğu dini diye tabir ettiğin dinlerden önce de mevcuttu. Bu mesajların, emirlerin veya her neyse dezenformasyona uğraması insan türünün bir sonucudur.
O zaman her şey iyice bulanıklaşıyor, bu durumda ilk önce karar vermemiz gerek şu, peygamberin tanımı nedir?
Peygamber (peygām-ber/peyâm-ber) kelimesi Farsça olup sözlükte “haber getiren” demektir, yine İslam inanışında (Kur’an’da belirtildiğine göre) Hz. Âdem cennette iken eşiyle birlikte ilk günahı işlemesi üzerine yeryüzüne indirilmesinin ardından Allahın telkin ettiği kelimeleri alıp tövbe etmiş, tövbesi kabul edilerek Allah tarafından seçilen bir kişi konumuna gelmiştir (el-Bakara 2/30-38; Âl-i İmrân 3/33).
Bu durumda:
1) Ya Adem ile Havva cennette ve indiklerinde bir nevi kast sistemiyle yaşıyorlardı, Allah Havva'yı muhatap kabul etmediği için yeryüzüne indikten sonra buyruklarını doğrudan değil, Adem'i aracıl ederek verdi (bu durumda kendi yarattıklarından bir türü yetersiz kabul ettiğini düşünmemiz gerekiyor)
2) Ya da bu kadar sınırlı bir haber getirebilme durumu mümkünse herkes kendine peygamber kabul edilebilir. (Dalga geçmek için yazmıyorum)
...
"200 bin yıl sonra doğru ve kalıcı dini göndermezdi."
Kusura bakma ama bu söylem bir dine bağlı olsun olmasın, inanan insanın yaratıcıya yazılımcı muamelesi yapıp küçümsemesi, hatta hakaret etmesi anlamına gelir.
Din v.034 Pre-alpha Release
Din v.035 Alpha Release
Din v.036 Beta Release
Din (Code: Islam) Official Release
Ekleme: Bu kadar çığırından çıkmaya müsait bir konuda, birbirine taban tabana zıt fikirlerle insan gibi tartışıyoruz. Gel de sevme şu forumu