A jbg
Bio je jeftin u začetcima dok je Trezor bio bog i batina
Sada kada su se brandirali i dosta ljudi kaže i najbolji, mogu i jesu digli cijene jer ne moraju biti jeftiniji od Trezora
Kada je došao mogao se kupiti bilo gdje po cijeni koja je bila 450-490kn, to ispada oko 60-65 EUR-a.
Danas je njegova cijena cca 95EUR-a.
Što je sa KeepKeyem da li podržavaju segwit ili i dalje nema ništa po tom pitanju?
Cijena novog Trezora T će biti ista kao i cijena Keepkey-a, Nano S pak s druge strane izgleda cheap naspram ovih drugih iako rade isti posao.
Nadam se da će uskoro i Ledger izdati nekakvu reviziju Nano S modela.
A zbog čega bi izdali reviziju? Mislim, Nano S radi svoj posao odlično i ne vidim što mogu poboljšati. OK, mogu staviti ljepši ekran i općenito redizajnirati uređaj ali dok god on radi ono što treba (zaštita wallet-a), ne vidim razlog za reviziju.
Osobno smatram da je ovo bilo OK dok je cijena bila 60EUR-a, za 100EUR-a očekujem ipak malo kvalitetniji proizvod po pitanju završne obrade. Kučište je napravljeno od plastike kakva se u kini stavlja na najeftinije usb stickove. Naravno da što se mene tiče mogu mi ga dati i u kartonskom kučištu ako je dobar za ono što mu je namjena ali tada bi i cijena morala biti na istoj razini.
Cijena je porasla u trenutku kada je bila pomamam za ovim proizvodom, iskoristili su priliku, digli su cijenu i nikada je nisu vratili na staro.
Ujedno tada su aktivno radili na walletima, danas traže od timova koji apliciraju da sami odrade taj dio.
Ako pak gledamo sa stajališta "radi svoj posao" tada ne bi nikad išli u nadogradnju i upgrade bilo kojeg prozvoda.